Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η Ρ. Ζήση κάλεσε τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων να επισκεφθεί τις Β. Σποράδες

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, με επιστολή της στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ιωάννη Διαμαντίδη, αφού επαναλαμβάνει τα χρονίζοντα θέματα του Λιμένος Βόλου και των Βορείων Σποράδων, απευθύνει πρόσκληση στον Υπουργό ώστε να επισκεφθεί το Νομό Μαγνησίας και να δει από κοντά τα προβλήματα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Στην επιστολή της η κ. Ζήση αναφέρει ότι «Η στρατηγική βιωσιμότητας και αναβάθμισης...
του Λιμένος Βόλου, προϋποθέτει την ισόρροπη μεγέθυνση της περιβαλλοντικής, τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξής του, ώστε να καταστεί πύλη της Ν.Α. Ευρώπης και του ευρωμεσογειακού χώρου και δεν επιτρέπονται οι αποσπασματικές και προσωρινές λύσεις στην προσέγγιση αυτής της στρατηγικής. Τα νησιά των Β. Σποράδων αντιμετωπίζουν προβλήματα λιμενικών υποδομών, ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τεράστιες αγκυλώσεις στην δημιουργία και λειτουργία των υδατοδρομίων, με πολλές δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και στην βιώσιμη ανάπτυξη».
Τέλος, η αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά από τον Υπουργό μία ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου και των Β. Σποράδων και διατυπώνει την ελπίδα της ότι επί των ημερών της σημερινής διακυβέρνησης θα υπάρξει αποφασιστική πολιτική παρέμβαση. Γι’ αυτό και η κ. Ζήση απευθύνει πρόσκληση στον Υπουργό για επίσκεψή του στο Βόλο και στις Β. Σποράδες, αλλά και στους παράκτιους δήμους του Παγασητικού και του Αιγαίου «για να δείτε από κοντά , όχι μόνο τις ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας μου, αλλά και τις ανάγκες των ανθρώπων της, που έχουν την θάλασσα και τον τόπο τους, ως μόνη τους ελπίδα για επιβίωση, ανάπτυξη και ποιότητα ζωής».

1 σχόλιο:

  1. Εσείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και οι υποστηρικτές τους απο την Σκόπελο γιατί δεν μπορείτε να τρέξετε το θέμα της εκβάθυνσης των λιμανιών αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεστε για την Σκόπελο και ο Πάνος είναι ο άνθρωπος της παράταξης σας.Δείξτε το ενδιαφέρον σας με πράξεις από λόγια χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.