Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Άσχημες εικόνες

Ο φίλος του blog Π.ΧΑ. γράφει:
Αν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, θα ήθελα καλοπροαίρετα να επισημάνω τα εξής:
1. Γιατί πρέπει οι πανέμορφες βρυσούλες, αντί να λειτουργούν και να είναι στολισμένες με λουλούδια, να αποτελούν σκουπιδότοπο;
2. Τι εμποδίζει να υπάρχουν κάδοι περισσότεροι του ενός, που δεν χωράει τίποτα; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να έχει το κάθε νοικοκυριό ένα δικό του καλαίσθητο κάδο, που θα φροντίζει και για την καθαριότητά του;
3. Οι αποχετεύσεις αυτές, μήπως πρέπει πότε - πότε να ξεμπαζώνονται;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

10 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ Η ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΝΑΥΛΟΝ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΔΟ, ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΙΔΕΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποια σπιτια ειναι καταδικασμενα να μυριζουν ολο το χρονο τα σκουπιδια που οι αλλοι πετανε μεσα στα μουτρα τους.Εγω δεν αντιμετωπιζω τετοιο προβλημα αλλα δεν θα ηθελα να ειμαι σε αυτη την θεση.Ας τους σκεφτουμε λιγο και αυτους.Εχω δει και ποσους Αλβανους και Βουλγαρους που εχουν μαζευτει εδω να πετανε την σαβουρα που εχουν στα σπιτια τους εξω..ειτε ειναι παλιοψυγεια η χαλασμενα κουζινακια και χιλια δυο αλλα πραγματα.
    Βοηθεια μας....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντώντας στον φίλο..
    1) Γιατί βολεύει. Η βρυσούλα κρατάει κόντρα για να μην κατρακυλάνε στην κατηφόρα και να ακουμπάς τις σακόυλες με τα αποφάγια κάπου ψηλά να μην φτάνουν τα αδέσποτα σκυλιά και τα κάνουν χάλια. Επίσης βοηθάει να μην βουλώνουν τα τυχών ξεβούλωτα φρεάτια (βλέπε παρακάτω). Η λειτουργία τους είναι εκτός συζήτησης! Με το νερο πέρα απο την δυσωδία που θα δημιουργόνταν σε συνδιασμό με τα σκουπίδια, θα ήταν αντιοικονομικό για την ΔΕΥΑΣ και αντιοικολογικό (ο καθ'ενας θα πλένει το αμάξι του)αλλά και εστία της επικίνδυνης αφρικανικής σφήγγας τσιμπακολο.
    2)Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου κάδοι! Και εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος! Επειδη όμως δεν γίνεται βρυσάκι σε κάθε στενό επιλέχτηκε η λύση του ενός και μικρού κάδου, κόντρα σε μια κολόνα ή τοίχο. και εξηγούμαι: Οι κάδοι διαθέτουν (λογω κακής σχεδίασης προφανώς..) ρόδες(!) και τους παίρνει και αυτόυς η κατηφόρα. Φανταστείτε να περπατάτε σε κάποιο ανηφορικό στενό μια μέρα με πολύ αέρα και να δείτε 3-4 κάδους να έρχονται κατά πάνω σας (το έχω δεί!). Μην αναφέρω τους μεγάλους κάδους όπου ακόμα και ένας άδειος αρκεί για το μοιραίο. Μετά, οι κάδοι καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο για την στάθμευση. Ο ένας κάδος προτιμήθηκε επίσης και για φιλοζωικούς και οικολογικούς λόγους. Το ντόπιο, σπάνιο και απειλουμενο είδος γάτας (cattus anefthinus)βρίσκει εκεί την τροφή του, ζευγαρώνει και φωλιάζει και άρα ο χώρος κάθε κάδου είναι δυνάμει βιότοπος αυτού του μοναδικού είδους και προστατευόμενη περιοχή ιδιαιτέρου κάλους.
    Κάθε απόπειρα τοποθετησης απο τα νοικοκυριά δικών τους κάδων είναι επίσης άτοπο. Κατ'αρχην θα μας χαλάσει την μόστρα, την υπέροχη ομοιομορφία του χωριού μας (άλλος μεταλλικό κάδο, άλλος πλαστικό, άλλος ξύλινο κλπ) και θα εντείνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των συγχωριανών (ο δικός μου κάδος είναι μεγαλύτερος/πιο καλός απο τον δικό σου)
    3)Όχι. Γιατί καμιά φορά κάπιοι ασυνείδητοι πολίτες δεν αφήνουν τα σκουπίδια στις βρυσούλες (ή τον κάδο) με αποτέλεσμα με τη βροχή και τον αέρα να εισέρχονται διάφορα στα φρεάτια και να καταλήγουν στην θάλασσα ή να βουλώνουν και να χρειάζονται πολύτιμες εργατοώρες και έξοδα να καθαριστούν. Επίσης αποτελούν και εδω δημόσιο κίνδυνο σε περίπτωση που μπλεχτεί κανα τακούνι την Κυριακή μετά την εκκλησία. Για να μην αναφέρω και την οικονομία χώρου στον ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 9 Mαΐου 1.48 μ.μ.
    Νά 'σε καλά και να γράφεις συχνότερα. Με έκανες και γέλασα και είχα καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κατι ακουσα οτι τα σκουπιδια μπροστα στα παραθυρα λειτουργουν ωστε οι γατες να μην αφοδευουν στα σπιτια , ναι μεν τρωνε αλλα πανε και τα κανουν αλλου..

    ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ και ΚΥΡΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ

    συμφερει ...

    οσο αφορα τον δημο .. τουριστικο μερος ειμαστε. οι φωτογραφιες ειναι προφανως απο τισ ΚΥΡΙΑΚΕΣ γιατι λοιπον δεν μπορουν καποιοι ανθρωποι να εχουν ρεπο μεσα στην εβδομαδα και να ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΙΟ ΩΣ ΣΕΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OI 100 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν και αυτές οι ταμπελίτσες -τα ρεζίλια- συγχαρητήρια στο νου που το σκέφτηκε,που επιτρέπει να βγάζουμε τα σκουπίδια μας 6-8 το πρωί. Εξυπηρετεί άραγε κανέναν αυτό το ωράριο; Εκ γεννετής σχεδόν γνωρίζω ότι τα σκουπίδια τα βγάζουμε αργά το βράδυ. Εδώ στη Σκόπελο έμαθα ότι πρέπει να βάζω ξυπνητήρι την ημέρα που έχω σκουπίδια. Λάθος το έγραψα... Εδώ στη Σκόπελο έμαθα ότι ο καθένας κάνει μόνο ότι τον εξυπηρετεί. Ο κανόνας υπαρχει απλώς για να παραβιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 200.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ.Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΛΟΓΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΟΙ 100 ΗΜΕΡΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΩ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Τίγρης έχει απόλυτο δικηο. Πες τα χρυσόστομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.