Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Να φύγουμε ή να μείνουμε;

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο της μετανάστευσης. Μέχρι πρότινος δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με μια δική μου μετανάστευση και της οικογένειάς μου σε άλλη χώρα. Όμως τα δεδομένα έχουν δραματικά ανατραπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Από την στιγμή που μένουμε χωρίς πόρους (εργασία) ενώ δεν υπάρχει κάποια θετική προοπτική στην χώρα που αγαπάμε και ζούμε, δεν μας μένουν πολλές επιλογές. Μας μένουν; Θα εξαντλήσω κάθε δυνατή προσπάθεια και ελπίδα που έχω για να μην φύγουμε. Όμως...
από την άλλη δεν διαφαίνεται κάτι σοβαρό για να μας κρατήσει στην χώρα μας.
Η Ελλάδα μας εξακολουθεί να μας πληγώνει. Η χώρα μας, η πατρίδα μας δυστυχώς δεν διοικείται από εξωγήινες μορφές ζωής. Οι άνθρωποι έχουν τις τύχες της στα χέρια τους και μάλιστα Έλληνες ή κάνω λάθος; Εμείς δώσαμε την ψήφο μας σε ανθρώπους, σε Έλληνες (όχι σε ξένους) γιατί μας το ζήτησαν, γιατι μας έπεισαν ότι μπορούν να βοηθήσουν ώστε να λύσουμε τα προβλήματά μας και να ζήσουμε όλοι μας όμορφα, με ευημερία και πολιτισμό, αλλα αυτοί που έλαβαν την ψήφο μας… δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία ότι είχαν άλλους σκοπούς!
Αυτοί που έλαβαν την ψήφο μας και τους δώσαμε θέσεις (υψηλές), αξιώματα, άνετους μισθούς και άλλες παροχές για να διοικούν με τις καλύτερες προοπτικές όλους εμάς, είναι αυτοί που μας οδηγούν στην καταστροφή.
Η χώρα μας έγινε έρμαιο των επιθυμιών τόσο των πολιτικών όσο και μεγάλης μερίδας των πολιτών της! Τρέξαμε όλοι να βολευτούμε στο δημόσιο, σπουδάσαμε τα παιδιά μας για να πάρουν πτυχία και στο τέλος βρίσκουν δουλειά για σερβιτόρους. Μια απλή θέση σε μια ιδιωτική εταιρεία ζητούν πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Εμείς που είμαστε τόσο σπουδαγμένοι και γραμματιζούμενοι πολίτες καταντήσαμε να μας προσλαμβάνουν με πτυχία ΤΕΙ και ΑΕΙ σε κατώτερες θέσεις με κατώτερους μισθούς. Αν φυσικά δεν έχεις την δυνατότητα να μπεις στο δημόσιο, έστω και συμβασιούχος (μέχρι πριν λίγο καιρό), διότι αν καταφέρεις και βολευτείς στο δημόσιο, ε…, κάτι μπορεί να γίνει. Ίσως να σου κόψουν ένα 10% του μισθού ή να σου κόψουν το επίδομα έγκυρης προσέλευσης στην εργασία σου, αλλα τουλάχιστον δεν θα σε απολύσουν.
Θα ντρεπόμουν να έπαιρνα επίδομα έγκυρης προσέλευσης στην εργασία μου… Αυτό δείχνει πόσο καλά λειτουργεί η συνδιαλλαγή ανάμεσα στις κυβερνήσεις και στα συνδικάτα.
Σήμερα ζητούν να περικόψουν αυτά τα λίγα χρήματα ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης δύο νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι, ο ένας μισθός πρέπει να πηγαίνει στο ενοίκιο. Για ένα ζευγάρι με ένα παιδί, σε ένα μικρό τριάρι, μόνο το σπίτι έχει ενοίκιο μέσο όρο 550 ευρώ. Εάν προσθέσουμε κοινόχρηστα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ θα χρειαστούν τον μήνα 750 ευρώ, ίσως και παραπάνω τους χειμερινούς μήνες.
Εάν απολυθεί ο ένας από αυτούς… μπορείτε να μου πείτε τι θα γίνει;;;
Αυτό που του λένε είναι: πρόβλημά του, καλά να πάθει, ας πρόσεχε, να πάει στους γονείς του, είναι αποτυχημένος, δεν μπορώ να προσλάβω κάποιον παντρεμένο και με παιδί θα προτιμήσω έναν νεότερο, να πάρει δανεικά.
Και το κράτος μας που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει το συρτάρι και να λέει που θα βάλω φόρους και από που θα κόψω χρήματα. Ούτε ανάπτυξη, ούτε συμμάζεμα, ούτε όραμα, ούτε άλλες θετικές σκέψεις υπέρ των πολιτών του. Όλα τα σχέδια είναι πως θα κόψω χρήματα να τα δώσω στους δανειστές μας.
Κράτος που διοικείται από εκλεγμένους Έλληνες πολίτες που πρώτα σκέφτεται τους ξένους δανειστές και λιγότερο τους πολίτες του παύει να είναι δίκαιο, σωστό, νόμιμο, ηθικό και θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί να εκδιωχθούν. Διότι αυτές οι θέσεις και τα αξιώματα είναι για όφελος όλων ΜΑΣ και όχι όλων ΤΟΥΣ.
Ετσι, λοιπόν μοιράζομαι με όλους εσάς αυτές τις σκέψεις μου. Άραγε, υπάρχει κάτι θετικό για να μας κρατήσει στην χώρα μας; Να φύγω ή να μείνω με την οικογένεια μου;
Δύσκολη απόφαση!
Σωτήρης Μουζίδης

3 σχόλια:

  1. Τα λες πολύ σωστά αγαπητέ Σωτήρη.. Συμφωνώ σε όλα εκτός από το κεντρικό θέμα του κειμένου σου.. Είμαι κατά της μετανάστευσης. Το ξέρω, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και έρχονται και χειρότερα αλλά ΟΧΙ, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να φυγουμε από τον τόπο που γίναμε άνθρωποι, που πονέσαμε και αγαπήσαμε, που κάναμε όνειρα. Φεύγοντας θα μείνουν οι μαύροι και οι Πακιστανοί (δεν το λέω ρατσιστικά, έτσι είναι) στους οποίους θα πετάνε το ξεροκόμματο και θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο γιατί ξέρουν πως οι άνθρωποι αυτοί δε θα αντιδράσουν. Θα φτιάσουν και κανά τζαμί να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, θα πουλήσουν και κανά νησί και εμείς θα είμαστε μακριά και θα μαθαίνουμε νέα της Ελλάδας μας από το ίντερνετ και θα νοσταλγούμε τι ωραία που ήταν κάποτε?? Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!! ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.. Αν κάποιος πρέπει να φύγει από αυτον τον τόπο, είναι ΑΥΤΟΙ που ευθύνονται περισσότερο για αυτό το χάλι. Και δεν είμαστε εμείς αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΗΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΩΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ !ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ,ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΛΩΤΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΦΩΜΟΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΑΣ ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΤΥΧΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑΜΑΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΤΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΥΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωτήρης Μουζίδης26 Μαΐου 2011 στις 1:24 μ.μ.

    Είμαι πολύ χαρούμενος που έλαβα μηνύματα από πολλούς ανθρώπους. Σας ευχαριστώ όλους όπως και όσα blogs ανέβασαν το κείμενό μου. Τα ιστολογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία και στις ανταλλαγές απόψεων όλων των ανθρώπων. Πρέπει να τα στηρίξουμε και να τα επιβραβεύσουμε για το κοινωνικό έργο που γίνεται μέσα από αυτά.

    Όπως είπα θα πρέπει να έχω χάσει κάθε ελπίδα για να φύγω μετανάστης, για άλλη μια φορά, μαζί με την οικογένειά μου. Πιστεύω ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα και μετά την χθεσινή συγκέντρωση των Ελλήνων στις πλατείες πολλών πόλεων της χώρας μας ένιωσα οτι  υπάρχουν όλα εκείνα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει η επόμενη γενιά που έχει την ικανότητα και την διάθεση να φτιάξει τα πράγματα καλύτερα.

    Θα μείνω να δώσω και εγώ τον αγώνα μου. Μερικές φορές σκέφτομαι πως αν φύγουμε όλοι τελικά ποιοι θα μείνουν πίσω;

    Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο να μας κυριεύει ο φόβος και η απόγνωση. Είμαστε έλληνες, είμαστε νοήμων άνθρωποι και ζούμε σε μια υπέροχη χώρα. Έχουμε για πατρίδα την Ελλάδα κάτι που πολύ άλλοι λαοί ζηλεύουν και εποφθαλμιούν πολλά επάνω σε αυτήν.

    Θα μείνω και θα προσπαθήσω μαζί με όλους εσάς να προσφέρουμε την ενέργειά μας και τα οράματά μας για κάτι καλύτερο. Έχουμε πτωχεύσει και άλλες φορές, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και ίσως ούτε η τελευταία. Η ζωή κύκλους κάνει. Παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλων.

    Είναι δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου αλλα τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε και ότι συμβεί στο μέλλον θα κοιμόμαστε ήσυχη διότι θα έχουμε κάνει την προσπάθειά μας. Ουαί και αλίμονο σε όποιον υποχωρεί σε προβλήματα και ατυχίες.

    Σωτήρης Μουζίδης
    http://smouzidis.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.