Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Eυρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλία

Την άποψη ότι «η Ελλάδα πορεύεται σε θολό οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό τοπίο» ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα σε ευρεία σύσκεψη φορέων στην Καρδίτσα.
Επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της αιρετής Περιφέρειας στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση βάζει το κοινωνικό κράτος στην κλίνη του Προκρούστη», ο κ. Κ. Αγοραστός προανήγγειλε ότι η Περιφέρεια συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για το ΕΣΥ στη Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως διευκρίνισε στη σύσκεψη θα κληθούν η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι δήμαρχοι, η Ιατρική Σχολή, οι εκπρόσωποι...
των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.
Αναφερόμενος γενικότερα στις εξελίξεις ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε με έμφαση:
«Ξέραμε ότι η προσπάθεια που ανέλαβε το ελληνικό κράτος είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Ωστόσο η πολιτική που εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει αντιφάσεις, κενά και παλινδρομήσεις.
Οι περισσότερες από αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες.
Ακόμη και οι αλλαγές, όσες εξ αυτών, είναι επιβεβλημένες, συνοδεύονται από αμφιλεγόμενες επιλογές.
Η ελληνική κοινωνία και οικονομία καλούνται να πληρώσουν τις αστοχίες του προγράμματος εξυγίανσης είτε λόγω λανθασμένης εκτίμησης της πραγματικής κατάστασης στην Ελλάδα είτε λόγω κακής εκτέλεσης. Ό,τι και να βαραίνει περισσότερο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Κι ως γνωστόν η πολιτική και οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο, οι διαρθρωτικές αλλαγές παλινδρομούν, η αναπτυξιακή διάσταση από την εφαρμοζόμενη πολιτική απουσιάζει.
Ο συνδυασμός πολιτικής κόπωσης και κοινωνικής οργής τείνει να γίνει, αν δεν έχει ήδη γίνει, εκρηκτικός.
Ο καταιγισμός μέτρων του πρώτου χρόνου οδηγεί σε δύο οδυνηρές επισημάνσεις:
-Παρά τη σκληρότητα των παρεμβάσεων τα αποτελέσματα δεν ήταν αναμενόμενα και χρειάζονται διαρκώς νέα μέτρα
-Η περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η χώρα θα είναι μακρά κι αυτό δημιουργεί πολιτική και κοινωνική απογοήτευση καθώς και αίσθηση ματαιότητας που οδηγούν στην οργή.
Οι ανοχές για νέες θυσίες εκμηδενίζονται. Οι Θεσσαλοί διαπιστώνουν την ανυπαρξία κοινωνικής δικαιοσύνης στην πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης κι αυτό φαίνεται στις πρόσφατες αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις σχολείων, τμημάτων ΤΕΙ, κλινικών ή και νοσοκομείων, κέντρων υγείας και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακολουθήσει»
Πλέον αισθάνονται πως ό,τι ήταν σταθερό και σίγουρο μέχρι σήμερα, αύριο είναι αβέβαιο και ρευστό.
Έχουν αλλάξει οι σταθερές στη ζωή του κάθε Θεσσαλού κι αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή που πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε κοινωνικό αυτοματισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.