Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση Δημάρχου για την τμηματική καταβολή οφειλών στον Δήμο Σκοπέλου

Μετά από αίτημα που έχει υποβάλλει στο Δήμο Σκοπέλου το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, σύμφωνα με το άρθρο 170 του Ν.3463/2006 «Διευκολύνσεις Οφειλετών» παρ. 1, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου της διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής των οφειλών τους, οι οποίες προβλέπονται από τη νομοθεσία που ισχύει για τους οφειλέτες του Δημοσίου.»
Η οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε έχει πλήξει τόσο τα νοικοκυριά όσο και την εν γένει οικονομία του νησιού μας. Οι επιχειρηματίες Σκοπέλου, λόγω έλλειψης ρευστότητας και μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, στερούνται της δυνατότητας έκδοσης δημοτικής και φορολογικής ενημερότητας στο όνομα τους, εφόσον είναι οφειλέτες.
Ο Δήμος, θέλοντας να συνεισφέρει στην...
προσπάθεια των επιχειρηματιών να αντιμετωπίσουν την οικονομική κατάσταση και παράλληλα να μειώσουν τα χρέη τους προς το Δήμο, προχωράει σε διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών τους.
Για να εξεταστεί αίτημα χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω προϋποθέσεις.
α) υποβολή αίτησης από τον οφειλέτη, στην οποία πρέπει να αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η διευκόλυνση.
β) καταβολή παραβόλου υπέρ του Δήμου σε ποσοστό πέντε τοις χιλίοις (5‰)επί της βασικής οφειλής για την οποία ζητείται η διευκόλυνση.
γ) Ο αριθμός των δόσεων της διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής θα καθορίζεται με βάση το άθροισμα των συντελεστών αξιολόγησης των κριτηρίων του άρθρου 17 του ν. 2648/1998 (είδος οφειλής, διασφάλιση οφειλής, συμπεριφορά οφειλέτη, αιτία διευκόλυνσης κλπ.).
δ) Μείωση κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν το ποσό της κάθε δόσης της πρώτης διευκόλυνσης από την ημέρα χορήγησης αυτής και μετά.
ε) Απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν την τελευταία δόση της διευκόλυνσης, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης την ημέρα καταβολής αυτής.
στ) Ο οφειλέτης χάνει το ευεργέτημα της διευκόλυνσης, εφόσον δεν καταβάλλει τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις αυτής.
Με την παρούσα διευκόλυνση δίνεται μια πρώτη λύση στις οφειλές παρελθόντων ετών και ευελπιστούμε ότι οι επιχειρηματίες θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Όλα τα ανωτέρω έχουν σαν στόχο τη συνολική ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και την πληρέστερη παροχή υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
Γεώργιος Μιχελής
----------------------------------
Πληροφορίες: Σ.Καρβέλη - Β.Αργυρίου
Τηλέφωνο:2424350110 -2424350103
E-mail:dstech@otenet.gr

13 σχόλια:

  1. Αυτοί που χρωστάνε την πλατεία τους εδώ και 3-4 χρόνια και πάνε ταξιδάκια στο εξωτερικό το χειμώνα και κυκλοφορούν με τις αμαξάρες τους, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση? Μήπως δεν πληρώνουν επειδή απλά δεν "γουστάρουν" και τους "περνάει"?

    ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΝΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δήμαρχε,

    Προς αποφυγή αναπότρεπτων καταστάσεων σας αναφέρω ότι:

    1.Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 2648/1998 όρίζεται ότι :
    «Άρθρο 13 – Δικαιούχοι διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής
    1. Στους οφειλέτες των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τον κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δύναται να χορηγηθεί διευκόλυνση για την πέραν των νόμιμων προθεσμιών τμηματική καταβολή τους, εφόσον συντρέχει πραγματική οικονομική αδυναμία για την άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλών αυτών.
    2. H διευκόλυνση τμηματικής καταβολής δεν επιδρά στην υπερημερία του οφειλέτη και στην επιβάρυνση της οφειλής με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, ούτε στην καταβολή ολόκληρης της οφειλής, όταν αυτή προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, για τη διενέργεια ορισμένων πράξεων, όπως η πληρωμή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας για μεταβίβαση αυτοκινήτου ή πληρωμή του επιμεριστικού φόρου κληρονομίας για τη μεταβίβαση του ακινήτου που κληρονομήθηκε.
    3.Οι οφειλέτες που είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων της διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής που χορηγούνται από τα αρμόδια όργανα του άρθρου 14, απαλλάσσονται
    α) της πληρωμής ποσοστού τριάντα στα εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τα ποσά των δόσεων της διευκόλυνσης από την ημέρα χορήγησης αυτής και μετά και
    β) της πληρωμής του συνόλου των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν την τελευταία δόση της διευκόλυνσης, που δεν μπορεί να υπερβαίνουν το σαράντα στα εκατό (40%) των συνολικών προσαυξήσεων της οφειλής».

    ΠΡΟΣΟΣΧΗ:-------------------------------------

    ----Η ΩΣ ΑΝΩ ΠΑΡ. 3 ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 65 ΤΟΥ Ν. 3842/10, (ΦΕΚ-58 Α/23-4-10)---------
    Για το λόγο αυτό, η οικονομική υπηρεσία, να προβεί σε εκ νέου ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης.

    Με εκτιμηση,

    Ένας εκ των οφειλετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4. Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές της παρούσας παραγράφου συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθες:
    α) Οφειλές από μισθώματα συμπεριλαμβανομένων των τόκων υπερημερίας ή προβλεπόμενων από τις συμβάσεις μίσθωσης ρητρών.
    β) Οφειλές που έχουν βεβαιωθεί με απόφαση δικαστηρίου οποιουδήποτε βαθμού ή αυτές για τις οποίες έχουν ασκηθεί προσφυγές στα δικαστήρια και εκκρεμούν έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης της παραγράφου 3 του παρόντος.
    γ) Οφειλές για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία ενώπιον των επιτροπών επίλυσης φορολογικών διαφορών και έχουν εγκριθεί από το οικείο δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση που λαμβάνεται έως της αναφερόμενη στην παράγραφο 3 προθεσμία υποβολής της αίτησης.
    5. Τυχόν ποσά που έχουν καταβληθεί, έως την υποβολή της αίτησης για την υπαγωγή στην ρύθμιση του παρόντος άρθρου, για πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των οφειλών δεν συμψηφίζονται ούτε επιστρέφονται.
    6. Στους οφειλέτες που είναι συνεπείς στη ρύθμιση του παρόντος άρθρου και συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν.1882/1990, όπως ισχύει, χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας ισχύος, εφόσον καταβληθεί από τον υπόχρεο το 50% της αρχικής οφειλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τροπολογία στο σχέδιο νόμου
    «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
    Άρθρο….
    Διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς δήμους

    1. Δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως του υποχρέου, οι εξής οφειλές προς τους δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών:
    α) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1-9-2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το 30% του συνόλου αυτών.
    β) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του ν.3801/2009 και έχει καταβληθεί το 30% της ρυθμισθείσας οφειλής.
    γ) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του ν.3463/2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.
    2. Οι οφειλές της παραγράφου 1 ρυθμίζονται και εξοφλούνται ως εξής:
    α) εφάπαξ, με καταβολή της κύριας οφειλής, του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής,
    β) με καταβολή της κύριας οφειλής, του τριάντα τοις εκατό (30%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
    Προκειμένου περί αυτοτελών προστίμων, καταβάλλεται η κύρια οφειλή και το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) ή το τριάντα τοις εκατό (30%), αντίστοιχα, των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον ανωτέρω τρόπο καταβολής.
    Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται αποκλειστικά εντός τριών μηνών από την δημοσίευση του παρόντος μπορεί να ορίζεται το ανώτερο ποσό οφειλής για το οποίο ισχύει υποχρεωτικά η εφάπαξ καταβολή, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών και με ανώτατο όριο τις είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
    3. Η υπαγωγή στη ρύθμιση της προηγουμένης παραγράφου γίνεται ύστερα από αίτηση που υποβάλλει ο οφειλέτης προς τον δήμο εντός τριών (3)μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
    Μαζί με την αίτηση, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση του δήμου για το ποσόν της οφειλής, δηλώνεται ο τρόπος καταβολής της οφειλής. Στην περίπτωση που δηλώνεται εφάπαξ καταβολή, ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του εντός προθεσμίας έξι μηνών από την υποβολή της αίτησης, με ταυτόχρονη προκαταβολή ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του. Μετά την πάροδο του εξαμήνου, εάν δεν καταβάλει το υπόλοιπο ποσό της οφειλής χάνει το ευεργέτημα της ρύθμισης.
    Στην περίπτωση που αιτείται την καταβολή με δόσεις, η πρώτη δόση καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης, ενώ οι επόμενες καταβάλλονται ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα καθενός εκ των επομένων μηνών. Η μη καταβολή δύο δόσεων, καθώς και η μη καταβολή της τελευταίας δόσης, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία λήξης της, έχει ως συνέπεια την απώλεια του ευεργετήματος της ρύθμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρέξτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας γιατί αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο και αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να υπαχθεί σε αυτή την ρύθμιση καήκατε.
    Θα πρέπει να καταβάλλετε το 50% των οφειλών για να πάρετε αποδεικτικο ενημερότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαρτάται από ποιο χρονικό διάστημα είστε οφειλέτης,γιατί η νέα ρύθμιση θα ισχύει για οφειλές που δημιουργήθηκαν ή βεβαιώθηκαν ταμειακά μετά τις 1-9-2009 ή να έχετε υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και έχετε καταβάλλει ήδη το 30% της οφειλής σας για παλαιότερες ή νεότερες οφειλές σας.Το όφελος που έχετε είναι η καταβολή του 30% των προσαυξήσεων.
    Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν ψηφισθεί ως έχει το σχέδιο νόμου.Επίσης θα εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς με σαφήνεια τι πραγματικά σε συμφέρει. Για μένα προσωπικά εξαρτάται το ύψος της βασικής οφειλής σου, και που κυμαίνονται την παρούσα στιγμή οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.Αν δεν οφείλεις αρκετό χρονικό διάστημα και οι προσαυξήσεις είναι λίγες σε συμφέρει να υπαχθείς στην ρύθμιση που προτείνει ο Δήμος.
    Το βασικότερο όμως είναι να ελέγξετε αν πληρείτε τις προυποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, δηλαδή αν έχετε καταβάλει ήδη το 30% της οφειλής ή έχετε την οικονομική δυνατότητα να το καταβάλλετε έως την σχετική υποβολή αιτήσεως υπαγωγής.Ολα όμως θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου "Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται αποκλειστικά εντός τριών μηνών από την δημοσίευση του παρόντος μπορεί να ορίζεται το ανώτερο ποσό οφειλής για το οποίο ισχύει υποχρεωτικά η εφάπαξ καταβολή, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών και με ανώτατο όριο τις είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τροπολογία στο σχέδιο νόμου
    «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
    Άρθρο….
    Διαδικασία καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς δήμους

    1. Δύνανται να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεως του υποχρέου, οι εξής οφειλές προς τους δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών:
    α) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν από 1-9-2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον έχει καταβληθεί μέχρι την υποβολή της αιτήσεως εκ μέρους του υπόχρεου ποσό ίσο με το 30% του συνόλου αυτών.
    β) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 66 του ν.3801/2009 και έχει καταβληθεί το 30% της ρυθμισθείσας οφειλής.
    γ) πάσης φύσεως οφειλές που γεννήθηκαν ή βεβαιώθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον μέρος ή το σύνολο αυτών είχαν τύχει διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής κατά το άρθρο 170 του ν.3463/2006 και έχει καταβληθεί το 30% του διακανονισθέντος ποσού.
    2. Οι οφειλές της παραγράφου 1 ρυθμίζονται και εξοφλούνται ως εξής:
    α) εφάπαξ, με καταβολή της κύριας οφειλής, του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής,
    β) με καταβολή της κύριας οφειλής, του τριάντα τοις εκατό (30%) των προστίμων που αναλογούν σε αυτή, καθώς και του τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
    Προκειμένου περί αυτοτελών προστίμων, καταβάλλεται η κύρια οφειλή και το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) ή το τριάντα τοις εκατό (30%), αντίστοιχα, των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ανάλογα με τον ανωτέρω τρόπο καταβολής.
    Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται αποκλειστικά εντός τριών μηνών από την δημοσίευση του παρόντος μπορεί να ορίζεται το ανώτερο ποσό οφειλής για το οποίο ισχύει υποχρεωτικά η εφάπαξ καταβολή, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών και με ανώτατο όριο τις είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
    3. Η υπαγωγή στη ρύθμιση της προηγουμένης παραγράφου γίνεται ύστερα από αίτηση που υποβάλλει ο οφειλέτης προς τον δήμο εντός τριών (3)μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
    Μαζί με την αίτηση, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση του δήμου για το ποσόν της οφειλής, δηλώνεται ο τρόπος καταβολής της οφειλής. Στην περίπτωση που δηλώνεται εφάπαξ καταβολή, ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του εντός προθεσμίας έξι μηνών από την υποβολή της αίτησης, με ταυτόχρονη προκαταβολή ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του. Μετά την πάροδο του εξαμήνου, εάν δεν καταβάλει το υπόλοιπο ποσό της οφειλής χάνει το ευεργέτημα της ρύθμισης.
    Στην περίπτωση που αιτείται την καταβολή με δόσεις, η πρώτη δόση καταβάλλεται με την υποβολή της αίτησης, ενώ οι επόμενες καταβάλλονται ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα καθενός εκ των επομένων μηνών. Η μη καταβολή δύο δόσεων, καθώς και η μη καταβολή της τελευταίας δόσης, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία λήξης της, έχει ως συνέπεια την απώλεια του ευεργετήματος της ρύθμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4. Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές της παρούσας παραγράφου συμπεριλαμβάνονται και οι ακόλουθες:
    α) Οφειλές από μισθώματα συμπεριλαμβανομένων των τόκων υπερημερίας ή προβλεπόμενων από τις συμβάσεις μίσθωσης ρητρών.
    β) Οφειλές που έχουν βεβαιωθεί με απόφαση δικαστηρίου οποιουδήποτε βαθμού ή αυτές για τις οποίες έχουν ασκηθεί προσφυγές στα δικαστήρια και εκκρεμούν έως την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης της παραγράφου 3 του παρόντος.
    γ) Οφειλές για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία ενώπιον των επιτροπών επίλυσης φορολογικών διαφορών και έχουν εγκριθεί από το οικείο δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση που λαμβάνεται έως της αναφερόμενη στην παράγραφο 3 προθεσμία υποβολής της αίτησης.
    5. Τυχόν ποσά που έχουν καταβληθεί, έως την υποβολή της αίτησης για την υπαγωγή στην ρύθμιση του παρόντος άρθρου, για πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των οφειλών δεν συμψηφίζονται ούτε επιστρέφονται.
    6. Στους οφειλέτες που είναι συνεπείς στη ρύθμιση του παρόντος άρθρου και συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν.1882/1990, όπως ισχύει, χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας ισχύος, εφόσον καταβληθεί από τον υπόχρεο το 50% της αρχικής οφειλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε δημαρχε, πεστε μας τι θα γινει αν δεν πληρωσουν;(που τελικα αυτο θα γινει)...Ρωταει ενα απο τα κοροιδα που πληρωνουν κανονικα τις υποχρεωσεις του στο δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρέξτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας γιατί αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο και αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να υπαχθεί σε αυτή την ρύθμιση καήκατε.
    Θα πρέπει να καταβάλλετε το 50% των οφειλών για να πάρετε αποδεικτικο ενημερότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι κι εγώ οφειλέτης αλλά έχω λίγο μπερδευτεί.Να επιλέξω τη διευκόλυνση που προτείνει ο Δήμος ή να περιμένω την ψήφιση του νόμου για ρύθμιση των οφειλών μου.Ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση για μένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαρτάται από ποιο χρονικό διάστημα είστε οφειλέτης,γιατί η νέα ρύθμιση θα ισχύει για οφειλές που δημιουργήθηκαν ή βεβαιώθηκαν ταμειακά μετά τις 1-9-2009 ή να έχετε υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και έχετε καταβάλλει ήδη το 30% της οφειλής σας για παλαιότερες ή νεότερες οφειλές σας.Το όφελος που έχετε είναι η καταβολή του 30% των προσαυξήσεων.
    Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν ψηφισθεί ως έχει το σχέδιο νόμου.Επίσης θα εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς με σαφήνεια τι πραγματικά σε συμφέρει. Για μένα προσωπικά εξαρτάται το ύψος της βασικής οφειλής σου, και που κυμαίνονται την παρούσα στιγμή οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.Αν δεν οφείλεις αρκετό χρονικό διάστημα και οι προσαυξήσεις είναι λίγες σε συμφέρει να υπαχθείς στην ρύθμιση που προτείνει ο Δήμος.
    Το βασικότερο όμως είναι να ελέγξετε αν πληρείτε τις προυποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, δηλαδή αν έχετε καταβάλει ήδη το 30% της οφειλής ή έχετε την οικονομική δυνατότητα να το καταβάλλετε έως την σχετική υποβολή αιτήσεως υπαγωγής.Ολα όμως θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου "Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται αποκλειστικά εντός τριών μηνών από την δημοσίευση του παρόντος μπορεί να ορίζεται το ανώτερο ποσό οφειλής για το οποίο ισχύει υποχρεωτικά η εφάπαξ καταβολή, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών και με ανώτατο όριο τις είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΡΑ, ΔΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.