Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου προς στην Γ.Γ. κα Πόπη Γερακούδη

Η Γ.Γ. της περιφέρειας
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
κα Πόπη Γερακούδη
Eπιστολή προς την Γενική Γραμματέα της περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κα Πόπη Γερακούδη, έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Ι. Κουκουλάκης, στην οποία τονίζει ότι «...το Τουριστικό προϊόν της Σκιάθου, διάσημο παγκοσμίως, είναι πολύ εύκολο να το καταστρέψουμε αν δεν προστατεύσουμε και δεν διατηρήσουμε ή βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς που το προτιμούν και το τιμούν επιλέγοντας το νησί για τις διακοπές τους. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες και θα πλήξουν την ευρύτερη περιοχή...»
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμη Κυρία Γερακούδη,
Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκθέσουμε την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με τις συγκοινωνίες στο νησί της Σκιάθου. Όπως καλά γνωρίζετε η τουριστική περίοδος 2011 για τα νησιά έχει ήδη αρχίσει από 3 Μαΐου 2011.
Με πάρα πολύ κόπο και προσπάθεια και σοβαρές εκπτώσεις καταφέραμε να κρατήσουμε τον αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στη Σκιάθο σταθερό με κάποιες ίσως απώλειες.
Μετά την αναχώρηση των πρώτων τουριστών, κοινοποιήθηκαν στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου από τους Τουριστικούς οργανισμούς Τουρισμού του Εξωτερικού που διακινούν τις πτήσεις Charters και τα πρώτα σοβαρά παράπονα, τα οποία αναφέρονται γραπτά στα παράπονα των πελατών τους.
Μας αναφέρουν λοιπόν για την κακή υπηρεσία ως προς τη μεταφορά τους, που τους εμπόδισε...
να μετακινηθούν από και προς την πόλη της Σκιάθου εύκολα, και έφυγαν με τις χείριστες εντυπώσεις, γιατί ενώ ήρθαν για διακοπές έπρεπε συνεχώς να αγωνιούν πώς θα μετακινηθούν προς και από το κέντρο. Πολλοί εξ αυτών διαμένουν εκτός πόλεως όπου βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
Οι τουριστικοί Οργανισμοί του εξωτερικού από την πλευρά τους μας ανακοίνωσαν ότι αν δεν βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους θα μειώσουν τις αφίξεις και τα προγράμματά τους στις Σποράδες. Αυτή τους η απόφαση θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Σκιάθου και της ευρύτερης περιοχής. Καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες, ώστε οι βαθμολογίες των πελατών της Σκιάθου να είναι υψηλές  και να κρατάμε σταθερό τον αριθμό αφίξεων στα νησιά των Σποράδων.
Αντιλαμβάνεσθε Κυρία Γερακούδη ότι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι ένας από τους εναπομείναντες τομείς της οικονομίας που ακόμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να αποφέρει έσοδα στο Κράτος και τις τοπικές οικονομίες σε αντίθεση με άλλους τομείς που θίγονται ανεπανόρθωτα στις δύσκολες μέρες που ζούμε εξ αιτίας των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν.
Οι Τοπικοί φορείς ενημέρωσαν την Ένωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις Τοπικές Συγκοινωνίες γιατί πρώτα απευθυνθήκαμε σε αυτούς.
Σύμφωνα με το Δήμο Σκιάθου και τους Νομικούς Συμβούλους του, ο Δήμος Σκιάθου προέβη σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπως κι άλλοι Δήμοι (Σκόπελος, Βριλλύσια και αλλού), χωρίς να υπάρχει κάποια απαγορευτική διάταξη.
Θα εκτιμούσαμε πολύ να μας εκφράζατε και την δική σας άποψη και να μας εξηγούσατε τον λόγο για τον οποίο δεν εγκρίνατε την όλη διαδικασία στην οποία προέβη ο Δήμος Σκιάθου προς όφελος των εσόδων του, όπως μας εξήγησαν.
Το Τουριστικό προϊόν της Σκιάθου, διάσημο παγκοσμίως, είναι πολύ εύκολο να το καταστρέψουμε αν δεν προστατεύσουμε και δεν διατηρήσουμε ή βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς που το προτιμούν και το τιμούν επιλέγοντας το νησί για τις διακοπές τους. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες και θα πλήξουν την ευρύτερη περιοχή. Η ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων και η δυσφήμηση καραδοκούν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο που διαθέσατε να αναγνώσετε την επιστολή μας και θα εκτιμούσαμε την απάντηση σας σύντομα, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλους τους συγγενείς συλλόγους οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα.
Σας παρακαλούμε πολύ να ενεργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι συγκοινωνίες της Σκιάθου.
Με Εκτίμηση
Ι. Κουκουλάκης
Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.