Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

O Kώστας Πουλάκης για την ανεργία

Συζητήθηκε κατά τη χθεσινή (27/5/2011) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας η επερώτηση που είχε καταθέσει προς τον περιφερειάρχη ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κ. Πουλάκης, με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας και τα σχετικά προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας.
Όπως επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Πουλάκης, «Όταν πριν ενάμιση μήνα καταθέταμε την επερώτησή μας με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας και την υλοποίηση των προγραμμάτων που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Εργασίας, ήδη διαφαινόταν το επερχόμενο – θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε – κραχ ανεργίας. Εδώ κι ένα χρόνο οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά...
περίπου 200 χιλιάδες, με την αύξηση στη Θεσσαλία να φτάνει τους 8.000 νέους ανέργους. [...] Η συνταγή του Μνημονίου, που όπως λένε οι ίδιοι οι εμπνευστές της αποτυγχάνει παταγωδώς, πέτυχε οπωσδήποτε τουλάχιστον σε ένα πράγμα: τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Ο «εργασιακός μεσαίωνας» που κατήγγειλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, έχει γίνει πλέον εφιαλτική πραγματικότητα. Όχι μόνο τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και η κάθετη μείωση των μισθών, η περικοπή όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών, οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, η κατασυκοφάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η υπονόμευση των συλλογικών διεκδικήσεων, έχουν φέρει τον κόσμο της εργασίας στο σημείο μηδέν».
Ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εξαγγέλθηκε και προχωρά η υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), θέτει μάλλον εν αμφιβόλω τους στόχους που πραγματικά εξυπηρετούν τα προγράμματα αυτά και τις πιθανότητες να συμβάλλουν πραγματικά στην ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλίας από τον εφιάλτη της ανεργίας, αφού φαίνεται πως μάλλον θα ανακυκλώσουν απλώς προσωρινά τους άνεργους, διότι έχουν ως μόνο γνώμονα τις τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων», ενώ υπογράμμισε τη θέση της παράταξής του, ότι η τρέχουσα κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την καθιέρωση της ελαστικής, περιστασιακής ή ανασφάλιστης εργασίας, αλλά αντίθετα πρέπει μέσα από μια ευρύτατη δημοκρατική διαδικασία το περιφερειακό συμβούλιο να σχεδιάσει την αναπτυξιακή πολιτική για τη Θεσσαλία, μέσα από την οποία θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Κλείνοντας, ο κ. Πουλάκης σημείωσε ότι «μέσα στην καταιγίδα που συγκλονίζει την κοινωνία, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αν δεν θέλει να τη συμπαρασύρει ήδη από τα πρώτα βήματά της η απαξίωση που αισθάνονται οι πολίτες για το συνολικό πολιτικό οικοδόμημα, έχει καθήκον να σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, τόσο με το σχεδιασμό και την υλοποίηση φιλολαϊκών πολιτικών μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και με το να είναι στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων που αυτή την περίοδο αναπτύσσονται για δουλειά, δικαιώματα, ζωή».

1 σχόλιο:

  1. Oταν Κυριε Πουλακη η παραταξησας υπερψηφιζε στο ευρωκοινοβουλιο τις διαφορες συνθηκες οπως για τα ιδιωτικα πανεπιστημια οπως την σενκεν, τοτε δεν ξερατε τι θα φερει η ευρωπησας και το ευρωτης.Και ερχεσται τωρα τι να μας πειτε οτι η Γης ειναι στρογγυλη και φερνει γυρω απτον εαυτοης,το γνωριζουμε καποιες εκατονταετιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.