Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση την Παρασκεή 19 Νοεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι σε ένα δυσμενές κλίμα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο των απολύσεων, κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και τη λήψη νέων οικονομικών και φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν και ξεκινούν ένα νέο αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξόντωσης τους.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται για:
• Άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε., αυξήσεις και επέκταση της εφαρμογής της σε όλους τους εργαζόμενους (Δημοτικές Επιχειρήσεις).
• Νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο.
• Επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
• Αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος τους.
• Αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.
• Προάσπιση του δικαιώματος των συμβασιούχων για πλήρη και σταθερή απασχόληση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Άμεση επίλυση των χρόνιων κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων.
• Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

9 σχόλια:

  1. Το θεμα ειναι απλο. Το παρτυ τελειωσε. Η αναξιοκρατια και το βολεμα ειναι απο τις σημαντικες αιτιες της καταντιας μας.Οσοι νομιζαν πως θα πληρωναμε παραπανω φορους για να τους ταιζουμε επ'απειρον...λαθος νομιζανε. Η αγορα εργασιας και ο ανταγωνισμος τους περιμενει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου υπενθυμίζω φιλοκυβερνητικέ σχολιαστή 7,29 ότι οι φόροι που πληρώνεις και θα συνεχίσεις να πληρώνεις δέν είναι για τους μισθούς των βολεμένων υπαλλήλων που λές, αλλά για τους τοκογλύφους των Ευρωπαικών τραπεζών και του ΔΝΤ. Βρές μου εσύ μία χώρα ανά τον κόσμο που χρεωκόπησε λόγω των μισθών των πολιτών αυτής.
    Είσαι και εσύ ένα ακόμη θύμα της προπαγάνδας για το ότι φταίει ο λαός για την σημερινή κατάντια της χώρας και όχι οι υπέροχοι πολιτικοί της Ελλάδας από το 1974 και μετά.
    Τώρα όσον αφορά το, Η αγορά εργασίας και ο ανταγωνισμός περιμένει, μάλλον δέν έχεις ξυπνήσει ακόμη. 1.000.000 άνεργοι σε χώρα που το εργατικό δυναμικό είναι 4.000.000. Πληρώνεις όλο και ποιό ακριβά τις θαλάσσιες μεταφορές. Αυτό και άν είναι ανταγωνισμός.
    Μάλλον δέν γνωρίζεις ακόμη την έννοια των παραπάνω λέξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται λοιπόν ότι στο "πάρτυ" συμμετείχαν και συνταξιούχοι-των οποίων οι συντάξεις κουτσουρεύτηκαν-και συμβασιούχοι-που πρόσφεραν χρόνια κακοπληρωμένης δουλειάς και τώρα πετιούνται έξω-και υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων που, παραδοσιακά, αντιμετωπίζονται πάντα ως "β΄ κατηγορίας" (μετάφραση: μικρότερος μισθός, περισσότερη δουλειά)... Μέχρι στιγμής, δε βλέπω να την πληρώνει κανένας άλλος... Αν αυτούς θεωρείτε εσείς βολεμένους, τότε εντάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @9,35
    Δεν θα σχολιασω το χαρακτηρισμο που μου προσαπτεις ως φιλοκυβερνητικο. Αν πιστευεις κατι τετοιο δεν μπορω να σε μεταπεισω. Εγω ξερω τι ειμαι.

    Στην περιπτωση της Ελλαδας, αντιθετα με αυτη της Ιρλανδιας πχ, το ιδιωτικο χρεος ειναι ισως το μικροτερο στην ευρωπη. Οι επιχειρησεις δηλαδη ειναι πιο προσεκτικες, δεν δανειζονται απερισκεπτα, εχουν οσο ανθρωπινο δυναμικο χρειαζονται και σε γενικες γραμμες ειναι υγιεις.

    Για το Δημοσιο τωρα οτι και να πω, νομιζω πως θα παραβιασω ανοικτες πορτες. Μην παμε μακρια. Λιμεναρχειο Σκοπελου. Ατομα 28. Σε σχετικη ερωτηση που εκανα σε εναν λιμενικο ντοπιο που ειναι χρονια εκει μεσα, μου εκμυστηρεύτηκε πως δεν χρειαζονται πανω απο 12. Το θυμαστε το ΙΚΑ πριν απο 1-2 χρονια; Τι να πει κανεις για τις προκλητικες συνταξιοδοτησεις 47χρονων; Κυκλοφορουν αναμεσα μας. Τους ξερουμε.

    Σε καμμια περιπτωση δεν υποστηριζω τις αδικιες που γινονται. Αυτες ομως ειναι αποτελεσμα του συστηματος που 30 χρονια τουλαχιστον επικρατει στην χωρα μας. Το συστημα αυτο σιγουρα παντως δεν ηταν ο...καπιταλισμος. Μην θεωρουμε λοιπον πως ο κρατισμος και το αρρωστο περιβαλλον που αυτος δημιουργει, οτι ειναι η απαντηση στο προβλημα. Καθε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απάντηση που δίνεις 1,08 δέν έχει καμμία απολύτος σχέση με αυτά που έλεγες πρίν. Επίσης δέν απαντάς σε τίποτα συγκεκριμένο στην κριτική που σου έγινε παραπάνω. Ούτε για την ανεργία ούτε για την ανταγωνιστικότητα, παρά μόνο αναφέρεις τον αριθμό των λιμενικών υπαλλήλων στη Σκόπελο, λές και διορίστηκαν από μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο το 1999 εώς και το 2009 η αμοιβή ανα εργαζόμενο στο δημόσιο αυξήθηκε 117%. Η αύξηση αυτή δεν δικαιολογείται απο την παραγωγικότητα του Δημοσιου τομέα την δεκαετία αυτη. Τα λεφτά λοιπόν που δωθηκαν σε πελάτες του κομματικού κράτους, προήλθαν απο τα δάνεια που προοριζονταν για την ανάπτυξη της χώρας. Δάνεια που την δεκαετία αυτη τουλάχιστον μόνο τοκογλυφικα δεν ήταν. Δανειζομασταν σαν να ήμασταν η Γερμανια.

    Δεν μου φταίνε οι δανειστές φίλε μου. Μου φταίνε οι διαχειριστές και οι πελάτες τους....Τώρα όπως εστρωσαν θα κοιμηθούν.

     
     


     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. παίρνουν επίδομα 375 Ευρώ το μήνα για έξοδα κινησης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχολιαστή 12,00.
    Πού το είδες ότι οι υπάλληλοι των ΟΤΑ παίρνουν 375 ευρώ για έξοδα κίνησης?
    Για ρώτα στο λογιστήριο του Δήμου σου πόσα παίρνουν με τις μειώσεις των μέτρων της κυβέρνησης? και μετά να εκφέρεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σaς τa kόψaνε τa 375 ευρώ; aπό πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.