Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Σκιάθο

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Χθες Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010, στη Σκιάθο γιορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη τα Εισόδια της Θεοτόκου, στο Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας της Πολιούχου του νησιού.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος – Ιστιαίας – Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος παρευρέθη στην θρησκευτική - εορταστική αυτή εκδήλωση, μαζί...
με όλους τους ιερείς του νησιού.

Την παραμονή της εορτής στις 20 Νοεμβρίου 2010 έγινε Παράκληση στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου, και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου ακολούθησε Δέηση έξω από το Κοιμητήριο της Σκιάθου. Στη συνέχεια οι πιστοί ακολούθησαν πεζή την Ιερά Εικόνα έως το μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστρας, διάρκειας δυόμισι ωρών. Στο Μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστριας έγινε Εσπερινός και ολονύκτια Αγρυπνία. Η επιστροφή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Εικονίστριας έγινε με τη συνοδεία των πιστών στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας της πόλης της Σκιάθου.
Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010 οι δύο ενορίες, Τρεις Ιεράρχες και Γέννηση της Θεοτόκου, μετά τη Θεία Λειτουργία ενώθηκαν και πορεύθηκαν προς τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας για να παραλάβουν την Ιερά Εικόνα.
Αφού έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας σε όλη την πόλη της Σκιάθου επανήλθε στη θέση Της, στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών, που είναι και η Μητρόπολη του νησιού. Την Ιερά Εικόνα την πλαισίωναν κυρίες- μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου ντυμένες με τη σκιαθίτικη επίσημη παραδοσιακή φορεσιά, όπου την έραναν με ροδοπέταλα.
Την θρησκευτική-εορταστική εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού καθώς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.