Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Έντονη η παρουσία της Σκιάθου στη World Travel Market 2010 του Λονδίνου

Έντονη είναι για πολλοστή φορά η παρουσία της Σκιάθου στη World Travel Market 2010, μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο τις μέρες αυτές (8-11 Νοεμβρίου).
Την έκθεση που συμμετέχει ο Δήμος Σκιάθου στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του υποστηρίζουν με την παρουσία τους αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού από τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου και ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Πέτρος Δερβένης.
Οι επαφές που έγιναν με όλους τους tours operators σε μια προσπάθεια να κρατηθεί η Αγγλική αγορά στα επίπεδα...
 των δύο τελευταίων ετών φαίνεται να αποδίδουν, αφού τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Το γεγονός αυτό αποτελεί δικαίωση των κόπων όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στο επιχειρηματικό κομμάτι του τουρισμού της Σκιάθου και της προβολής του.
Επίσης πολύ ενθαρρυντικό είναι πλέον και το γεγονός του ανοίγματος μετά από πολλά χρόνια της Γερμανικής αγοράς, μέσω της Air Berlin, εφόσον η πτήση Σκιάθου – Düsseldorf που λειτούργησε φέτος το καλοκαίρι για 50 ημέρες, το 2011 θα αρχίσει από 27 Μαΐου και θα τερματιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και αυτό της ύπαρξης νέων πτήσεων από Σκανδιναβικές χώρες αλλά και το Ισραήλ.
Το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με κλιμάκιο του ΕΟΤ. Στη συγκεκριμένη επίσκεψη αναφέρθηκε πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο παραγωγής του MAMA MIA 2 στην περιοχή.
Τέλος δόθηκαν συνεντεύξεις για την προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού σε τηλεοπτικά κανάλια από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων όπως επίσης και στο Ελληνικό Ραδιόφωνο του Λονδίνου.

12 σχόλια:

  1. κε Βασιλούδη, είχατε 4 χρόνια να αποδείξετε τι μπορείτε να κάνετε και μας το αποδείξατε.
    Πολύ φοβάμαι πως αν επανεκλεγείτε, τα επόμενα χρόνια θα κυλήσουν όπως και τα προηγούμενα, μέσα σε μια γενική ανοργανωσιά και σε ατελείωτα έργα…
    Όσο για τον τουρισμό, προφανώς δεν σας ενδιέφερε και εξακολουθεί να μην σας ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο.
    Που είναι η παρουσία της Σκοπέλου σε αυτήν την τόσο σημαντική έκθεση; Γιατί δεν λάβαμε μέρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη η δικη μου αποψη για τη Σκοπελο δεν ειναι η ιδια με αυτη που εδειξε το αποτελεσμα της πρωτης Κυριακης,αυτο με κανει να σκεφτομαι μηπως εγω ειμαι λαθος και δεν μπορω να δω αυτα που βλεπουν οι αλλοι,οτι δηλαδη ολα ειναι οκ! Με αφορμη ομως τη μη συμμετοχη μας στην τουριστικη εκθεση καταλαβα οτι μαλλον εγω εχω δικιο.Που ειναι η παρουσια της Σκοπελου σε αυτη την σημαντικη εκθεση? Γιατι δεν λαβαμε μερος?Μηπως ειχαν παει για ελιες η μηπως ετρεχαν για να μην χασουν την εξουσια αντι να κοιταξουν το καλο του νησιου μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ότι αφορά το κομμάτι των δήμων, στην έκθεση δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους και στους απεσταλμένους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν επαφές με τουριστικούς επιχειρηματίες και με tours operators του εξωτερικού, να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν του τόπου τους, να γνωριστούν και να προσελκύσουν νέες αγορές ξένων χωρών.
    Βασικές προϋποθέσεις βέβαια, η γνώση τουλάχιστον της αγγλικής γλώσσας και του επιχειρείν.
    Αυτές οι προϋποθέσεις εκλείπουν από τον νυν δήμαρχο και τους συμβούλους του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εκάστοτε εκθέσεων του εξωτερικού.
    Το έλλειμμα του δημάρχου Σκοπέλου και των συμβούλων του σε αυτούς τους τομείς δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική προώθηση του νησιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κος Μιχελής έχει όλα τα εχέγγυα, αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα, να μας εκπροσωπήσει σε σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού και να φέρει νέες αγορές ξένων χωρών στον τόπο μας. Και είναι αυτό που έχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να συμμετέχει το Νησι στην έκθεση η γιορτή της γίδας σκοπελοιυ πως θα αναγράφεται "the goat of skopelo's festival "

    Καμμιά οργάνωση χρόνια τώρα τονησι δουλεύει επειδή απλά είναι παραδεισενιο ... Ως ποτε ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω πως ο σχολιαστης 11/11/10 8:01 εδωσε τη σωστη απαντηση για το θεμα της τουριστικης εκθεσης με σωστα επιχειρηματα και η οποια με καλυπτει πληρος.Δεν νομιζω οτι χρειαζεται παραπερα αναλυση κατα τη γνωμη μου ουτε για το αυτονοητο οτι ποιος δημαρχος δηλαδη μπορει να ανταποκριθει σε αυτες τις περιπτωσεις γιατι το κουραζουμε το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπετε κύριε/κυρία (12/11 – 12:17) δεν κατέχουμε τη γνώση της συκοφαντίας, του εκβιασμού, της εξαγοράς και του εκφοβισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικα δεν δεχομαι το νησι μου να ειναι τοσο πισω απο την Σκιαθο. Ο καθε Σκοπελιτης θα πρεπει να θεωρει εχθρους οσους βαζουν πανω απο το οικονομικο, τουλαχιστον, συμφερον του νησιου την παρτη τους. Ειμαστε μικρη κοινωνια. Τους ξερουμε. Απομονωστε τους. Για το καλο ολων μας.

    Αυτη η απουσια απο μια τοσο σημαντικη εκθεση απλα....δεν χωνευεται. Το νησι εχει αξιους ανθρωπους που μπορουν να ανταπεξελθουν ευκολα σε τετοιες προκλησεις. Δεν ζουμε στο 1950. Ας δουμε την Σκοπελο ΚΑΙ σαν μαγαζι μας. Ισως τοτε να ειμαστε πιο προσεκτικοι οταν επιλεγουμε τους αντιπροσωπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχολιαστή 7,57.
    Είναι λάθος σου να λές ότι δέν δέχεσε να είσαι πίσω από τη Σκιάθο. Καλά θα κάνεις να το δεχτείς διότι εκεί υπάρχουν οργανωμένοι σύλογοι σωστοί επαγγελματίες και θα ήταν περιτό να αναφέρω ότι υπάρχει και μία επιπλέον πύλη εισόδου αυτή του αέρα. Επειδή έχω βρεθεί σε παρόμοιες εκθέσης στην Ευρώπη και έχοντας μιλήσει με πράκτορες να ξέρεις ότι πάντα θα επιλέγονται πρώτα οι προορισμοί με αερολημένα διότι μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κόστος ενός τουριστικού πακέτου. Βρές μου εσύ ένα Ελληνικό νησί χωρίς αερολημένα που μπορεί να ανταγωνίζεται στα ίσια ένα άλλο με αεροδρόμιο.
    όταν λαμβάνεις μέρος σε τέτοιου είδους τουριστικές εκθέσεις πρέπει να πηγαίνεις εκεί με τα αντίστοιχα όπλα σου για την προώθηση του προιόντος. Το μόνο ίσος όπλο μας είναι η φυσική ομορφιά μας, αλλά δέν είμαστε μόνο εμείς με ομορφιές. Το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε παράγοντες του Ευρωπαικού τουρισμού είναι οι τρόποι και το κόστος πρόσβασης των πελατών τους. Τί θα τους απαντήσεις?
    Θέλω να πώ δηλαδή ότι δέν είναι θέμα αντιπροσώπου αλλά είναι καθαρά πρακτικό το θέμα. Ένα παράδειγμα. Επί Δημαρχίας κ. Απ. Προβιά δέν είχαμε τουρισμό? Πήγαινε στο Λονδίνο να φέρει τουρίστες? όχι. Απλά το τουριστικό προιόν έχει αλάξει κατά πολύ, η Ελλάδα πλέον είναι ένας πολύ ακριβός προορισμός και εμείς δέν μπορούμε να κάνουμε κάτι με την ακρίβεια. ( ακτοπλοικά ) αν πράγματι μπορούσαμε θα το είχαμε κάνει ήδη.
    Δέν μπορώ να σου το αναλύσω περισότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @10,15
    Δεν θα διαφωνησω με την σκεψη σου. Ισα-ισα. Δεν αρχισα τυχαια το προηγουμενο ποστ με την φραση <>.

    Το αεροδρομιο ειναι αξεπεραστο αβανταζ. Ομως η ακτοπλοικη ενωση θεσ/κης-Σποραδων σε μονιμη βαση η τουλαχιστον 5 μηνες τον χρονο θα βελτιωνε την χαοτικη διαφορα που υπαρχει τωρα.

    Οι τιμες και οι υπηρεσιες ειναι ενα αλλο ζητουμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 12/11, 12:17 π.μ.
    Μην με στενοχωρείς τόσο πολύ, γιατί θα σκίσω το πουκάμισό μου.
    (Διαχειριστή, μη σβήσεις το σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.