Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου

Προς ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου
ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:
Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου δεν έχει καμμία σχέση με τη λειτουργία ή μη του Βιολογικού. Η όποια υπερχείλιση οφείλεται είτε σε βούλωμα του δικτύου αποχέτευσης είτε σε δυσλειτουργία του αντλιοστασίου στον Βράχο. Επομένως τα σχόλια των διαφόρων ανωνύμων μόνον ως ανοησίες μπορούν να εκληφθούν.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι μετά την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου λειτουργίας του Βιολογικού, προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνιά του και το άνοιγμά του στο κοινό. Πολύ σύντομα δηλαδή θα έχει την ευκαιρία όποιος επιθυμεί να τον επισκεφθεί. Μαθητές του Πεπαρήθειου δημοτικού σχολείου Σκοπέλου ξεναγήθηκαν ήδη στο εργοστάσιο.
Το σημερινό συμβάν οφείλεται σε φράξιμο του δικτύου από τα λύματα που κακώς ρίχνει στο δίκτυο της αποχέτευσης ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός. Εγκαίρως...
προσωπικά προειδοποίησα τον υπεύθυνο του Συνεταιρισμού ότι δεν πρέπει να διοχετεύουν τον κατσίγαρο στο δίκτυο και πρέπει να φροντίζουν να μην περνούν τα φύλλα στο δίκτυο αποχέτευσης διότι ο κίνδυνος να βουλώσει είναι μεγάλος. Όπερ και εγένετο.

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου μόλις έλαβε γνώση του γεγονότος επενέβη με το αποφρακτικό της όχημα, απέφραξε το δίκτυο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να επέμβη αν ξαναχρειαστεί.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να βγάλει ο κόσμος το λάδι του αλλά θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη στο μέρος που του αναλογεί.
Μου προξενεί, τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν έγινε καμμία αναφορά στο ιστολόγιο για το απαράδεκτο γεγονός της ανεξέλεγκτης διάθεσης του κατσίγαρου - δηλ. το πέταμά του σε χώρο που δεν είναι προορισμένος πολύ δε περισσότερο αδειοδοτημένος γι’ αυτό - παρά το γεγονός ότι επωνύμως σας το ανέφερα.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Αντώνιος Μ. Κεσμετζής
Χημικός, MSc
Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑ Σκοπέλου 

15 σχόλια:

  1. Κύριε Κεσμετζή μήπως δεν φταίει ο ελαιουργικός συναιτερισμός τα φυλλα και ο κατσίγαρος αλλα φταίει η κακή κατασκευή του έργου που παραλάβατε?
    Είστε σίγουρος οτι το δίκτυο και ο τρόπος κατασκευής του είναι ο καταλληλότερος ουτοσώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνια του Βιολογικού και το άνοιγμά του στο κοινό. Η Σκόπελος αλλάζει σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά είναι να πάρετε και τι γνώμη του Προέδρου του Συνεταιρισμού, ρωτήστε τι γνώμη έχει .
    Όσο αφορά τον κατσικόγαρο από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν διοχετεύετε στο αποχετευτικό αλλά σε αδειοδοτημένο χώρο, μόνο το νερό από το πλύσιμο της ελιάς πάει στο δίκτυο.Αν κάποιος διοχέτευσε τον κατσικόγαρο στο κτήμα του για να το λιπάνει, αυτό δεν είναι θέμα του συνεταιρισμού αλλά του ιδιώτη που το έπραξε .
    (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί? Ειδικότερα η τελευταία παράγραφος με ποια ιδιότητα έχει γραφτεί κ.Διευθυντά? Ως Διευθυντής ΔΕΥΑΣ? Ως ενεργού πολίτη? Ως ενός ευαισθητοποιημένου οικολόγου? Είναι φανερή η εμπάθειά σας για τον Συνεταιρισμό και κυρίως για το Προεδρείο του... Καλύτερα να κοιτάξετε να κάνετε σωστά την δουλειά σας που όλο το καλοκαίρι είχε πήξει η Σκόπελος και το λιμάνι στα σκ@τ@, τότε ποιος έφταιγε κ.Διευθυντά μήπως πάλι κάποιος άλλος? Θα πρέπει να κάνετε πρώτα κριτική για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να αναλαύετε επιτέλους κάποια στιγμή και την μεγάλη ευθύνη που σας αναλογεί κύριε Διευθυντά...

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ηπατίτιδα θερίζει και το καλοκαίρι χορτάσαμε υπερχειλίσεις και η εισπνοή σκ...κολόνιας στο γεφυράκι μπροστά από το Αμαλία πήγε μια δραχμή αλλά τότε δεν ίδρωσαν τα αυτιά κανενός. Τυχαίο δεν νομίζω λες να ευθύνεται ο καλοκαιρινόγαρος των τουριστών, αμα είναι έτσι να τους διώξουμε μας χαλάν το βιολογικό . Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζω όλα τα παραπάνω (ανάρτηση και σχόλια) και ανησυχώ πάρα πολύ. Η Σκόπελος αλλάζει σελίδα πράγματι, όπως έγραψε κάποιος καλοπροαίρετος αναγνώστης. Η ΔΕΥΑΣ θα αλλάξει σελίδα άραγε; Εδώ σε θέλω Μιχελή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Αντώνη,

    Στα όσα και για όσα (μάλλον ανακριβή) αναφέρεις με την παρέμβασή σου απαντώ και σου το αφιερώνω :

    http://www.youtube.com/watch?v=vrrTKQGxpqE
    http://www.youtube.com/watch?v=X4oPWINVVEw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=yfW1BRJ7-dw&feature=related

    Και μάλιστα σε τρεις εκτελέσεις

    Κώστας Σκούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνια του Βιολογικού; Θα σερβίρετε αναψυκτικά, γλυκά και καναπεδάκια; Μια μικρή συμβουλή λοιπόν. Πριν τα πραγματοποιήστε και καλέσετε τον κόσμο να θαυμάσει το νέο μας απόκτημα, καλό θα είναι να φροντίσετε να εξαφανίσετε τις τεραστίων διαστάσεων «μολυσματικές» μύγες οι οποίες έχουν δημιουργήσει σημαντικές αποικίες αναπαραγωγής σε όλους τους χώρους του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων. Διαφορετικά σε λίγο καιρό οι μύγες αυτές θα εξαπλωθούν σε όλη την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα φταίει το βούλωμα του δικτύου αποχέτευσης, αύριο θα φταίει η δυσλειτουργία του αντλιοστασίου στον Βράχο, μεθαύριο η «μπανάνα» του Βιολογικού και πάει λέγοντας.

    Τους περασμένους μήνες που –ενώ δεν είχε καν ξεκινήσει εργασίες ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός- υπήρχαν πάλι τα ίδια προβλήματα (λύματα μέσα στο λιμάνι), ποιος έφταιγε; Τα «ανόητα» σχόλια των «διαφόρων ανωνύμων» σας ενόχλησαν κύριε Κεσμετζή; Μα τι προσπαθείτε να μας αποδείξετε με την αμετροέπειά σας; Ο ίδιος ο δήμαρχος (πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ) επικαλέστηκε δημοσίως το περασμένο καλοκαίρι βλάβη / κόλλημα στη «μπανάνα» του Βιολογικού, που σας πήρε αμέτρητες μέρες για να την «ξεκολλήσετε», ενώ τα λύματα συνέχιζαν να πέφτουν στο λιμάνι.

    Το θέμα για τους κατοίκους και η ερώτηση που τους καίει δεν είναι τι ή ποιος φταίει, αλλά γιατί η κάθε βλάβη, η κάθε δυσλειτουργία και το κάθε «κόλλημα» ενός μηχανήματος δεν διορθώνονται έγκαιρα, ώστε να αποφεύγονται οι αρνητικές συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ότι αφορά τις τεραστίων διαστάσεων «μολυσματικές» μύγες, σας πληροφορώ ότι έχουν δημιουργήσει σημαντικές αποικίες αναπαραγωγής και στην περιοχή του Αγ. Ρηγινάκη (διασταύρωση με Περιφερειακό), εκεί όπου υπάρχει το νέο σπιτάκι της ΔΕΥΑΣ με το αντλιοστάσιο και τα άλλα μηχανήματα. Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι κατοικημένη και δίπλα σε ξενοδοχειακές μονάδες;
    ...
    Δεν γνωρίζω ποιος προγραμματίζει τα εγκαίνια του Βιολογικού (ο κ. Κεσμετζής ή ο νυν δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ) και για ποιους λόγους βιάζονται να τα πραγματοποιήσουν, αλλά καλά θα κάνουν προηγουμένως να λύσουν ΚΑΙ το πρόβλημα με τις μύγες.
    ...
    Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω αν προγραμματίζουν να έχουν και πυροτεχνήματα (!) στα εγκαίνια. Από «ανόητες» εκδηλώσεις εντυπωσιασμού χορτάσαμε αυτήν την 4ετία. Δεν θέλουμε κι άλλη μια, που θα πληρωθεί έτσι κι αλλιώς από τα δικά μας χρήματα. Ας το πάρουν χαμπάρι και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους να μην μας προκαλέσουν περισσότερο, διαφορετικά θα καταφθάσουμε με «αυγά» -κάτι που έγινε πρόσφατα της μόδας στο νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 10:24 πμ, 27/11...
    Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτά που γράφετε κι εσείς και οι υπόλοιποι σχολιαστές της παρούσας ανάρτησης, την αγωνία καθώς και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων σας για την κακή διαχείριση της ΔΕΥΑΣ και τις πολλές και διάφορες δυσλειτουργίες του βιολογικού και των αποχετεύσεων εν γένει.
    Οι εργαζόμενοι όμως στις επιχειρήσεις του δήμου είναι ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε. Εντολές εκτελούν όλοι, ομοίως και ο κ. Κεσμετζής, τον οποίον πρέπει να βλέπετε ως εκτελεστικό όργανο και τίποτα περισσότερο, μιας και αυτός είναι ο ρόλος του: να εκτελεί τις εντολές του ΔΣ. Δεν χαράσσει ο κάθε υπάλληλος την πολιτική της δημοτικής επιχείρησης στην οποία εργάζεται, ούτε ο κ. Κεσμετζής την πολιτική της ΔΕΥΑΣ. Αλλού να ψάξετε τις ευθύνες... και οι ευθύνες, κατά την άποψή μου, ανήκουν πρωτίστως στην παρούσα πολιτική διοίκηση της ΔΕΥΑΣ.
    Τέλος, συμφωνώ απόλυτα με τον σχολιαστή που έγραψε: «Η Σκόπελος αλλάζει σελίδα. Η ΔΕΥΑΣ θα αλλάξει σελίδα άραγε; Εδώ σε θέλω Μιχελή...» και του επισημαίνω πως ο κ. Μιχελής έχει πολλή δουλειά να κάνει και πολλά κατεστημένα να υπερβεί προτού αναπτύξει νέες ευρύτερες συμπεριφορές. Όλοι εμείς, που άδολα του συμπαρασταθήκαμε από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς του, πρέπει να συνεχίσουμε να του συμπαραστεκόμαστε και να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αποψεις που εκφραζουν οι πολιτες ειναι σεβαστες και τις αποδεχομαστε η τις απορριπτουμε με επιχειρηματα και οχι με τσιτατα π.χ ανοησιες, βλακειες κλπ ως ο μονος που κατεχει την αληθεια και την γνωση.Η ανεκτικοτητα αποτελει βασικη αρχη της δημοκρατιας και του διαλογου.Οσον αφορα το θεμα δεν εχουμε πεισθει για την ομαλη λειτουργια του βιολογικου συστηματος, δεν μας ενημερωσατε ποτε ενω βλεπουμε και μυριζουμε τις αστοχιες του.Κλεινοντας το μικρο μου σχολιο θα το υπογραψω Αγγελος Ξηνταρης πρωτον γιατι απευθυνομαι σε επωνυμο κειμενο και δευτερον κατα την γνωμη μου πρεπει ο υπευθυνος λογος να εχει επωνυμο. Αρκετα οι κοινωνιες και τα μελη της εχουν πληρωσει τους ψιθυρους και την κουκουλα. Ευχαριστω .Αγγελος Ξηνταρης Καθηγητης Λυκειου Σκοπελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ29 Νοεμβρίου 2010 στις 11:11 π.μ.

    καλημερα συμπολιτες και καλη εβδομαδα για 125 ευρω μου ηρθε η εντολη διακοπης του νερου δεν λεμε οτι δεν φταιω ηταν απλα αμελια μου φταιω τα 10000 σ εναν λογαριασμο ξενοδοχειων εδω και χρονια ε!!!! αυτοι δεν ακουμπιουντε κυριε προεδρε της ΔΕΥΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?????? οπως παντα ΤΙΠΟΤΕ αχ οι διακρισεις αυτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα σας ,δλδ κυριε κεσμετζη μας λετε πως ευθυνεται ο συνταιτερισμος για την καταντια του λιμανιου μας και το καλοκαιρι ποιος ακριβως ευθυνεται ,για να καταλαβουμε και εμεις ποια ακριβως η λειτουργεια του βιολογικου οταν μυριζει η μιση ο σκοπελος απο της αποχετευσεις, οταν το λιμανι ειναι γεματο σκουπιδια και μαυρες κυλιδες ,τυχαινει να εχω ζησει και στο εξωτερικο οπου δεν υπαρχουν καλαθοι αχρηστων σε τουαλετες διοτι ολα πηγαινουν στης αποχετευσεις του βιολογικου τους και οταν λεμε ολα ενοουμε τα παντα απο σακουλακια ,χαρτονια ξυραφακια τα παντα ,εξαλου ο συναιτερισμος εχει συνεργειο μεταφορας του γαρου και το μοναδικο πραγμα που πηγαινει στην αποχετευσει ειναι τα βρομονερα απο τα πλυντηρια ,θα σας παρακαλουσα δε να ενημερωσετε σωστα τον κοσμο ολοι γνωριζουμε οτι κατι βρομαει με τον βιολογικο και περιμενουμε εξηγησεις διοτι πληρωνουμε του κοσμου τα λεφτα και δεν εχουμε δει τπτ ,

    Υ.Γ οταν τρεχαν τα νερα για μερες στο γεφυρακει το καλοκαιρη απο το συστημα αποχετευσεος δεν νομιζω να ηταν ανοιχτα ο συναιτερισμος ...

    ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ Ο ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδιά γιατί τρωγόσαστε μεταξύ σας?
    Αν είναι αλήθεια πως ο γαρος πάει στην αποχέτευση
    γιατί δεν βαίνουν δημοσια να το δηλώσουν ο Βασιλούδης
    ή ο Μελαχροινάκης και βάζουν τον Κεσμετζή?
    αυτοί οι δυο γιατί κρυβονται?
    μηπως ασχολούνται με τα εγκαίνια του Βι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.