Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δικτατορία δεν έχουμε… αλλά και δημοκρατία δεν θα το ‘λεγες

Τι γιορτάζουμε σήμερα; Η ερώτηση της ημέρας! Παρακολουθώ από το πρωί τους καναλοδημοσιογράφους, που βγήκαν πρωί πρωί στους δρόμους της Αθήνας για το καθιερωμένο ρεπορτάζ. Σταματούν ανθρώπους όλων των ηλικιών και ρωτούν. Θέλουν να δουν πόσους θα πιάσουν αδιάβαστους σε ακόμη μία εθνική εορτή!
Οι μεγαλύτεροι θυμούνται γιατί τα έζησαν πιο πρόσφατα, οι μικρότεροι απαντούν σύμφωνα με όσα έχουν ακούσει πεταχτά από τη μαμά και τον μπαμπά ή από την τηλεόραση. «Μπήκε ένα τανκ στο Πολυτεχνείο», «Οι φοιτητές έκαναν εξέγερση»
Δεν ξέρουν ακριβώς το γιατί όμως, ίσως επειδή δεν τους το εξήγησαν στην οικογένεια και στο σχολείο, ίσως και να μην πρόσεχαν όταν τους εξηγούσαν… Και η τηλεόραση...

τις περισσότερες φορές προσπαθεί να σου εξηγήσει μερικά πράγματα, συνήθως όμως καταλήγει να σε μπερδεύει περισσότερο.
Μάλλον θα φάνταζε ορθότερο αν οι δημοσιογράφοι σήμερα ρωτούσαν τους νέους «Για ποιο λόγο θα κατέβεις σήμερα στην πορεία του Πολυτεχνείου;». Θα είχαν σίγουρα σωστότερες απαντήσεις. Έτσι, όπως οι άλλοι διαμόρφωσαν τον τρόπο ζωής μας, οι λόγοι για να κατέβεις στη σημερινή πορεία, είναι πολύ μακριά από τον επετειακό-συμβολικό χαρακτήρα της μέρας αυτής.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι εμείς, εδώ στο 2010, ιδιαίτερα άσχημες καταστάσεις. Δεν τις συγκρίνω με εκείνης της εποχής. Κάθε εποχή έχει έτσι κι αλλιώς τους δικούς της αγώνες και τα δικά της θύματα. Είναι αιτία και αφορμή όμως μία τέτοια επέτειος να θυμίσει και περισσότερο να μάθει στον λαό ποιος είναι ο τρόπος για να αλλάξουν οι άσχημες καταστάσεις. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, μεταξύ δεκάδων άλλων, είναι και η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων μας, που ω ναι! αυτό θυμίζει Χούντα.
Σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2010, δικτατορία δεν έχουμε… αλλά και δημοκρατία δεν θα το ‘λεγες. Κλείνω την τηλεόραση για να κατηφορίσω κι εγώ προς το κέντρο. Ελπίζω κάτι να γίνει σήμερα… 
«μικρόβιο»

6 σχόλια:

  1. Δικτατορία έχουμε, κεκαλυμμένη και με μανδύα δημοκρατίας υπό κρίσιν...

    Έτσι κι αλλιώς το πολίτευμά μας είναι κοινοβουλευτική δικτατορία, με εναλλασσόμενους εκλεγόμενους δικτάτορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην "αποκατάσταση της Δημοκρατίας" όλοι έχουν μερίδιο, για την χρεοκοπία φταίνε "οι άλλοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται

    διότι κατεχράσθη το δικαίωμα

    της ελευθερίας και της ισότητας,

    διότι έμαθε τους πολίτες

    να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,

    την παρανομία ως ελευθερία,

    την αναίδεια του λόγου ως ισότητα

    και την αναρχία ως ευδαιμονία..»
    ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο νεοέλληνας, επειδή έχει παραιτηθεί από το παρόν και το μέλλον του, ζει με τις επετείους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι λέτε ρε παιδιά δεν έχουμε σοσιαλισμό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προβλημα δεν ειναι η Δημοκρατια μας. Το προβλημα ειναι η παιδεια μας. Το καλυτερο συστημα να εφαρμοστει στην Ελλαδα, δεν προκειται να λειτουργησει.

    Η Σουηδια, η Αυστρια, η Γαλλια, η Ισπανια κλπ, πανω-κατω την ιδια δημοκρατια με εμας εχουν. Η διαφορα ειναι πως εκει καλουνται να εφαρμοσουν το πολιτικο συστημα Σουηδοι, Αυστριακοι, και Γαλλοι. Εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.