Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Καφεπράσινο το λιμάνι


Πάρα πολλές αναρτήσεις (κλικ εδώ) και δημοσιεύσεις έχουμε κάνει για τα λύματα που συνεχίζουν να πέφτουν στο λιμάνι Σκοπέλου εδώ και μήνες. Σήμερα το πρωί και για πολλές ώρες πολλά κυβικά από καφεπράσινο πηχτό υγρό είχαν αλλάξει το χρώμα του λιμανιού σε μεγάλη έκταση.
Ερωτήσεις έχουμε κάνει πολλές και απάντηση δεν παίρνουμε.
-Τι συμβαίνει και το λιμάνι δέχεται αυτά τα λύματα που μας δυσφημούν;

14 σχόλια:

  1. Τα έργα μελετούνται και κατασκευάζονται. Ποιοί όμως θα αναλάβουν τη καλή λειτουργία τους; Εδώ και χρόνια οι Γλωσσώτες και οι Κληματιανοί πληρώνουν, αδίκως, τέλη αποχετεύσεως για τον βιολογικό της Σκοπέλου. Τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και πληρώνει κάποιος που κάνει χρήση του έργου. Από τα χρήματα λοιπόν τα πολλές χιλιάδες ευρώ που έχει (...) εισπράξει η ΔΕΥΑΣ εδώ και χρόνια γιατί δεν φρόντισε να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία του βιολογικού της Σκοπέλου; Επίσης και για τη καλή λειτουργία του βιολογικού Κλήματος; Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Προφανώς η απερχόμενη δημοτική αρχή καθώς και η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ. Δεν πρέπει να αποδωθούν οι ευθύνες που αναλογούν στο καθένα υπεύθυνο; Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να τραβήξει μπροστά και να βγει να πει την αλήθεια στο σκοπελίτικο λαό. Να ενημερώσει τον κόσμο ότι δεν βρήκε ούτε μία μελέτη έργου, ή ένα τεχνικό δελτίο προκειμένου να γίνουν ενέργειες ενταξης στο ΕΣΠΑ.Η απερχόμενη δημοτική αρχή όπως τώρα διαπιστώνουμε ήταν για να σφραγίζει καμια λακούβα στο δρόμο...(...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν το έργο δεν έχει παραληφθεί, τότε το νέο Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ να ορίσει την επιτροπή παραλαβής του έργου στην οποία να συμμετέχουν επιστήμονες κύρους που το νησί μας ευτυχώς διαθέτει. Να μη γίνει η παραλαβή όπως συνήθως γίνεται με το κέρασμα ενός καφέ χωρίς να ελεγχθούν τα στοιχεία του έργου. Αλλωστε ο νέος μας Δήμαρχος που είναι μέλος της σημερινής ΔΕΥΑΣ είμαι σίγουρος οτι θα το φροντίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΕΥΑΣ αντί να προσλάβει «εξειδικευμένο» προσωπικό για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκοπέλου προτίμησε να δώσει τον μισθό του σε «ανειδίκευτο» αντιπρόεδρο επί μια 4ετία. Περιμένουμε ο νέος δήμαρχος κος. Μιχελής να τον καταργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορούμε γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς από την ΔΕΥΑΣ για τα όσα κατά καιρούς πολύ πυκνά προβλήματα έχουμε με τη λειτουργία του βιολογικού. Ας το κάνει επί τέλους, γιατί το οφείλει, ο νέος μας Δήμαρχος, που είναι μέλος του σημερινού Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ. Μόνο σαυτόν ελπίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανάβουν τα φώτα απο τις 1 το μεσημέρι μήπως και φωτιστουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξοιδικευμενο προσωπικο προσληφθηκε πριν ενα χρονο περιπου.Ειχα κανει κι'εγω αιτηση αλλα μου ελειπαν μορια.Αλλοι λογοι συντρεχουν που δεν λειτουργει ακομα ο βιολογικος λεπτομεριες δε γνωριζω.Καλο να το ψαξουν καποιοι ποιο ειδικοι απο εμενα.Να μαθουμε που πηγαν και οι υπαληλοι τελος παντων.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνιος Μ. Κεσμετζής26 Νοεμβρίου 2010 στις 10:23 μ.μ.

    Προς ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου

    Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου δεν έχει καμμία σχέση με τη λειτουργία ή μη του Βιολογικού. Η όποια υπερχείλιση οφείλεται είτε σε βούλωμα του δικτύου αποχέτευσης είτε σε δυσλειτουργία του αντλιοστασίου στον Βράχο. Επομένως τα σχόλια των διαφόρων ανωνύμων μόνον ως ανοησίες μπορούν να εκληφθούν.

    Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι μετά την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου λειτουργίας του Βιολογικού, προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνιά του και το άνοιγμά του στο κοινό. Πολύ σύντομα δηλαδή θα έχει την ευκαιρία όποιος επιθυμεί να τον επισκεφθεί. Μαθητές του Πεπαρήθειου δημοτικού σχολείου Σκοπέλου ξεναγήθηκαν ήδη στο εργοστάσιο.

    Το σημερινό συμβάν οφείλεται σε φράξιμο του δικτύου από τα λύματα που κακώς ρίχνει στο δίκτυο της αποχέτευσης ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός. Εγκαίρως προσωπικά προειδοποίησα τον υπεύθυνο του Συνεταιρισμού ότι δεν πρέπει να διοχετεύουν τον κατσίγαρο στο δίκτυο και πρέπει να φροντίζουν να μην περνούν τα φύλλα στο δίκτυο αποχέτευσης διότι ο κίνδυνος να βουλώσει είναι μεγάλος. Όπερ και εγένετο.
    Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου μόλις έλαβε γνώση του γεγονότος επενέβη με το αποφρακτικό της όχημα, απέφραξε το δίκτυο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να επέμβη αν ξαναχρειαστεί.
    Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να βγάλει ο κόσμος το λάδι του αλλά θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη στο μέρος που του αναλογεί.

    Μου προξενεί, τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν έγινε καμμία αναφορά στο ιστολόγιο για το απαράδεκτο γεγονός της ανεξέλεγκτης διάθεσης του κατσίγαρου - δηλ. το πέταμά του σε χώρο που δεν είναι προορισμένος πολύ δε περισσότερο αδειοδοτημένος γι’ αυτό - παρά το γεγονός ότι επωνύμως σας το ανέφερα.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Αντώνιος Μ. Κεσμετζής
    Χημικός, MSc
    Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑ Σκοπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα σχολια σας ειναι το ενα καλυτερο απο το αλλο...εισαστε απο αυτους
    που νομιζουν πως τα ξέρουν ολα, αλλα το μονο που καταφέρνετε ειναι να εκνευρίζετε ΕΜΑΣ ΠΟΥ... ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφου τα ξερετε γιατι δεν ενημερωνετε τον κοσμο??????????τετοια μυστικοπαθεια..δηλαδη οποιοσ δεν ειναι ''μεσ στα κολπα δεν ξερει τιποτα''????????????????????? γιατιιι?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτοί που τα ξέρουν όλα και εκνευρίζονται από τα «ανόητα» σχόλια των «διαφόρων ανωνύμων» σύντομα θα πάνε σπίτια τους. Οι κάτοικοι της Σκοπέλου τους απέρριψαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην ερώτησή σaς:
    “Τι συμβaίνει και το λιμaνι δέχετaι aυτa τa λύμaτa που μaς δυσφημούν;”
    Η πολύ aπλή aπaντηση είνaι:
    “Η εν γένει κaκή διaχείριση της ΔΕΥΑΣ.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο 26 Νοεμβριου 9}31 προς ολους σας ,οποιος μιλαει και λεει την αληθεια τον στελνουν σπιτι του γρηγορα ,ας ελπισουμε να αλαξουν τα πραγματα και οι καινουργοι να ξερουν να την ακουν.Καλη τυχη σε ολους μας.ΕΛΠΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα σας ,δλδ κυριε κεσμετζη μας λετε πως ευθυνεται ο συνταιτερισμος για την καταντια του λιμανιου μας και το καλοκαιρι ποιος ακριβως ευθυνεται ,για να καταλαβουμε και εμεις ποια ακριβως η λειτουργεια του βιολογικου οταν μυριζει η μιση ο σκοπελος απο της αποχετευσεις, οταν το λιμανι ειναι γεματο σκουπιδια και μαυρες κυλιδες ,τυχαινει να εχω ζησει και στο εξωτερικο οπου δεν υπαρχουν καλαθοι αχρηστων σε τουαλετες διοτι ολα πηγαινουν στης αποχετευσεις του βιολογικου τους και οταν λεμε ολα ενοουμε τα παντα απο σακουλακια ,χαρτονια ξυραφακια τα παντα ,εξαλου ο συναιτερισμος εχει συνεργειο μεταφορας του γαρου και το μοναδικο πραγμα που πηγαινει στην αποχετευσει ειναι τα βρομονερα απο τα πλυντηρια ,θα σας παρακαλουσα δε να ενημερωσετε σωστα τον κοσμο ολοι γνωριζουμε οτι κατι βρομαει με τον βιολογικο και περιμενουμε εξηγησεις διοτι πληρωνουμε του κοσμου τα λεφτα και δεν εχουμε δει τπτ ,

    Υ.Γ οταν τρεχαν τα νερα για μερες στο γεφυρακει το καλοκαιρη απο το συστημα αποχετευσεος δεν νομιζω να ηταν ανοιχτα ο συναιτερισμος ...

    ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ Ο ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Κεσμετζής είναι ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ της εξουσίας και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζετε κύριοι. Τις ερωτήσεις και παρατηρήσεις σας στο προεδρείο της δευας (Βασιλούδη και Μελαχροινάκη)... τσάμπα τους πληρώναμε 4 χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.