Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ούτε βήμα πίσω!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση - απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο μπαίνουν εκ νέου στην κλίνη του Προκρούστη σε όφελος των τοκογλύφων...
δανειστών της και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και με πρόγραμμα περαιτέρω κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να υπερασπίσουμε και να επανακτήσουμε τα δικαιώματα τους, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Αγωνιζόμαστε για:
• Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
• Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
• Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
• Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
• Εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
• Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
• Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
• Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
• Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας.
• Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.
• Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
• Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις, που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.
Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να παρουμε την υπόθεση της Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας στα χέρια μας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας πριν απ' όλα την συσπείρωση, την αγωνιστικότητα και ενότητα μας.
Οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει με τη μαζική και μαχητική μας συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία και στις άλλες κινητοποιήσεις, να ξεπεράσουμε τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότηση του κινήματος μας σε ταξική ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση!
Το Δίκτυο Συνδικαλιστικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί και τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς να στηρίξουμε όλοι μαζί τους αγώνες των εργαζομένων με την συνεργασία και την κοινή δράση, δίνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα μας, με μια αριστερή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ένα κοινό, προωθημένο ριζοσπαστικό πρόγραμμα και στους αγώνες του λαού!
Όλοι και όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ – ΣΕΒ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ – ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

12 σχόλια:

  1. Και όλοι μας θα είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την απεργία μας…

    Το ¨κράτος¨ θα καρπωθεί τους μισθούς μας για μια μέρα και θα καλύψει ¨τρύπες¨ του, τα διάφορα ¨λαϊκά¨ κόμματα θα μετράνε πόσα κεφάλια μάζεψαν στην απεργία για μας βάλουν φωτογραφίες στις εφημερίδες τους και τα μπλόκ τους, και εμείς θα είμαστε χαλαροί να απολαμβάνουμε το ¨αγωνιστικό¨ καφεδάκι μας στην παραλία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι προτείνεις, να πάμε όλοι στη δουλειά για να πάρουμε το μεροκάματο, ώστε να καταρρεύσει το κράτος;
      Ή την ημέρα της απεργίας να μην πιούμε καφέ σε ένδειξη διαμαρτυρίας;
      Με τέτοιες βλακείες που γράφετε μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν.

      Διαγραφή
    2. Και στα μνημόσυνα καφέδες πίνουν τι σημαίνει ότι δεν τιμούν τον νεκρό ΕΛΕΟΣ...

      Διαγραφή
    3. καλός ο παραλληλισμός με τα μνημόσυνα!
      μια μέρα θυμόμαστε τον νεκρό, εκτονώνουμε τη σκέψη της απώλειας και μετά η ζωή συνεχίζεται ...

      ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ή τα κεφάλια μέσα δεν υπάρχει άλλη λύση

      Διαγραφή
    4. Η μονοήμερη απεργία σε τι ακριβώς αποσκοπεί; Μάλλον είναι άλλη μια ντουφεκιά στον αέρα. Δεν καταλαβαίνουμε ότι τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης (νδ, πασοκ, δημαρ) όσο και τα κόμματα της ακυβέρνησης (κκε, συριζα, χα, ανεξαρ ελλ) μας κοροϊδεύουν; Όλα τα κόμματα παλαιά και νέα παίζουν το παιχνιδάκι τους που είμαστε όλοι εμείς…
      Αυτού του είδους η απεργία δεν είναι λύση… γίνεται μόνο για εντυπωσιασμό και για να βαυκαλίζονται οι ¨προοδευτικοί¨ ότι ξαναμάζεψαν τα αρνιά στο μαντρί… Όταν σε βιάζουν, δεν κάνεις απεργίες… αντιδράς με άλλους τρόπους πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς, που μάλλον δεν μπορούν να γραφτούν σε αυτό εδώ το μπλόκ…
      Καλησπέρα σας και καλό ύπνο…

      Διαγραφή
    5. Τι ενοεις νεους τροπους οπως π.χ να βγασουμε τα ρουχαμας και να δειχνουμε τα οπισθιαμας η να στελνουμε μυνυματα μεσω του κινητουμας που να εκφραζουμε την αντηρισημας στην ολη κατασταση ,αυτα ειναι επικυνδινα αστεια που τα λενε οι νεοακτιβιστες που εχουν την εντυπωση οτι κανωντας τετοιες μ------ςκανουν κατι.θες να σου πω εγω ενα τρπο αντιστασης-δρασης G3.A3 και αυτο μορφη αντιτιστασης ειναι και δρασης καλημερα.

      Διαγραφή
    6. Το G3.A3 και όχι μόνο, εννοούσα ως αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο… τα κινητά και τα φατσαμπούκ είναι για τις αδελφές…
      Όταν σε βιάζουν δεν απεργείς… άλλα πράματα κάνεις…

      Διαγραφή
  2. Να στείλω τα παραπάνω σχόλια στον εισαγγελέα για να κλείσει το blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάθε blog που θα κλείνει θα ανοίγουν 10!

      Το ότι κλείνουν σπίτια και ισοπεδώνονται άνθρωποι σε έχει προβληματίσει καθόλου;

      Διαγραφή
  3. Προφανώς ο κύριος ανήκει στην κατηγορία του ¨μαζί τα φάγαμε¨… και δεν τον απασχολούν ούτε τα σπίτια που κλείνουν, ούτε οι αυτοκτονίες, ούτε η καταστροφή της χώρας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΠΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΠΑΡ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ!!
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9:25Μ.Μ. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΔΙΚΙΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΕΕΙ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΑΒΑΙΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ;ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ;ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ,Η ,ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ,ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΚΑΤΙ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,Π.Χ.ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ.ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΝΕΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ; ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.