Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κάθε Σεπτέμβρη και χειρότερα...

H εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το πρωί το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο προμηνύει τί θα συμβεί στη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σε μια εβδομάδα.
Λέφτα ΔΕΝ υπάρχουν για συντηρήσεις, αναλώσιμα, καθαρίστριες, ακόμα και για να έρθουν τα βιβλία από το Βόλο, αφού από φέτος είναι και αυτό υποχρέωση(!) του Δήμου. Όταν δε φθάσει και η εποχή που θα χρειαστεί θέρμανση εκεί τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο.
«Τα χρήματα του Ιουνίου δεν τα πήραμε και αυτά που είναι για τον Σεπτέμβριο βλέπω να έρχονται τον Οκτώβριο. Δεν έχω χρήματα για συντηρήσεις, θέρμανση κλπ. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα προβλήματα και θα υποβάλω την παραίτησή μου από την σχολική επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας...» μας είπε ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιώργος Λαγουδάκης, τονίζοντας ότι οι συντηρήσεις των κτηρίων είναι αρμοδιότητα του Δήμου και όχι της σχολικής επιτροπής, η οποία με τα λιγοστά χρήματα που έχει ίσα – ίσα καταφέρνει να αγοράζει τα απαραίτητα αναλώσιμα για την λειτουργία των σχολείων.
Για την θέρμανση
Εν τω μεταξύ αναπάντητη έμεινε η...
επιστολή που έστειλαν από κοινού προς το υπουργείο Παιδείας, ο πρόεδρος της α/βάθμιας σχολικής επιτροπής, η διευθύντρια του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου και οι προϊστάμενες του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Σκοπέλου, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Έχοντας διανύσει μια δύσκολη σχολική χρονιά με σημαντικές ελλείψεις τόσο σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά κυρίως στο θέμα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων, εξαιτίας της απαράδεκτα χαμηλής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια εκπαίδευση, συνεπικουρούμενης και της ανεξέλεγκτης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφή τα εξής:
Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της νησιωτικής μας περιοχής και έχοντας θορυβηθεί και από τις εξαγγελίες περί αύξησης της τιμής του πετρελαίου, θεωρούμε ότι οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία – δημοτικά σχολεία του νησιού) δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα έξοδα της θέρμανσης την επόμενη σχολική χρονιά.
Συγκεκριμένα, δαπανήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2011 – 2012 περίπου 25.000€ για την αγορά πετρελαίου (δηλαδή παραπάνω από τα μισά της χρηματοδότησης).
Ζητούμε την κάλυψη του Υπουργείου, όσον αφορά τη θέρμανση των σχολικών μας μονάδων, ώστε να μην υπολειτουργήσουν την επόμενη χρονιά.
Προτείνουμε αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και μείωση της τιμής του πετρελαίου στα σχολεία.
Τέλος ευελπιστούμε ότι δε θα επιτρέψετε ο επόμενος χειμώνας να βρει τους μικρούς μαθητές του νησιού χωρίς θέρμανση και να τους αναγκάσετε να μένουν στα σπίτια τους στερούμενοι έτσι τη βασική τους εκπαίδευση, εξαιτίας ενός κρύου σχολείου, μιας και θα είναι σίγουρα αδύνατη η πληρωμή του πετρελαίου.
Ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου
Η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου
Η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου

7 σχόλια:

  1. τα πάντα υπο διαλυση, τι υπο δηλαδη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του άρθρου αναρωτιέμαι : Ολα αυτά έγιναν σε μια μέρα, ή το σχολείο δεν καθαριζόταν για καιρό από συνεργεία του Δήμου?
    Κι άλλη απορία προς διευκρύνιση: Χρειάζεται ιδιαίτερο χρηματικό κονδύλι για την καθαριότητα των σχολείων από το Δήμο(εξωτερικοί χώροι, προαύλιο)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω εχω να πω τα εξης:Πριν περιπου 25 μερες στο Δημοτικο σχολειο Γλωσσας εγιναν καποιες προγραμματισμενες εργασιες.Δηλαδη ξηλωμα του παλαιου ξυλινου πατωματος(2 αιθουσες) κ εγκατασταση καινουργιου,κ επικοληση πλακιδιων σε κεντρικο διαδρομο και γραφειο εκπαιδευτικων.Οι εργασιες αυτες ομως προξενησαν πολυ μεγαλη ζημια στις κατω αιθουσες διδασκαλιας οπως και στις πανω.Μπετα στους τοιχους,λασπες βρωμιες,πολυ σκονη κτλ.Γενικα ολες οι αιθουσες βομβαρδισμενες!Λογικο βεβαια οτι επρεπε να καθαριστουν(θρανια,πινακες,βιβλιοθηκες),να ξαναβαφτουν απο την αρχη(πριν 1 χρονο ειχαν βαφτει με πρωτοβουλεια του τοτε Δ.Σ. Γονεων κ κηδεμονων).Με την συνενοηση κ συνεργασια ομως της διευθηντριας, του Δημου,του κ.Λαγουδακη(πιεση προς τον εργολαβο)και του συλλογου Γονεων κ κηδεμονων τα προβληματα αυτα σχεδον εξαλειφθησαν.Φυσικα εθελοντικα βοηθησαν στον καθαρισμο η διευθηντρια του δημοτικου μας,το Δ.Σ. Γονεων κ κηδεμονων μαζι με καποιους γονεις!Εκει ηθελα να καταλειξω.Οτι μπορουμε ολοι οι φορεις να βοηθησουν!Τουλαχιστον για την καθαριοτητα των κτηριων κ καποιες μικροεπισκευες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΩΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΒΟΡΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΩΝΤΑΙ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ κοροϊδο (γιατι οσο μεγαλυτερο εγω, τοσο αλωνιζουν οι αλλοι))3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:53 μ.μ.

    Να ρωτησω και εγω κατι πανω σε αυτο ;;;
    Οπως αναφερετε πιο πανω το σχολειο μετα τις εργασιες και τις επισκευες που εγιναν πριν απο λιγες μερες, θυμιζε, το λιγοτερο, εμπολεμη περιοχη στη συρια (κατα την δηλωση σας παντα).
    Η απορια που μου δηγμιουργειτε εμενα σε αυτο το σημειο, ειναι η εξης:
    Τα συνεργεια τα οποια ειχαν την ευθυνη των εργασιων, δεν ειχαν και την υποχρεωση να παραδωσουν τον χωρο στην κατασταση που τον παρελαβαν ;;;
    Δηλαδη θα ερχοντουσαν στο σπιτι μας και θα τα εκαναν ολα χαλια, και θα ειμασταν και ευχαριστημενοι απο πανω;; Και καλα στο σπιτι το δικο μας. Αν καποιος αλλος μαστορας εκανε κατι παρομοιο στο δικο τους ;;
    Ψιλα γραμματα θα μου πειτε οτι ειναι αυτα.
    Και κατι ακομη που δεν μου εχει κολησει καλα.
    Βλεπω στο χωριο μου (το ΕΛΙΟΣ) εδω και πολλες μερες καποιο συνεργειο να προσπαθει να φτιαξει μια σκεπη πανω απο ενα μικρο κτηριο που στεγαζει τις τουαλετες του σχολειου, και αυτο γινετε εδω και περιπου δεκαπεντε μερες. Θελω λοιπον να μου πειτε ποιος απο εμας θα πληρωνε τουλαχιστον τρια ατομα ολες αυτες τις μερες για αυτη την δουλεια;;; Και να φανταστειτε οτι δεν εχει τελειωσει ακομη, και με τον ρυθμο αυτο μαλλον θα παρει πολυ καιρο ακομη.
    Πρεπει λοιπον απο την στιγμη που εμεις ουτε ειμαστε αλλα ουτε ποτε προκειτε να γινουμε ευσυνηδητοι, να περναει που και που καποιος να κανει καποιον ελεγχο, διοτι ολα αυτα τα χρηματα, τα οποια σημειωτεων μας λειπουν κιολας, εχουν βγει απο την δικη μας τσεπη και δυστηχως τον τελευταιο καιρο εχει αρχισει και αδειαζει επικυνδινα.
    Ασ γινει λοιπον καποια στιγμη σωστη διαχειρηση και που ξερετε; μπορει ολα να καταφερουμε να τα κανουμε. Διαχειρηση λοιπον και ελεγχος.
    Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ 3-9-2012 7.30.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,Η ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΙΣΙΤΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ- ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΕΤΟΣ-ΘΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΕΙΣΑΙ? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ .ΑΝ ΟΧΙ ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-9-2012 ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ.ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΝΤ ΑΥΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΥΓΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΧΕΔΟΝ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΥΤΣΗ ΣΤΡΑΒΗ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΗ,ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ?.Σ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ.ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ . ΩΣΤΟΣΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΦΟΡΜΗ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διευθυντές τα άλλα σχολεία του νησιού μας δεν έχουν; Γιατί δεν συνυπέγραψαν την επιστολή; Εκτός και αν τα προβλήματα στα άλλα σχολεία είναι λυμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.