Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Απονομή βραβείων του Α' ποιητικού διαγωνισμού «Καισάριος Δαπόντες»

Με τον «κύκλο» των βραβευμένων ποιητών του Α' Πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης «Καισάριος Δαπόντες» στον κινηματογράφο «Ορφέα» της Σκοπέλου, έκλεισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε επιτυχώς, παρά την κρίση και κόντρα σ' αυτή, η ΔΗΚΕ Σκοπέλου και η ομάδα εθελοντών.
Η τραγουδοποιός, συνθέτης και ποιήτρια
Ελεάνα Τσεσμελή
και ο συνθέτης 
Χρυσόστομος Καραντωνίου
Η εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους ποιητές εξελίχθηκε σε μία όμορφη βραδιά, με απαγγελίες των βραβευμένων ποιημάτων και το «ντύσιμο» με μουσική, 9 ποιημάτων από την τραγουδοποιό, συνθέτη και ποιήτρια Ελεάνα Τσεσμελή και τον συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου, ενώ το ποίημα «Άλαλα λόγια» μελοποίησε και τραγούδησε ζωντανά ο Γιώργος Μιχελής. Θα γίνει προσπάθεια τα μελοποιημένα ποιήματα να κυκλοφορήσουν σε CD και γιατί όχι στον επόμενο ποιητικό διαγωνισμό να τα ακούσουμε σε μια συναυλία.
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, ο πρώην Δήμαρχος και...
δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βασιλούδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΣ Γιώργος Λαγουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σκούρας και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σκοπέλου.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού
Μαρίκα Δελήτσικου, Μάρω Βουδούρογλου - Βλαχάκηκαι Σπυριδούλα Καρβέλη με τον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή 
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε καλωσόρισμα από την Νινέττα Χύμα - Κοσμά (συντονίστρια της εκδήλωσης, εκπρόσωπο Γραφείου Εθελοντισμού Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου)
 ενώ χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σκοπέλου, Γιώργος Λαγουδάκης (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Διαγωνισμού) και η Μάχη Παπαδαυίδ (δημοτική σύμβουλος, συντονίστρια Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Σκοπέλου)
Κύρια ομιλίτρια της εκδήλωσης η Μάρω Βουδούρογλου - Βλαχάκη (ποιήτρια, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού) με θέμα: «Η Ποίηση στους δύσκολους καιρούς» (κλικ).
Συνιορίτσα Σκλάβου-Καραγιαννάκη
Η Συνιορίτσα Σκλάβου - Καραγιαννάκη (ποιήτρια, μέλος του Γραφείου Εθελοντισμού Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Διαγωνισμού) απήγγειλε το ποίημα « Όσο κι αν ο ποιητής...»
Τα ποιήματα που βραβεύτηκαν
1ο Βραβείο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΑΠΤΗ (Ωρωπός) "ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΟ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ"
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ (Χανιά) "ΛΥΚΟΦΩΣ"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΑΠΤΗ (Ωρωπός) "ΓΗ ΚΙ ΟΥΡΑΝΟΣ"
 2ο Βραβείο
2o βραβείο για την νεαρή ποιήτρια
Σουλτάνα Βουδούρη
η οποία αφιέρωσε το ποίημά της
«Ανοιξιάτικο πέπλο»
στην αθλήτρια του Α.Ο. Σκοπέλου
Μαρία Παπαδοπούλου
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ(Κοζάνη) "ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΕΠΛΟ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΙΑΜΟΣ (Μεσσηνία) "Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ"
ΑΘΩΣ ΧΑΤΖΗΜΑΤΘΑΙΟΥ (Κύπρος) "ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ"
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Καρδίτσα) "ΖΩ..."
3ο Βραβείο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ (Χανιά) "ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ"
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ (Λάρισα) "ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ"
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΝΤΑΣ (Θεσσαλονίκη) "ΑΝΑΤΟΜΙΑ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ"
ΝΟΠΗ ΧΑΤΖΗΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ (Δράμα) "ΓΥΝΑΙΚΑ"
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ (Αλεξανδρούπολη) "ΠΟΙΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ (Άλαλα λόγια...)"
ΝΕΑΡΧΟΣ ΝΕΑΡΧΟΥ (Κύπρος) "ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ"
ΑΝΘΗ ΠΑΡΑΛΗΚΑ (Ηράκλειο Κρήτης) "ΠΩΣ…"
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΗΣ (Αθήνα) "ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ"
ΕΛΕΑΝΑ ΤΣΕΣΜΕΛΗ (Πέραμα) "ΑΓΑΠΗ!"
Έπαινος
ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΛΦΑΚΗ (Χανιά) "ΓΛΥΚΟΛΑΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!"
ΘΩΜΑΣ ΜΑΚΡΗΣ (Γλώσσα Σκοπέλου) "ΜΥΣΤΙΚΟ"
ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ (Κύπρος) "ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ"
ΜΑΡΙΑ ΠΑΧΙΤΗ (Κύπρος) "ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ VS ΔΙΟΓΕΝΗΣ"
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ (Αθήνα) "ΕΣΩΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ (Αθήνα) "ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 1944"
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΠΕΝΤΖΗ (Κορινθία) "ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ…"
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ (Πάτρα) "ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ"
Υ.Γ. 1: Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέλη της ομάδας εθελοντών με επικεφαλής την Δημοτική Σύμβουλο Μάχη Παπαδαυίδ, δούλεψαν από πολύ νωρίς για να παραδώσουν τον όμορφο χώρο του «Ορφέα» στα χέρια των ποιητών.
Υ.Γ. 2: Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς - επιχειρήσεις: ξενοδοχείο ΑΙΟΛΟΣ, ξενοδοχείο ΑΛΚΗΣΤΙΣ, ξενοδοχείο ΑΝΕΛΛΗ, ξενώνα DELSOL, εφημερίδα EFIMERIDA-SPORADES.BLOGSPOT.GR, ναυτιλιακή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS, ξενοδοχείο ΙΩΝΙΑ, τουριστικό γραφείο MADRO TRAVEL, ξενοδοχείο ΡΗΓΑΣ, εμπόριο ποτών ΣΚΛΑΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ξενοδοχείο THEA HOME.

5 σχόλια:

  1. παρακολούθησα την εκδήλωση και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο σε όλους όσους εργάστηκαν γι' αυτή, αλλά και για την εξαιρετική ιδέα να ξεκινήσει κάτι τέτοιο στην Σκόπελο. Ο Ορφέας, ένας χώρος σπάνιος, μακάρι να διατηρηθεί, να συντηρηθεί.Μακάρι να γίνει η Σκόπελος, εκτός από τουριστικός προορισμός που είναι, κέντρο πολιτισμού των Β. Σποράδων! Της ταιριάζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ορφεας σ ολο του το μεγαλειο.συγχαρητηρια σ ολους που μοχθησαν για να πραγματοποιηθει ο πρωτος πανελληνιος διαγωνισμος ποιησης στη σκοπελο.συγχαρητηρια για την ιδεα και την πραγματωση της.ξερω ποση δουλεια χρειαζεται για να γινει αυτο και το εκτιμω ιδιαιτερως.συγχαρητηρια σ ολους τους χορηγους που ο καθενας με τον τροπο του βοηθησε.η τελετη απονομης των βραβειων και των επαινων στους βραβευθεντες ποιητες ηταν σεμνοτατη,αξιοπρεπαστατη και χαμηλοτατων τονων.η ομηλια της κ.μαρως βουδουρογλου βλαχακη εξαιρετικη,μας συγκινησε ,και μας προβληματισε.θερμα συγχαρητηρια .πληρης ευαισθησιας ο χαιρετισμος της κυριας συνιοριτσας σκλαβου.και βεβαια γεματα ποιηση τα παντα,και πολυ προσεγμενα, φιαγμενα με αγαπη.το προγραμμα δινοτανε με δυο κλαδακια δενδρολοβανου ,δυοσμου η βασιλικου,η αυλη του ορφεα και ο ορφεας πεντακαθαρος.και οι ποιητες εξεπεμπαν αυτην την καθαροτητα,την απλοτητα ,την σεμνοτητα.τους ευχαριστω ολους. ηταν εκπληξη και η βραβευση της αθλητριας μαριας παπαδοπουλου και του προπονητη της μανου βασιλειου. συγχαρητηρια θερμα και στους δυο. η βραδυα αυτη μας κανει να ελπιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΟΜΑΙ:ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑΥΤΟΝ,ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΩ ΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ,ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ,ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΜΠΝΕΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ,ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω να ευχαριστησω μεσα απο εδω τον δημο σκοπελου και την δημοτικη επιχειριση για την ολη πρωτοβουλια και προσπαθεια...δωσανε ολοι την ψυχη τους για να γινει πραγματικοτητα ενα οραμα ετων...με συγκινησε αφανταστα η ομιλια της κυριας βουδουρογλου μου με λογια καυστικα αλλα αληθινα εδωσε το στιγμα της ποιησης ανα τον χρονο....ευχαριστω θερμα ολους τους σκοπελιτες που οχι μονο με βραβευσαν με τα δυο πρωτα βραβεια αλλα με αγκαλιασαν με την ζεστασια της ψυχης τους....φευγοντας σημερα παιρνω μαζι μου στις αποσκευες της καρδιας μου πολυ αγαπη...απεραντη ζεστασια σε παντρεμα με το γαλαζιο και το λευκο...και αφηνω πισω πανω στο βραχο του αι γιαννη κομματι της ψυχης μου σαν ενα πετραδακι για τον επομενο διαγωνισμο....σας ευχαριστω ολους....ΡΑΠΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι υπερήφανος που η αδελφή μου Ελεάνα Τσεσμελή διακρίθηκε σε αυτόν τον διαγωνισμό.Της χρωστάω πολλά για το ότι είμαι κι εγώ καλλιτέχνης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.