Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πάμε για κατάργηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων;

Με αφορμή δημοσιεύματα (κλικ) για «τουριστική αξιοποίηση» νησιών και βραχονησίδων, ο Δήμαρχος Αλοννήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με μεγάλη μας έκπληξη, σήμερα πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι στον χάρτη με τα νησιά-φιλέτα υπό ενοικίαση, συμπεριλαμβάνονται η βραχονησίδα «Μανώλα», το «Μικρό», το «Στρογγυλό» και το «Σκαντήλι», προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το Ταμείο Αξιοποίησης της Κρατικής περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) και τα νησιά-φιλέτα επιλέχθηκαν έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και να έχουν πρόσβαση σε υποδομές! (ΒΛΕΠΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ).
Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τον ηλεκτρονικό Τύπο σημειώνεται ότι, στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου υπάρχουν ακόμα δεκάδες βραχονησίδες προς αξιοποίηση, εντάσσονται στην Α και Β ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου και θα μπορούσε να υπάρξει τουριστική αξιοποίηση..!
Είναι απορίας άξιο ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενώ γνωρίζει ότι οι νησίδες αυτές βρίσκονται στη ζώνη Α και Β του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, δεν γνωρίζει τις απαγορεύσεις που ισχύουν για...
τις νησίδες αυτές καθώς και για τη θαλάσσια περιοχή του Πάρκου όπως π.χ η απαγόρευση αποβίβασης στα νησιά Στρογγυλό και Σκαντήλι οποιουδήποτε, παρά μόνο σε επιστήμονες για επιστημονική έρευνα, μετά από σχετική άδεια του Φορέα Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου. Ακόμη και οι αλιείς που θα βρεθούν εκεί σε έκτακτη ανάγκη επιτρέπεται μόνο να αγκυροβολήσουν και να παραμείνουν στα σκάφη τους. Το ΤΑΙΠΕΔ επίσης δεν γνωρίζει ότι στα νησιά αυτά ζει ο αιγαιόγλαρος, προστατευμένο είδος και γενικά ότι απαγορεύεται η αποβίβαση στα νησιά και κάθε είδους μη επιστημονική δραστηριότητα.
Πολύ περισσότερο δε αγνοούν «οι αποφασίζοντες επί χάρτου» και από τα γραφεία των Αθηνών τις συνέπειες, που είχαν για τους κατοίκους της Αλοννήσου και ιδίως του αλιείς, οι απαγορεύσεις που επεβλήθησαν στην περιοχή με τη δημιουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Συνέπειες οικονομικά δυσμενείς για τους ντόπιους κατοίκους, διότι εφαρμόστηκαν μόνο οι απαγορεύσεις χωρίς να υπάρξουν για τους κατοίκους αντισταθμιστικά οφέλη έως σήμερα.
Παρόλα αυτά οι κάτοικοι της Αλοννήσου με τις θυσίες τους συνέβαλαν και συμβάλλουν καθημερινά με κόστος, στη δημιουργία και διαφύλαξη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου προκειμένου να αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους τον φυσικό αυτό πλούτο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί εναλλακτικά.
Το οικοσύστημα αυτό που τόσα χρόνια διατηρήθηκε με θυσίες, θα δεχθεί πλήγμα με την προωθούμενη «τουριστική αξιοποίηση» γράφοντας στα «παλιά υποδήματα κάποιων» τις μέχρι τώρα αποφάσεις για την δήθεν προστασία του περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στα νησιά Μικρό και Μανώλα ανήκουν ιδιοκτησιακά στο Δήμο Αλοννήσου και η μορφολογία του εδάφους των δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τουριστική αξιοποίηση, παρά μόνο για την εκτροφή αγριοκάτσικων!
Άραγε πάμε για κατάργηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου; 

10 σχόλια:

  1. τιιιιιιιιιιιιιι????????????


    :(((((((((((((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμφανείς οι προτεραιότητες των κυβερνώντων.

    Τη στιγμή που τα όργια διαφθοράς και ρουσφετιών συνεχίζονται, αδίστακτα ξεπουλάνε τα πιο όμορφα στολίδια των θαλασσών μας δήθεν για να σώσουν αυτά που δεν σώζονται.

    Κατάπτωση... Λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ μην ξηπνησεται τους νεοραγιαδες αφηστετους να αποχαβδωνονται στα ακουσματα του πρετεντερη της τρεμη και των αλλων νεωταξιτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η αληθεια ειναι οτι κοιμωμαστε αλλα γιατι να μην ξυπνησουμε.οσοι δεν κοιμωμαστε ας κανουμε λιγη φασαρια ωστε να ξυπνησουν και οι αλλοι.εμενα καποιος μου ειπε να τον ειδοποιησω οταν τα πραγματα θα ειναι ετοιμα για επανασταση.μεχρι τοτε δεν θελει να ξερει τιποτε.αν δεν συμφωνειτε με τον καποιο τοτε πρεπει να κανουμε λιγη εστω φασαρια.αν παλι συμφωνειτε τοτε δεν χρειαζεται τοΣσσσσσσσσσσσσσσσσσ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΙΩΣ εχουμε πολυ ησυχια.κανεις δεν θα ενοχληθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νεοταξικές συνωμοσιολογίες και Μολών Λαβέ. Άρχισαν τα όργανα, αλλά για πραγματική δράση ούτε λόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην βράση κολλάει το σίδερο, αν θελουν ας ερθουν να τα παρουν. Τωρα όσον αφορα εσενα, την στηλίτευση άνευ πρότασης την κανουν και τα media...

      Διαγραφή
  6. Σε συνέτευξή του στη δημοσιογράφο Sharon Smyth, του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, στο άρθρο της με τίτλο: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να ενοικιάσει 40 ακατοίκητα νησιά για να μειώσει το χρέος», ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας κ. Ανδρέας Ταπραντζής δήλωσε πως «εντόπισαν τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, έχουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και συγχρόνως δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια».

    Πριν προχωρήσει το σχέδιο, είπε ο κ. Ταπραντζής, θα πρέπει να περάσει νομοθεσία για να επιτρέψει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από τρίτους και να μειώσει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών που απαιτούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα μασ παρουν και τα σωβρακα αυτοι. ΚΡΙΜΑΣ ΚΡΙΜΑΣ ΚΡΙΜΑΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

    ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ.

    ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ 1940 ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ
    ΜΕΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?

    Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.