Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σκιάθο

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σκιάθο. Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Βάιος Καρπέτας, υποψήφιος Δήμαρχος Σκιάθου και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μανώλης Σιδερής, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Σκιάθου, ο οποίος σημείωσε:
«Συμμετέχω πρώτη φορά σε ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου και την  οικογένειά μου. Για να παλέψουμε και στον τόπο μας για μία καλύτερη ζωή. Μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ έμαθα να διεκδικώ και για αυτό το λόγο καλώ και εσάς σήμερα να πάρετε θέση στον αγώνα δίπλα μας, να συμμετέχετε και εσείς με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Έμπνευση μας δίνει η φράση του Τσε, «εάν τρέμεις από αγανάκτηση για το άδικο, τότε είσαι σύντροφός μου».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκιάθου Βάιος Καρπέτας, ο οποίος  σημείωσε:
«Βρισκόμαστε εδώ 5 χρονιά μετά τις προηγούμενες εκλογές, που δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μου επιτρέπει να παρουσιάσω τον απολογισμό της παράταξης μέσα από το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απουσία μας από το Δημοτικό Συμβούλιο φώναζε από μακρυά!

Υλοποίησαν και εδραίωσαν την πολιτική της επιβολής φόρων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους υπαλλήλους του δήμου και τον απογύμνωσαν από προσωπικό.
Κάνανε τα χατίρια σε κάθε μεγαλοξενοδόχο, με πρόσχημα την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ακόμα και τα έργα που έκαναν κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ γειτονιές του νησιού, όπως οι Πλάκες και το Κοτρώνι, τις έχουν αφήσει χωρίς φωτισμό.

Πανηγυρίζουν για μία σειρά έργα και για τα λεφτά που έφεραν στο νησί, λες και δεν είναι δικά μας λεφτά από τη βαριά φορολόγηση. Έχουν μεταθέσει τη πρόσβαση μας σε καθαρό νερό, πόσιμο, υγιεινό, φθηνό σε άγνωστο χρόνο!

Έχουν επιτρέψει όλα αυτά τα χρόνια σε ιδιώτες να φράζουν παραλίες, να μην επιτρέπουν στο σκιαθίτη την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές να μας έχουν κάνει ξένους στον τόπο μας.

Έκαναν καθεστώς τον αποκλεισμό των παιδιών μας από τους παιδικούς σταθμούς, την υποβάθμιση των κτηριακών δομών στα σχολεία.

Μετέτρεψαν την πρωτοβάθμια υγεία και πρόληψη σε εμπόρευμα και προνόμιο.
Αντί να έρθουν σε αντιπαράθεση με την κεντρική πολιτική, έγιναν κομμάτι,  σάρκα από τη σάρκα της, βαρίδι στο κεφάλι της λαϊκής οικογένειας, του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του άνεργου.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που ανέπτυξαν οι κομμουνιστές και δυνάμεις που συσπειρώνονται δίπλα στο ΚΚΕ την προηγούμενη πενταετία. Δράσεις όπως:

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον κατώτατο μισθό, το ασφαλιστικό, τα μνημόνια
Την εκστρατεία ενημέρωσης για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
Την κοινή δράση με τους φορείς της Σκοπέλου για την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας των Σποράδων
Την προώθηση μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ερωτήσεων και αναφορών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία της Σκιάθου
Τη διεκδίκηση φθηνού εισιτηρίου και τακτικότερων δρομολογίων
Την παρέμβαση για να μην περάσει το Κάστρο στο Υπερταμείο
Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του φασισμού.
«Τιμήσαμε 9η Μάη ως μέρα της αντιφασιστικής νίκης στα 70χρόνα της, παρουσιάσαμε εκδόσεις για το χαρακτήρα του φασισμού ως κομμάτι του συστήματος, για την εξέγερση του πολυτεχνείου. Την εκδήλωση με αφορμή τα 50 χρόνια από την φασιστική χούντα της 21ης Απριλίου, ενώ οι προηγούμενες δημοτικές αρχές απειλούσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή ενάντια στους απολυμένους του Δήμου, έδιναν βήμα στο φασίστα Ηλιόπουλο να μιλήσει στο Μπούρτζι.
Στους περισσότερους συνδυασμούς τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές,εδώ στη Σκιάθο, έγινε ξέπλυμα μελών των ναζί της Χρυσής Αυγής που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι σχεδόν σε όλα τα ψηφοδέλτια»

Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα των ανεξάρτητων και ακομμάτιστων υποψηφίων:
«Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή των υποψήφιων δημάρχων των άλλων συνδυασμών να παρουσιάζονται ως ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι. Δεν είναι τυχαία η επιλογή να κατεβαίνουν τόσα ψηφοδέλτια. Προσπαθούν κάθε φορά να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα πρόσωπα, στους συγγενείς στην αντιπαράθεση για το ποιος είναι πιο ικανός, ποιος έκλεψε πιο πολλά ή πιο λίγα. Η δυσκολία στη διαφοροποίηση τους στη στρατηγική τους αποκαλύπτεται από την ευκολία που πηδάνε από τον έναν συνδυασμό στον άλλο την επόμενη των εκλογών, από τις εκκλήσεις που κάνουν τις τελευταίες μέρες για συνεννόηση δήθεν για το καλό του τόπου.

Δήθεν νέοι διεκδικητές που παρουσιάζονται είναι σφιχταγκαλιασμένοι με οικονομικά κέντρα, συμφέροντα, χορηγίες και ΜΚΟ, εκφράζουν ότι πιο παλιό και αντιδραστικό υπάρχει. Ενσωματώνουν όλη την ιδεολογική και πολιτική φαρέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωση. Έχουν για σημαία τους τον εθελοντισμό. Όχι την αυθόρμητη εθελοντική προσφορά που πηγάζει από το φιλότιμο, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, αρετές που πάντα χαρακτήριζαν τον λαό μας. Όχι τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που δίνεται με στόχο να τον βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια του. Όχι την αγωνιστική αλληλεγγύη που θα υποχρεώσει το κράτος να στηρίξει ουσιαστικά τους αδύναμους. Αντιμετωπίζουν τον περήφανο σκιαθίτη σαν επαίτη, φωτογραφίζονται όλο χαρά σε πρωτοβουλίες για συλλογή τροφίμων για συνανθρώπους που δεν έχουν τα βασικά. Πρόκειται για τον οργανωμένο και μεθοδευμένο εθελοντισμό των Μ.Κ.Ο., που αφενός λειτουργούν ως επιχειρήσεις λίαν κερδοφόρες και αφετέρου έχουν πολιτικούς στόχους: να υποκαταστήσει ο εθελοντισμός τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες του κράτους»

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές:
«Η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, ειδικά για τη νέα γενιά που το ποσοστό ανεργίας κοντεύει το 50%. Η ανεργία είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος και σε συνθήκες κρίσης του, οξύνεται.

Τα διάφορα προγράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που εφαρμόζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και προηγούμενα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι (επιδότησης εργοδοτών, 8μηνα, 2μηνα, Βάουτσερ, μαθητείας, κ.α), αποδεδειγμένα δεν λύνουν το πρόβλημα, αφού απλά ανακυκλώνουν την ανεργία μεταξύ ανέργων και εργαζομένων, εξασφαλίζουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό σε εργοδότες, μειώνουν δραστικά τους μισθούς, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το μέλλον που προδιαγράφουν για τους νέους ανέργους, είναι η προσωρινή δουλειά, τα ψίχουλα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τους θέλουν να λειτουργούν ατομικά, να μην συμμετέχουν στα σωματεία και στους αγώνες.

Αναφέρθηκε στην τωρινή Περιφερειακή Αρχή, που στηρίζεται από τη ΝΔ:
Υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, και στην περίοδο της κρίσης του και τώρα που προσπαθεί να ανακάμψει, όπως και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ»

Αναφέρθηκε στο έργο της Παράταξης μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο:
«Ήμασταν πρωτοστάτες στην οργάνωση των αγώνων για τα δίκαια αιτήματα των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών, θέτοντας αυτά τα αιτήματα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διεκδικώντας τη λύση τους»

Η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καλεί τους νέους και τις νέες, να στηρίξουν στις εκλογές τα ψηφοδέλτιά της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Δήμο της Σκιάθου και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία, διεκδικώντας:
Πλήρη και μόνιμη δουλειά για όλους. Μετατροπή σε αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, όλων των συμβάσεων μερικής και εκ’ περιτροπής εργασίας. Να καταργηθεί η μερική και εκ’ περιτροπής εργασία. Να μην υπάρχει κανείς που θα αμείβεται κάτω από 751 ευρώ μηνιαίως, να έχουν όλοι ΣΣΕ, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μαζικές προσλήψεις άμεσα, στην δημόσια υγεία-πρόνοια, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, στις Περιφέρειες και Δήμους.
Επανασύσταση του ΟΕΚ και κατασκευή φθηνών και ποιοτικών κατοικιών για τους εργαζόμενους, ανέργους και τα νέα ζευγάρια.
Σχεδιασμό και υλοποίηση, έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, έργων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, συγκοινωνιακών, υποδομών δημόσιας υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, χωρίς επιβάρυνση του λαού, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και παύση της πληρωμής του 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ.
Κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της μαθητείας. Πρακτική άσκηση με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο βρίσκονται στην ανεργία.
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
Κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των ανέργων και απλήρωτων. Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, της διακοπής ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου και σταθερού τηλεφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.