Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Σκόπελος / Σε ετοιμότητα Δήμος, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό για τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε σήμερα 5-2-19, υπό  την προεδρία της αντιδημάρχου Μάχης Κλωνάρη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τις Βόρειες Σποράδες από τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε όλες τις Υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και τόνισε ότι τα οχήματα με το ανάλογο προσωπικό του Δήμου επίσης είναι σε επιφυλακή, για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Έχουν γίνει ήδη, βάσει σχεδιασμού και με προτεραιότητα στις «επικίνδυνες» περιοχές, εργασίες καθαρισμού σε φρεάτια και αγωγούς. Οι χειριστές μηχανημάτων έχουν ειδοποιηθεί και είναι σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση, αν και εφόσον χρειαστεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ:
[ Λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση) που προβλέπονται για  την περιοχή μας, την Τετάρτη 06/02/2019 & Πέμπτη 07/02/2019, παρακαλούμε όπως απομακρύνετε τα οχήματα σας από την Χερσαία Ζώνη Λιμένος Σκοπέλου (παραλία Σκοπέλου), από την περιοχή ΛΙΜΝΗ έως Αγ. Ρηγινάκη καθώς και από την περιφερειακή οδό όπου οχήματα εμποδίζουν την ελεύθερη απορροή των ομβρίων εντός της τάφρου. Επίσης σας πληροφορούμε ότι καθώς η περιοχή του ΜΥΛΟΥ θα αποκλεισθεί (προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας) λόγω επικινδυνότητας και έναρξης εργασιών αποκατάστασης και άρσης του κινδύνου, παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνση όλων των οχημάτων. ]
Από τη Δημοτική Αρχή καλούνται οι δημότες και οι επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά όταν τα φαινόμενα γίνουν έντονα, όπως και να μην τοποθετήσουν απορρίμματα στους κάδους και έξω από τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι προϊστάμενοι Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Λιμενικού, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δήλωσαν ότι
θα διαθέσουν όλο το έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν έφοσον υπάρξει ανάγκη, ενώ ο αρχιπυροσβέστης Χρήστος Πριονιστής κάλεσε όσους αναβούν φωτιά αυτές τις ημέρες, για καύση αγροτικών υπολειμάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί υπενθυμίζοντας ότι:
  1. Δεν ανάβουμε φωτιά τις ημέρες που φυσάει δυνατός άνεμος.
  2. Ενημερωνόμαστε την προηγούμενη ημέρα από αυτή που πρόκειται να κάψουμε, από το Π.Κ. Σκοπέλου καλώντας στο τηλ.2424024199 για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.
  3. Δηλώνουμε την τοποθεσία στην οποία πρόκειται να βάλουμε φωτιά και εάν αυτή βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, καλό είναι να ενημερώνουμε την Πυροσβεστική υπηρεσία για τον τρόπο πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε αυτό.
  4. Επιτηρούμε συνεχώς την φωτιά και σε περίπτωση απομάκρυνσής μας, υποχρεούμαστε στην πλήρη κατάσβεση της με νερό ή στο σκέπασμά της με ικανή ποσότητα χώματος.
ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.