Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Αντώνης Μιτζέλος_φύλακας άγγελος της "Φλόγας”

Στον τόπο καταγωγής και έμπνευσης του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, Αντώνη Μιτζέλου, τη Σκιάθο, θα διοργανωθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00, στην αίθουσα Γυμνασίου-Λυκείου, συναυλία του για την υποστήριξη του Συλλόγου ‘Φλόγα’.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος". Τα έσοδα, που θα προκύψουν από δωρεές, θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της "Φλόγας", του δυναμικού συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Η "Φλόγα", πρόσφατα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Σκιάθο με συντονίστριες την Γεωργία Κόκκια, φοιτήτρια, η οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο πριν μερικά χρόνια νικώντας τον  και την Κυριακή Δαμάσκου, τραπεζικό υπάλληλο, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

_________
Ο Αντώνης Μιτζέλος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, με 16 πλατινένιους και 10 χρυσούς δίσκους, με περισσότερες από 2.500 ζωντανές εμφανίσεις. Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι Αλεξίου, Νταντωνάκη, Νταλάρας, Πάριος, Αρβανιτάκη, Βιτάλη, Πρωτοψάλτη, Παπακωνσταντίνου, Κότσιρας, Τσακνής, Γαλάνη, Μαχαιρίτσας.  Συνολικά έχει εκδώσει 12 cd με τους Τερμίτες, 6 προσωπικά και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ. Έχει παρει μέρος σε Ethnic-Jazz Festivals όπως το WOMAD (Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κανάρια νησιά, Βέλγιο, Ζηλανδία), το SFINGS FESTIVAL, το MONTREUX JAZZ FESTIVAL. Ταξιδεύει και ηχογραφεί στην Νέα Υόρκη με τους SPYRO GYRA το άλμπουμ BEYOND THE LIGHT( Universal) που έχει παγκόσμια κυκλοφορία, τα τελευταία χρόνια γράφει σύγχρονη κλασσική μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα. Μουσικοσυνθέτης, κιθαρίστας, τραγουδιστής, ένας σπουδαίος Σκιαθίτης! Η πρώτη παρουσίαση δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αλλού, και πιο συγκεκριμένα δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνον εδώ, που έζησε ο μεγάλος διηγηματογράφος, μιας και εκτός της κοινής καταγωγής τους συνδέει η ίδια πηγή έμπνευσης, ο τόπος τους, η "Σκιάθος".

Ο Σύλλογος έχει την χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με τον καταξιωμένο Σκιαθίτη συνθέτη και μουσικό Αντώνη Μιτζέλο.  Η συνεργασία εγκαινιάστηκε το 2013, με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος, όπως αυτή στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, με ομιλητή μεταξύ άλλων, τον τότε Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, όπου καθήλωσε ερμηνεύοντας με κλασσική κιθάρα τα κατά Ιωάννη Πάθη του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, και το 2017 αφιερωμένη στον Καζαντζάκη και τον Παπαδιαμάντη, όπου παρουσιάσε για πρώτη φορά το έργο του ‘Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα’.Τέλος ο σύλλογος είχε αναλάβει την πρώτη παρουσίαση, του νέου του διπλού cd , που έχει τον τίτλο "Skiathos" τον Σεπτέμβριο του 2017 στην πλατεία Παπαδιαμάντη, μια ιδαίτερη παρουσίαση που συγκίνησε τους παρευρισκομένους που ειχαν την ευκιαρία να γνωρίσουν το νέο γοητευτικό, ιδιόρυθμο κιθαρωδικό project του Αντώνη Μιτζέλου, με μουσικές συνθέσεις και κιθαροπαιξίες που προεκύψαν αυθόρμητα και ανυποψίαστα, τον χρόνο που περνούσε στο πατρικό του σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.