Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Τελευταίο “κλικ” για τον φωτογράφο Μιχάλη Πόρναλη

Αγνώντας | © ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΝΑΛΗΣ
«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός Βολιώτης οδοντίατρος και φωτογράφος της Μαγνησίας Μιχάλης Πόρναλης, ο οποίος με τον φωτογραφικό φακό του είχε απαθανατίσει τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το Πήλιο και τον Βόλο.

Είχε αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό του στη Σουηδία, όπου ταυτόχρονα παρακολούθησε και μαθήματα φωτογραφίας. Πραγματοποίησε 18 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοπίου και εξέδωσε καρτ-ποστάλ, αφίσες, ημερολόγια και φωτογραφικά βιβλία. Φωτογραφίες του δημοσιεύθηκαν σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε τακτικός συνεργάτης του «National Geographic».

Παλιό Χωριό - Αλόννησος | © ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΝΑΛΗΣ
Η Κοινωνιολόγος - Συγγραφέας Σοφία Νικολάου γράφει στο προφίλ του Μιχάλη στο fb:

«Δυστυχώς, από σήμερα είναι στη γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης Μιχάλης Πόρναλης! Με τις φωτογραφίες του ύμνησε την πόλη και το βουνό των Κενταύρων κυρίως αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδος.
Καλαμάκια Αλοννήσου | © ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΝΑΛΗΣ
Ο Μιχάλης Πόρναλης με το σχεδόν ειδωλολατρικό μάτι μιας αισθαντικής φλέβας αιχμαλώτισε με τις φωτογραφίες του την πόλη, τη φύση, τα μνημεία της, το έμψυχο υλικό της, προσδίδοντας της μια φωτο-κινητική αίσθηση της πραγματικότητας . Το καθημερινό, το απλό, το οικείο, το ασήμαντο, μεταμορφώνονται μέσα από το φακό του αθόρυβα, σαγηνευτικά, κατανυκτικά σε αιώνια μνήμη. Μ' αυτές τις λέξεις που τον περιέγραψα στο άλμπουμ "Βόλος η πόλη των Αργοναυτών" τον αποχαιρετώ.

Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε φίλε της καρδιάς.
Αφήνει πίσω τη γυναίκα του Ρούλα και την κόρη του Μαρίνα.
Κουράγιο κορίτσια.»
Βελανιό | © ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΝΑΛΗΣ

Κυρά Παναγιά | © ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΝΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.