Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου της Anes

Καταδικάζουν την συμπεριφορά του οδηγού η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κα Νατάσα Μπομπολάκη και η κα Νατάσα Λαμπρόγιαννη από το Stray care Skopelos 

Περιπέτεια είχε Σκοπελίτισσα, η οποία «τόλμησε» να μετακινηθεί με το κατοικίδιό της από Αθήνα προς Σκόπελο.


Ένω στο πλοίο “Πρωτεύς” από Μαντούδι προς Λουτράκι Σκοπέλου το ζώο ταξίδεψε χωρίς πρόβλημα, αφού το πλήρωμα του πλοίου είναι φιλικό και φιλόξενο σε όλα τα κατοικίδια που ταξιδεύουν με αυτό, στο λεωφορείο από Λουτράκι προς Σκόπελο την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν κατά την επιβίβαση της είπαν να τοποθετήσει το ζώο στο χώρο των αποσκευών, προφανώς από άγνοια(;) του νόμου, αφού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, σε κάθε περίπτωση η μεταφορά ζώων μαζί με τις αποσκευές

Παρ’ όλη την ευκρίνεια της εγκυκλίου, υπάρχουν ακόμα οδηγοί λεωφορείων που επιμένουν να βάλουν το κλουβί του ζώου στην μπαγκαζιέρα. Πέραν του ότι είναι παράνομο, υπάρχει και θανάσιμος κίνδυνος για το ζώο. Η εγκύκλιος αναφέρει ρητά: «Σε καμιά περίπτωση η μεταφορά δεν τελεί υπό την κρίση του οδηγού ή ιδιοκτήτη λεωφορείου ή τη συναίνεση των λοιπών επιβατών» και για όποιους δεν συμμορφωθούν υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Η κυρία φυσικά αρνήθηκε να ταξιδέψει ο σκύλος στον κλειστό και επικίνδυνο χώρο των αποσκευών και πήρε το νεαρό μικρόσωπο σκυλί, το οποίο είναι εμβολιασμένο και με τσιπάκι, μέσα στο κλουβί πάνω στα πόδια της… Λίγο έξω από τη Γλώσσα το ζώο έκλαψε για διάστημα λιγότερο από 1 λεπτό και τότε οδηγός  με έντονο ύφος της είπε:

«Στο επόμενο γαύγισμα κατεβαίνεις κάτω μαζί με τον σκύλο σου…»(!) [είμαστε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες].

Εντύπωσή μας είναι ότι ο οδηγός θα πραγματοποιούσε την απειλή του και θα κατέβαζε στην μέση του πουθενά την επιβάτιδα με το τετράποδο, αν δεν επέμβαιναν συνεπιβάτες να του τονίσουν το παράνομο της απειλής του, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το λεωφορείο είχε αρκετες κενές θέσεις και κανείς από του επιβάτες δεν διαμαρτυρήθηκε για το κλάμα του ζώου...

Μετά την πρώτη ταραχή και αφού η κα Ραμαντάνη έφθασε στη Σκόπελο έστειλε την παρακάτω επιστολή με τίτλο «Απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου της Anes» στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες», την οποία κοινοποίησε στην εταιρία ΑΝΕΣ και σε αρκετες φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε και μήνυση στο Α.Τ. Σκοπέλου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Εν έτει 2021 και με τις νομοθεσίες υπέρ των κατοικιδίων, χθες 6/6/2021, στο δρομολόγιο από Μαντούδι προς Γλώσσα Σκοπέλου, συνοδηγός του πούλμαν της εταιρείας Anes, στην Γλώσσα, μου είπε ο σκύλος μου να μπει στον χώρο των αποσκευών, ενώ ήταν ήδη μέσα στο κλουβάκι του και κανονικά επιτρέπεται να βρίσκεται εντός του λεωφορείου. Θεώρησε πως θα τον ακούσω και θα βάλω το κουτάβι στις αποσκευές. 

Το θέατρο του παραλόγου, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Διότι ενώ είχαμε μπει μέσα και είχε ξεκινήσει το λεωφορείο, το κουτάβι στην αρχή έκλαιγε και ο οδηγός Ιωάννης Καρβέλης, μου είπε πως εάν δεν σταματήσει το κουτάβι, θα μας αφήσει στην μέση του πουθενά με τις αποσκευές, ενώ ο προορισμός μας ήταν το λιμάνι της Σκοπέλου.

Απαράδεκτη και αγενέστατη συμπεριφορά της εταιρείας σας.

Ομολογώ ότι δεν μου έχει ξανά τύχει κάτι αντίστοιχο.

Απίστευτος ανεπαγγελματισμός και ασέβεια.

Ταξιδεύω χρόνια με την εταιρεία σας. Όμως από την στιγμή που όπως φάνηκε δεν δέχεται κατοικίδια και οι υπάλληλοι σας, απειλούν με τέτοιους τρόπους, σίγουρα δεν θα σας ξανά επιλέξω.

Υ.Σ. ευτυχώς υπήρξε υποστήριξη από τους συνεπιβάτες μου.

Με σεβασμό,

Ραμαντάνη Νίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.