Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ευχάριστα τα νέα για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου | Καλύφθηκε η θέση Διευθύντριας Γενικής Ιατρικής

Ο ιατρός γενικής ιατρικής κ. Γιάννης Τσάτσος, ο οποίος κάλυψε την θέση του γενικού ιατρού την προηγούμενη εβδομάδα στη Σκόπελο, η κα Ρηγίνα Σκλάβου, παιδίατρος - συντονίστρια διευθύντρια του Κ.Υ. Σκοπέλου και η κα Ελένη Σαλακίδου, γενική ιατρός - επειγοντολόγος
Όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καλύφθηκε η θέση διευθύντριας γενικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας, η οποία ήταν κενή για περίπου τρία χρόνια, από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αείμνηστος Γιώργος Τριανταφύλου. Την θέση αποδέχθηκε και καταλαμβάνει η κα Ελένη Σαλακίδου, Γενικός Ιατρός - Επειγοντολόγος, η οποία αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργείου Υγείας στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μέχρι τότε παραμένει ως επιμελήτρια Α’ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) και συντονίστρια εκπαίδευσης στην επείγουσα ιατρική.

Η κα Σαλακίδου, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και στην υπερηχοτομογραφία είναι εξετάστρια στο ευρωπαϊκό δίπλωμα επείγουσας Ιατρικής, ταμίας της Ελληνικής Εταρείας Επείγουσας Ιατρικής και συνιδρύτρια και εκπαιδεύτρια του σεμινάριου επείγουσας υπερηχοτομογραφίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» η συντονίστρια διευθύντρια του Κ.Υ. Σκοπέλου παιδίατρος - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ρηγίνα Σκλάβου, μας είπε σχετικά:

«Το κέντρο Υγείας με αυτή την τοποθέτηση ανεβαίνει επίπεδο, αφού η συνάδελφος έχει μεγάλη εμπειρία στα επείγοντα περιστατικά και θα είναι απαραίτητη τόσο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών σε ένα απομονωμένο νησί σαν το δικό μας, αλλά και στην εκπαίδευση των εδώ ιατρών σε αυτό τον τομέα, αφού είναι και εκπαιδεύτρια στην επείγουσα ιατρική…

Θέλω να την ευχαριστήσω για την απόφασή της να αποδεχθεί τη θέση, αλλά επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους γιατρούς που έρχονται από άλλες υγειονομικές μονάδες της Μαγνησίας κάθε εβδομάδα στη Σκόπελο και καλύπτουν τη θέση του Γενικού Γιατρού.»

__________

Σ.Σ.: Αφού ευχηθούμε στην ιατρό με το καλό να έρθει στο νησί και αχρείαστη να είναι θα επισημάνουμε για αρχή δύο θέματα.

α) Είναι ευκαιρία με την άφιξη της γιατρού με την ειδίκευση στην υπερηχοτομογραφία να αποκτήσει το Κ.Υ. Υγείας ένα ιατρικό μηχάνημα για υπέρηχους, το κόστος του οποίου δεν είναι απαγορευτικό…

β)  Την επιδότηση ενοικίου με το ποσό των 300 ευρώ, σε 3 γιατρούς του Κέντρου Υγείας, είχε αποφασίσει, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου, στη συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2019, αξιοποιώντας τους Νόμους 4368/2016 και 4483/2017 που δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να επιδοτούν διαμονή και σίτιση σε γιατρούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση αφορούσε μόνο γιατρούς με ειδικότητα και ισχύει ακόμα, αλλά το ποσόν δεν έχει περάσει στον τρέχοντα προϋπολογισμό(!)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.