Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Thomas Schultze-Westrum | Αποχαιρετισμός σε έναν μεγάλο Γερμανό… Έλληνα

Εφυγε από τη ζωή ο Thomas Schultze-Westrum, κορυφαίος ζωολόγος και εθνολόγος, που «αποκάλυψε» στην Ευρώπη τη Μεσογειακή φώκια monachus monachus και δημιούργησε το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Βόρειων Σποράδων. 


Λάτρεψε την ελληνική φυση, έζησε 50 χρόνια και έκανε πατρίδα του τη χώρα μας. Σε ένα πλατάνι αιώνων, στο Καζαβίτι της Θάσου, η τέφρα του, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Στις 7 Ιανουαρίου πέθανε στο Καζαβίτι της Θάσου ο κορυφαίος Γερμανός ζωολόγος, γεωλόγος και εθνολόγος Thomas Schultze-Westrum. Ανθρωπος που λάτρεψε την ελληνική φύση, έκανε τη χώρα μας δεύτερη πατρίδα του εδώ και 50 χρόνια και είναι εμπνευστής και δημιουργός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βόρειων Σποράδων, με επίκεντρο την προστασία της μεσογειακής φώκιας. Σ’ αυτόν οφείλεται η «ανακάλυψη» της monachus monachus από την Ευρώπη και τα προγράμματα προστασίας της.

Στις 11 Ιανουαρίου η σορός του αποτεφρώθηκε και, όπως ήταν η επιθυμία του, η τέφρα του αποτέθηκε στη ρίζα ενός χιλιόχρονου πλάτανου στο χωριό του - γιατί χωριό του θεωρούσε ο γεννημένος στο Βερολίνο ερευνητής το Καζαβίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.