Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Κώστας Καλαφάτης ήρθε πρώτη φορά στη Σκόπελο τη δεκαετία του '70 και το νησί απέκτησε ακόμα έναν σπουδαίο μουσικό!


Στην ταινία ο Κώστας Καλαφάτης θα μας ξεναγήσει στα Δειλινά, πριν γκρεμιστούν, φέρνοντας στο μυαλό του ένα σωρό αναμνήσεις. Θα θυμηθεί την πρώτη φορά που βρέθηκε εκεί και το δέος που ένιωσε αντικρίζοντας από ψηλά το όμορφο λιμάνι της Σκοπέλου. Αγνοώντας το γλέντι ολογυρά του έμεινε να το κοιτάει μαγεμένος για ώρα. 

Στην Σκόπελο τον έφερε η γνωριμία του με τον Γιώργο Ξηντάρη όταν ο Κώστας ήταν φοιτητής στην Πάτρα. Ένα μεσημέρι άκουσε ένα μπουζούκι να παίζει μέσα σε ένα ταβερνάκι που γευμάτιζε η εργατιά, ο Κώστας μπήκε μέσα, έβγαλε τον μπαγλαμά του, κάθισε δίπλα του και άρχισαν να παίζουν. Αυτός που έπαιζε μπουζούκι ήταν ο Γιώργος Ξηντάρης! Το καλοκαίρι που ακολούθησε ο δρόμος του τον έφερε στη Σκόπελο... 

Ο Κώστας Καλαφάτης είναι ένας απο τους μουσικούς της πρώτης γενιάς της Σκοπέλου. Μαζί με τον Γιώργο Ξηντάρη, τον Παύλο Βασιλείου και τους αδερφούς Σύρου έγραψαν ιστορία στο νησί, είτε πρόκειται για τα Δειλινά, είτε για το ρεμπέτικο τραγούδι, έφεραν καινούργιες ιδέες και τρόπους διασκέδασης, ενέπνευσαν τις μετέπειτα γενιές να αγαπήσουν το λαϊκό τραγούδι και να ασχοληθούν με τη μουσική.

Ο Κώστας Καλαφάτης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Σκοπέλου, ένα φεστιβάλ που θέλει να κρατήσει ζωντανό το ρεμπέτικο τραγούδι και να προσφέρει στο κοινό εξαιρετικές εκτελέσεις από δεξιοτέχνες μουσικούς του νησιού. 

Ο Κώστας Καλαφάτης ήρθε πρώτη φορά στη Σκόπελο τη δεκαετία του '70 και το νησί απέκτησε ακόμα έναν σπουδαίο μουσικό.

Δείτε το τρέιλερ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nGJltOC4uJE

Υποστηρίξτε μας εδώ https://www.paypal.com/donate/...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.