Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 (της Υπαπαντής) πανηγυρίζει το τρισυπόστατο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεά Λειτουργία.
Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 πανηγυρίζει με μεγαλοπρέπεια το τρισυπόστατο (Αγία Βαρβάρα, Άγιος Χαράλαμπος, Υπαπαντή του Κυρίου) Μοναστήρι Αγίας Βαρβάρας, με αφορμή τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Η Υπαπαντή είναι η εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατά την οποία εορτάζεται η "προσφορά" του Ιησού στο Ναό από την μητέρα του Μαρία και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του.
Ήταν μια παράδοση για τα πρωτότοκα αγόρια που την τήρησαν οι κηδεμόνες του Ιησού ως πιστοί Εβραίοι. Κατ' αναλογίαν σήμερα είναι ο "σαραντισμός”, ο οποίος τελείται από τις  μητέρες με το παιδί στους Ιερούς Ναούς.

Στο ναό του Σολομώντα όπου έγινε η τελετή, συνάντησαν δύο πρόσωπα με προφητικό χάρισμα, τον γέροντα Συμεών και την γερόντισσα Άννα. Και οι δύο αναγνώρισαν στο πρόσωπο του βρέφους τον Μεσσία και προφήτευσαν σχετικά με το λυτρωτικό έργο τού προσαγομένου βρέφους. Το περιστατικό αναφέρεται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο (β΄22-40).

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ↓ ΚΛΙΚ

Αγιογράφηση Ιεράς Μονής Αγίου Ρηγίνου | Ένα σπουδαίο έργο σε εξέλιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.