Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Σύρος | Ζει ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα, όπου αφήνει το στίγμα του με το μπουζούκι και τη μουσική του και στις δύο χώρες


Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Νίκος Σύρος είναι ένας από τους πρωτοπόρους του ρεμπέτικου στο νησί.

Ζει ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα, όπου αφήνει το στίγμα του με το μπουζούκι και τη μουσική του και στις δύο χώρες.

Στην ταινία θα μας μιλήσουν πολλοί μουσικοί για τον Νίκο Σύρο, ως τον πρώτο τους δάσκαλο στο μπουζούκι. Ο Νίκος Σύρος είχε ξεκινήσει να διδάσκει μπουζούκι στο νησί με πολλή αγάπη και μεράκι για να μεταδώσει όσα θα ήξερε στις νέες γενιές. Με μια προϋπόθεση, όπως μας διευκρινίζει, τα μαθήματα ήταν πάντα στο τρίχορδο μπουζούκι και πάντα στο ρεμπέτικο. 

Στο ντοκιμαντέρ θα μας εξηγήσει πως στο νησί δεν υπήρχε κλίμα ρεμπέτικου και πως ξεκίνησε με πρώτους απ' όλους τον Γιώργο Ξηντάρη και τον Παύλο Βασιλείου, τον ίδιο και τον αδερφό του Θανάση Σύρο και λίγο αργότερα τον Κώστα Καλαφάτη. 

Θα μας μιλήσει για μεγάλες συναυλίες ρεμπέτικων τραγουδιών στη Γαλλία και τη μεγάλη αποδοχή τους από τους Γάλλους. Θα μας πει για τον πατέρα του που ήταν επίσης μουσικός, απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, και θα μας δείξει και τις παρτιτούρες του που ήταν γραμμένες με μια εξαιρετική καλλιγραφία. 

Θα μας διηγηθεί ιστορίες από την παλιά Σκόπελο πάντα γεμάτες μουσική και θα τον ακούσουμε σε εξαιρετικές εκτελέσεις ρεμπέτικων τραγουδιών μαζί με τον αδερφό του Θανάση, επίσης δεξιοτέχνη αλλά της κιθάρας και του βιολιού, Θανάση Σύρο.

Δείτε το τρέιλερ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nGJltOC4uJE
Υποστηρίξτε μας εδώ https://www.paypal.com/donate/...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.