Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κητώδες θηλαστικό εξόκειλε στον Άλιμο - Κινδυνεύει η ζωή του


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης ενός κητώδους θηλαστικού [ΚΛΙΚ] ενδημικού στις ελληνικές θάλασσες, που βρέθηκε λίγα μέτρα από την παραλία Εδέμ του Αλίμου. Στο σημείο έχουν μεταβεί στελέχη και σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς και δύτες, ενώ αναμένονται και στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης κητωδών ΑΡΙΩΝ, προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο και να το οδηγήσουν σε πιο βαθιά νερά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άκακο ζώο που ανήκει σε προστατευόμενο είδος και φαίνεται να έχει αποπροσανατολιστεί, φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα της. 


Το κητώδες που όπως διευκρίνισε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», δεν είναι φάλαινα φυσητήριας, αλλά του είδους Ζιφιός και μάλλον χάθηκε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, είχε πρωτοεντοπιστεί χθες στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, αλλά σήμερα εξόκειλε στον Άλιμο.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓↓↓

Σπάνιο κήτος 5 μ. ξεβράστηκε σε παραλία της Σκοπέλου (φωτογραφίες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.