Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ξεκίνησε το ταξίδι του για το 24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το σκοπελίτικο ντοκιμαντέρ «Ακρογιαλιές Δειλινά»

Μία από τις όμορφες τοιχογραφίες των Δειλινών, ζωγραφισμένες από την Έλενα Λάμπρου και τη Λίντα Λάππα. Πάνω της γραμμένα τα στιχάκια ενός μικρασιατικού παραδοσιακού τραγουδιού "Τα μάτια σου είναι πέλαγος, αγέρας δεν τα πιάνει, χαρά στο ναύτη που θα βρει μέσα σ' αυτά λιμάνι". 

Ξεκίνησε το ταξίδι του για το 24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το σκοπελίτικο ντοκιμαντέρ «Ακρογιαλιές Δειλινά», με άξονα της ταινίας ένα παλιό και ερειπωμένο κτήριο, όπου παλιά στεγάζονταν τα «Δειλινά» (μία από τις πρώτες ταβέρνες με ζωντανή μουσική στη Σκόπελο), αφού σήμερα έγινε η υποβολή της ταινίας στην επιτροπή.


Στα “Δειλινά” πρωτόπαιξαν γνωστοί μουσικοί, συνεχιστές του ρεμπέτικου, όπως ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Κώστας Καλαφάτης, ο Παύλος Βασιλείου, κ.α.

Γνωρίζοντάς τους και περνώντας χρόνο μαζί τους, καταλαβαίνουμε πως η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ξετυλίγεται μπροστά μας η μουσική εξέλιξη του νησιού που το χαρακτήρισε σαν ρεμπετονήσι.

Θα μάθουμε μέσα από τα λόγια των μουσικών της Σκοπέλου, αλλά και καθημερινών ανθρώπων της, την ιστορία του νησιού και την αφομοίωση της κουλτούρας του ρεμπέτικου από τους νησιώτες. Θα ακούσουμε πολύ γνωστά αλλά και σπάνια τραγούδια και θα ταξιδέψουμε στη μαγεία και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Το ντοκιμαντέρ «Ακρογιαλιές Δειλινά» είναι ένα no budget εγχείρημα, ύμνος στο ρεμπέτικο, τους μουσικούς του νησιού, τους ανθρώπους του, αλλά και τις απαράμιλλες ομορφιές της Σκοπέλου, το οποίο, μετά από πολυετή “γυρίσματα” και εκατοντάδες εργατώρες, αναμένεται να το απολαύσουμε σε φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες, μέσα στο 2022.

Αν θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά στην προσπάθεια μας,
μπορείτε να κανέτε μια δωρεά μέσω PayPal.


ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη, ώστε να καλυφθούν έξοδα
απαραίτητα για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ.


Σας ευχαριστούμε!

σκηνοθεσία: Τάκης Βούζας
σενάριο: Αθηνά Πούλιου
μοντάζ: Τίνα Κολοβού
φωτογραφία: Λευτέρης Πούλιος
ήχος: Αλέξανδρος Βούζας
μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
επεξεργασία εικόνας: Κωνσταντίνος Κρητικός
επεξεργασία ήχου: Ντίνος Σάμπαλης
οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Πούλιου

παραγωγή: Τέττιξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ →ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.