Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κατηγορηματικό «όχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων

...από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Κατηγορηματικό «όχι» στις συγχωνεύσεις σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αν δεν υπάρχει η συναίνεση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας είπε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Την εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού υπερψήφισαν 37 σύμβουλοι όλων των παρατάξεων πλην...
της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», η οποία απείχε.
Η παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος. Σχετική πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε λαμβάνοντας 10 θετικές ψήφους.
Στην ομιλία του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «οι συγχωνεύσεις των σχολείων δεν μπορούν να γίνονται με μοναδικό γνώμονα την εξοικονόμηση χρημάτων στο πλαίσιο του Μνημονίου. Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας, το μέλλον της πατρίδας μας αυστηρά με δημοσιονομικούς όρους;», αναρωτήθηκε και τόνισε ότι «από κάθε γωνιά της Θεσσαλικής γης εκπέμπονται μηνύματα αντίδρασης στις καταργήσεις σχολικών μονάδων μόνο και μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι η αιρετή Περιφερειακή Αρχή συναντά καθημερινά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους δήμων και φορέων από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και είναι κοινή η απόλυτη αντίδραση στις επιχειρούμενες καταργήσεις σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας.
Πάντως, κάλεσε όποιον περιφερειακό σύμβουλο ή παράταξης έχει πρόταση για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων ακόμη και στα όρια μιας περιφερειακής ενότητας να την καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο τέτοια πρόταση δεν κατατέθηκε.

5 σχόλια:

  1. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ,ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τα αίματα!!! Εαν ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα που υποστηρίζει θα είχε την ίδια στάση?
    "Απ΄ έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε"
    Πάντως η κίνηση του είναι σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.