Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Xρόνια Πολλά!

17 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΜΕ [ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !]. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Κ 1980-Ε.Ε 1994-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ 2010,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΚΟΛΕΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΙ.ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΗΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΟΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΑΥΤΗΣ.ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ-ΕΩΡΤΑΖΩΝΤΕΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΔΕΣ-ΠΛΑΠΟΥΤΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΩΣΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στις Βαγγελίτσες και τους Βαγγέληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @8,30 κ @9,28

    Η 25η Μαρτίου είναι εθνική εορτή, καθώς είχε οριστεί με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα στις 15 Μαρτίου του 1838 ως επέτειος της έναρξης της Επανάστασης, μάλλον με την έννοια της συμπύκνωσης στην ημέρα αυτή των επαναστατικών γεγονότων των ημερών. el.wikipedia.or
    Μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η εθνική γιορτή της Ελλάδας ήταν η Πρωτοχρονιά, γιατί την 1η Ιανουαρίου 1822 ψηφίστηκε το πρώτο Σύνταγμα της χώρας και ξεκίνησε η νομική ύπαρξη του ελληνικού κράτους. Η ιστορία με το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και την 25η Μαρτίου ξεκίνησε πολύ αργότερα, στοχεύοντας στην εμφάνιση της ορθόδοξης εκκλησίας ως συνιδρύτρια της νέας Ελλάδας.http://tvxs.gr/


    Στην Εγκύκλιο του Μαρτίου 1821, 23 ανώτατοι κληρικοί ισχυρίστηκαν ότι η κυριαρχία των Οθωμανών ήταν θεόπεμπτη και όποιος οργανώνει ανταρσία εναντίον τους κινείται εναντίον τού Θεού, γι΄ αυτό η Εκκλησία τον αφορίζει και τον καταδικάζει σε αιώνια τιμωρία. Ανάμεσα σε αυτούς τους κληρικούς βρισκόταν και ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης Γρηγόριος Ε΄, o οποίος το 1870 εντάχθηκε στους ήρωες και πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης!

    Όσο αφορά στο Κρυφό Σχολειό, είναι γνωστό ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν απαγόρευσε την ίδρυση σχολείων ούτε την εκμάθηση ελληνικών. Κατά την Τουρκοκρατία, τα σχολεία ήταν φανερά και λειτουργούσαν σε αρκετές πόλεις. Πολύ γνωστά είναι η Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη, η Ακαδημία των Κυδωνιών, οι Σχολές της Πάτμου, των Ιωαννίνων, του Άθω, της Σμύρνης, της Αθήνας κ.α.

    Πηγές: Τα Νέα, Athens Voice

    Τα παραπανω τα ποσταρω ωστε, να μην μπερδευονται καποιοι αυτη την ημερα με τα παραμυθακια των σχολικων βιβλιων. Η ιστορια ειναι χρησιμοτατο εργαλειο για τον αυτοπροσδιορισμο μας και την εξελιξη μας σαν συνολο. Αρκει να μην την αφηνουμε στα χερια και τα στοματα φανατικων και ανιστορητων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που είναι οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΑΣ, βρέ παιδιά στα σπίτια μας!!! Αχ αυτός ο Ελληνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ G8!!! ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ,,ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΣ,, ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΝ el.wikipedia.or
    ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΚΟ ΜΕ ΥΑΙΝΕΣ... ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΜΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιγρης με μικρα γραμματα25 Μαρτίου 2011 στις 4:27 μ.μ.

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΡΑΒΟ. ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με αφορμή το σχόλιο του g68 και λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με την Ιστορία έχω να πω τα εξής:
    Κάθε γεγονός που αντιλαμβανόμαστε έχει περάσει από τουλάχιστον ένα πλέγμα υποκειμενικότητας που είναι οι δικές μας παγιωμένες αντιλήψεις, ιδέες κλπ. Το καταλαβαίνουμε καλύτερα αν ζητήσουμε να μας διηγηθούν δύο διαφορετικοί άνθρωποι το ίδιο περιστατικό που συνέβη μπροστά στα μάτια τους. Το ίδιο γεγονός θα παρουσιαστεί με διαφορετικό, υποκειμενικό τρόπο.
    Τα ιστορικά γεγονότα περνούν από ένα δεύτερο πλέγμα υποκειμενικότητας, που είναι αναμφισβήτητα η ματιά του ιστορικού που τα περιγράφει. Με μια πρόχειρη αναζήτηση και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κλειδιά, θα έχετε προσέξει πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ιστορική αλήθεια που να μην έχει κριθεί και ΚΑΝΕΝΑΣ ιστορικός που να μην έχει κατηγορηθεί για μονομέρεια έως και παραποίηση της Ιστορίας.
    Προφανώς οι ιδέες και οι αντιλήψεις σας είναι σεβαστές όπως άλλωστε και οι πηγές που κατά καιρούς χρησιμοποείτε. Για όλα όμως αυτά υπάρχει και αντίλογος καταγεγραμμένος βασιζόμενος κάθε φορά στην ιδεολογία ( ή ιδεοληψία)του καθένα και σε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της προσωπικότητάς του.
    Ο καθένας απλά θα πρέπει να αποβάλει την αυτάρεσκη αντίληψη οτι κατέχει την μία και μοναδική αλήθεια για τα περί της Ιστορίας και απέναντί του έχει φανατικούς και ανιστόρητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ.Τίγρη μάλλον εσείς είστε ανιστόρητος.Είναι η πρώτη φορά ίσως σε αυτό το blog που συμφωνώ με το κύριο g68 γιατί αυτά που λέει είναι ιστορικά τεκμηριωμένα και φυσικά όχι στα σχολικά μας εγχειρίδια. Θα τον παρακαλούσα τον g68 να μας ενημερώνει για παρόμοια ζητήματα εφόσον φαίνεται ότι διαβάζει πολύ Τύπο αλλά να μην κατηγορεί τόσο πολύ τους δημόσιους υπαλλήλους και τους αριστερούς γιατί γίνεται αντιπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι εθνικιστικό παραλήρημα είναι αυτό! Σε μια πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική κοινωνία όπως η ελληνική, γιατί να κάνουμε τέτοιες γιορτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο g68 και κάποιοι άλλοι, έχουν ποστάρει κατά καιρούς και ιστορικά τεκμηριωμένα γεγονότα, που αφορούν τον κομμουνισμό, ελπίζω αυτά να μην τα αμφισβητείτε και να λειτουργείτε επιλεκτικά ως προς την παραδοχή της ιστορικής τεκμηρίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ. 25.3 9:51
    κυλισε ο τσεντερης και βρηκε τον γειτονα του (το καπακι )καταλαβες τι λεω, εγω πιστευω την Ιστορια της Ελλαδιτσα μας μεσα απο τα σχολικα βιβλια που τα εχουν διαβασει τοσες γενεες και δεν θα αλαξω γνωμη για κατι νεοελληνες σαν και σενα και τον g8!!!! και να μαθαινεις και κατι απο τον ΤΙΓΡΗ πως η wikipedia βαζει οτι γραψει ο καθενας οτι κατεβασει η γκλαβα του καθενος το γραφει και ωρισμενοι τα πιπιλιζουν σαν καραμελα και τα περνουν σε κατι σαν και σενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @9,03

    Το 1967 στις 21 Απριλιου συνεβη ενα ιστορικο γεγονος. Αυτο ειναι απολυτο. Δεν χωραει αμφισβητηση ειτε διαψευση.

    Οι ιδεολογιες και οι ιδεοληψιες, οπως λετε, ερμηνευουν το γεγονος αυτο σαν επανασταση η σαν πραξικοπημα. Η ερμηνεια πραγματι, ειναι θεμα υποκειμενικο.

    Το ραντεβου στην Α.Λαυρα στις 25/3/1821 δεν αποτελει ιστορικο γεγονος. Ειναι προιον του χριστιανορθοδοξου κατεστημενου. Ειναι μυθος.Οχι αθωος. Εχει σκοπο την παραπληροφορηση και την διαστρεβλωση των πραγματικων γεγονοτων ωστε να κανει το ασπρο-μαυρο.

    Οι περισσοτεροι λαοι στα βαλκανια εχουν μεγαλωσει με μυθους και ψευδη. Ετσι κι εμεις. Το αποτελεσμα ειναι να σχηματιζουμε λαθος εικονα για το ποιοι ειμαστε και να μην μαθαινουμε απο τα λαθη μας, αφου αυτα στα.....ιστορικα σχολικα βιβλια δεν υπαρχουν.

    "Ο συντηρητισμός είναι υπέρμαχος της προάσπισης αυτών που είναι ήδη δεδομένα, αφομοιωμένα και δεν δημιουργούν κινδύνους και κραδασμούς στο κατεστημένο, και κυρίως δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές"

    Το παραπανω για οποιους θελουν να μαθουν τι ειναι....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΤΟΝ G68 ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΤΥΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΚΜΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΒΕΡΕΜΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΡΑΜΑΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΗΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΧ ΚΑΙ ΡΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ. Υ.Γ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ 23-3-1821 ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ Μ.Μ.Ε-ΙΝΤΕΡΝΕΤ Σ'ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΡΙΑ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ 25-3-1821 ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κρατος δεν ειναι απροσωπο. Την πλυση εγκεφαλου που κανει στα νεα παιδια, την κανει με την συνεργασια των διορισμενων δασκαλων και καθηγητων που απλα, αναπαραγουν ακριτα οι περισσοτεροι τα μυθευματα.

    Οι μυθοι ειναι καλο εργαλειο διαπαιδαγωγησης. Βασικη προυποθεση ομως ειναι η εξηγηση στο παιδι πως προκειται για συμβολισμο. Για παραμυθι. Οταν γινεται προσπαθεια ο μυθος να παρουσιαστει σαν πραγματικο-ιστορικο γεγονος, τοτε η διαπαιδαγωγηση γινεται προπαγανδα.

    Καλο θα ηταν οι δασκαλοι και οι καθηγητες να αποφασισουν τι ειναι. Εκπαιδευτικοι η προπαγανδιστες του ελληνορθοδοξου κατεστημενου...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαβάζω συχνά για "δολοφόνους ιμπεριαλιστές", "επικίνδυνους ξενοπληρωμένους ανθέλληνες και άθεους", "ελληνορθόδοξο κατεστημένο". Έχω την εντύπωση οτι ο(μάλλον ακούσιος και οφειλόμενος εν πολλοίς στην οικονομική κρίση) εγκλεισμός των ανθρώπων στα σπίτια και η καθήλωση στην οθόνη του PC θα καταστήσει πολλούς ανθρώπους εμμονικούς. Υπάρχουν 3-4 κοινωνικοϊδεολογικά μπλοκ που επαναλαμβάνονται και αντί να προκύπτει γόνιμος διάλογος ανάμεσά τους, βλέπουμε καθημερινά τις εμμονές να εντείνονται αφού ο καθένας νομίζει οτι προφανώς η δική του αλήθεια είναι η σωστή και όλοι οι υπόλοιποι (χαζοί, αμόρφωτοι,φανατισμένοι κ.ά)είναι τα όπλα των σκοτεινών δυνάμεων.
    Παιδιά, λέω να κουλάρουμε λίγο και αντί να βλέπουμε τα πράγματα μόνο από τη δική μας πλευρά, να πάμε να τα δούμε λίγο πως φαίνονται και από απέναντι. Ποιος ξέρει...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μην μασάτε παιδιά, κάντε την επανάστασή σας,είναι απλό... πληκτρολογήστε... πατήστε space και enter κάντε υπομονή... και ίσως ουρανός να γίνει πιο γαλανός.
    ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!


    ΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.