Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Σκόπελο

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα στη Σκόπελο, κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την επέτειο της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, που έγινε το 843 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Η Θεοδώρα μαζί με το γιό της αυτοκράτορα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και αναστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος.
Πλήθος πιστών Σκοπελιτών, με τις εικόνες στα χέρια, ξεκίνησαν από την Παναγία τη Λειβαδιώτισσα και διασχίζοντας την παραλία έφθασαν στον Χριστό και κατέληξαν στην Παναγία τη Φανερωμένη.

37 σχόλια:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΚΡΙΒΩΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΟΥΙΖΑΚΗ ΤΗΝ ΕΦΕΡΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΤΕΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ.
    Υ.Γ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....δημιουργήθηκαν δύο μερίδες χριστιανών` η μία θεοποιούσε τις ίδιες τις εικόνες και τις προσκυνούσε ειδωλολατρικά. Οι οπαδοί της ονομάστηκαν εικονολάτρες. Οι χριστιανοί της άλλης μερίδας, οι ανώτεροι κυρίως κληρικοί και οι μορφωμένοι πολίτες ανακηρύχτηκαν ενάντιοι της λατρείας των ίδιων των εικόνων. «Μόνον ο Θεός», έλεγαν «πρέπει να λατρεύεται και όχι οι εικόνες». Αυτοί ήταν οι εικονομάχοι.

    Η παραπάνω παράγραφος περιγράφει ακριβώς τι γιορτάζουν σήμερα οι νεοέλληνες. Την νικη του σκοταδισμού έναντι της λογικής. Η παράδοση δεν είναι φετιχ. Κρίνεται.

    Είναι απορίας άξιο πως οι συνωμοσιολογοι παντός τύπου, που βλέπουν εχθρούς του λαού και του έθνους παντού, δεν έχουν διαπιστώσει την πονηριά με την οποία το χριστιανορθοδοξο κατεστημένο περνάει τα μυνηματα του στα νεα παιδιά.

    Αυτο το κατεστημένο, που κρύβει απο πίσω πολυ χρήμα και εξουσία είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για την πνευματική ανεπάρκεια του νεοέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχως που δε συγγκαταλεγεσαι στους ανεπαρκεις νεοελληνες ευτυχως!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ακριβώς που γιορτάζουμε σήμερα εμείς "το χριστιανορθόδοξο κατεστημένο" αναλύθηκε διεξοδικά όχι από σκοταδιστές΄,αλλά από τους ιερείς που πολλοί από αυτούς έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή τους ψάχνοντας, μελετώντας και αναλύοντας τις γραφές.Το ίδιο συνιστώ και σε όποιον άλλο έχει θεολογικές και θρησκευτικές αναζητήσεις. Η αποσπασματική γνώση είναι ημιμάθεια και αυτό πρέπει να το προσέχουμε πολύ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να σαι καλα φιλε μου χρονια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΚΛΛΗΣΙΑ.ΑΝ Η ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΗΝΩΝ ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ,ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1650 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 146 Π.Χ ΕΠΕΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤ/ΡΙΑ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΜΕΣΩΣ Η ΩΘΩΜΑΝΙΚΗ,Σ'ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΥΜΙΖΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΦΩΒΩΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΓΛΚΑ,ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ 324Μ.Χ Ο Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤ/ΡΙΑ ΟΜΟΓΛΩΣΗ ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΑΡΑ ΣΥΝΤΗΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΥΝ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματι, ιδιαιτερα μορφωμενος ανθρωπος δεν ειμαι. Για την ακριβεια οι γνωσεις μου δεν ειναι πανεπιστημιακου επιπεδου. Ομως αλοιμονο αν καποιος πρεπει να εχει τελειωσει πανεπιστημιο ωστε να μην ειναι ειδωλολατρης- φετιχιστης.

    Επειδη αυτου του τυπου οι συζητησεις αγγιζουν ηθικα και αξιακα συστηματα και ακρη δεν βγαινει, ας μην κουβεντιασουμε για τον θεο κι αν υπαρχει. Οσοι ειμαστε ενηλικοι τις εχουμε παρει τις αποφασεις μας....

    Θεωρησα καλο να θυμισω η να πληροφορησω νεους ανθρωπους. Θελω να πιστευω πως η πληροφορηση για τετοια θεματα δεν ειναι προνομιο των ιερεων. Ουτε κι αυτοι αλλωστε ειναι επιστημονες( οι περισσοτεροι).

    Για να προλαβω αντιδρασεις. Θα βρισκομουν απεναντι σε οποιον απαγορευε εκδηλωσεις σαν αυτες. Ολες οι κοινωνικες ομαδες πρεπει να ειναι ελευθερες στην εκφραση των πιστευω τους. Ομως ολοι πρεπει να δεχομαστε και τα ιστορικα γεγονοτα και να κρινουμε με βαση αυτα. Για μενα ειναι σκοταδισμος!

    @4,30
    Συμφωνω με την τελευταια σου προταση. Ομως απο που ακριβως προκυπτει η δικη μου ημιμαθεια; Σε ποιο σημειο κανω λαθος; Δεν ηταν αυτοι οι εικονολατρες και οι εικονομαχοι;

    @5,18
    Μ' αρεσει ο κοσμος σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα φτιαξω κοσμο δικο μου καιμεσα θα ζω..ασε εμας στο σκοταδισμο και ζησε εσυ στο φως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος είναι ο νεοέλληνας, ποια η πνευματική ανεπάρτκειά του και γιατί για όλο αυτό φταίει η Eκκλησία φίλε-η g-68?
    Νεοέλληνες δεν είναι μόνο οι μόνιμοι θαμώνες των καφετεριών, ούτε τα παιδάκια που οι μπαμπάδες τους ετοιμάσανε rooms και άλλες επιχειρήσεις για να κάθονται όλη τη μέρα αραχτοί και να κάνουν αμπελοφιλοσοφία.
    Υπάρχουν νεοέλληνες που γεμίζουν αμφιθέατρα και βιβλιοθήκες γιατί θέλουν να πάνε τη ζωή τους παρακάτω, που διαπρέπουν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού ή και απλοί βιοπαλαιστές που αγωνίζονατι με νύχια και με δόντια να εξασφαλίσουν την επιβίωση και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από το κακό παράδειγμα των παραπάνω "αραχτών". Αυτοί λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό ίσως και να είναι άνθρωποι που θέλουν να είναι κοντά στην Εκκλησία. Τόσο πολύ νομίζεις οτι θα τους βλάψει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο καιρός βοήθησε και η γιορτή ήταν λαμπρή.
    Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παρευρεθω φέτος.
    Χρόνια πολλά!
    Βιργίλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. g68 ευτυχως που δεν ανηκεις στους G8 γιατι θα μας ειχες παρασυρει στο τσουναμι των αντιθεσεων ημιμαθειων και προκλητικων ενεργειων εναντιον της ανθρωπωτητας!!! σταματα να προκαλεις, το 1917 εχει περασει (αλλα για σενα ειναι το ιδιο δεν εχει αλλαξει οπως δεν εχουν αλλαξει και οι ιδεες σου) βρισκομαστε στο 2011 και ο σκοταδισμος οπως καταλαβα ανηκει σε σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. OΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΕΤΑΙΡΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΕΙ <>ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣΟΥ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ,ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ G68

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η μερα περασε χρονια πολλα να μασται καλα και του χρονου μη τσιμπατε αλλο απ τον παραπανω θα μας φτασει παταγωνια!!! ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οὐ ποιήσεις σεαυτῷ εἴδωλον, οὐδὲ παντός ὁμοίωμα, ὅσα ἐν τῷ οὐρανῷ ἄνω καὶ ὅσα ἐν τῇ γῇ κάτω καὶ ὅσα ἐν τοῖς ὕδασιν ὑποκάτω τῆς γῆς. Οὐ προσκυνήσεις αὐτοῖς, οὐδέ μὴ λατρεύσῃς αὐτοῖς.[3]
    Στο 20ό κεφάλαιο του δευτέρου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης αναφέρεται το παραπανω.

    Τον 8ο αι. άρχισε να συζητείται έντονα το θεολογικό ερώτημα αν είναι σύμφωνη με τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας η λατρεία των εικόνων. «Είναι αλήθεια ότι με την πάροδο του χρόνου δεισιδαίμονες προλήψεις συνδέθηκαν με την προσκύνηση των εικόνων. Πιστοί των λαϊκότερων κυρίως στρωμάτων και μοναχοί αφελείς και απαίδευτοι απέδιδαν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην προστατευτική δύναμη όχι πια του εικονιζόμενου προσώπου, αλλά του ίδιου του αντικειμένου, της φορητής εικόνας, τελώντας παράλογες πράξεις, που θύμιζαν ειδωλολατρία. Έτσι κατά τη βάπτιση έφερναν την εικόνα στη θέση του αναδόχου, έπαιρναν από το χρώμα της ξύσμα, το όποιο αναμίγνυαν στη θεία μετάληψη ή το μεταχειρίζονταν για θεραπευτικούς σκοπούς» Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τ. Θ’, σελ. 29

    @10,59
    Ε, οχι και κομμουνιστης...:) Θεος φυλαξοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. .......................δε το βαζεις κατω φυγαμε κι απο παταγωνια παμε διαστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μας ταρακουνάει τίποτα,ούτε καταστροφές,ούτε τσουνάμι.Γιατί άλλωστε; Έξω από την αυλή μας,ας τους άλλους να καίγονται.
    15 σχόλια για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.Για να καταλάβουμε τί; Να διδάξουμε Θρησκευτικά.
    Που είναι αυτός ο Θεός κρυμμένος;Δεν βλέπει ολόκληρες πόλεις να χάνονται κάτω από τα νερά και χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν καθημερινά.
    Και μην μου πείτε ότι ήρθε η ώρα της κρίσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι απλά τα πράγματα φίλοι μου.
    Οι θρησκείες ήταν είναι και θα συνεχίσουν να είναι το όπιο του λαού. Η ανάγκη βλέπετε του ανθρώπου να εναποθέτει κάπου τις ελπίδες του.
    Οι περισότεροι μορφωμένοι ιερείς ξέρουν ότι ο θεός δέν είναι ένας γέρος με άσπρα γέννια και προσπαθούν να μήν το μάθετε εσείς.
    Προσοχή λοιπόν. Άλλο <> και άλλο θρησκεία. Μήν ξεχνάτε ότι στο όνομα της θρησκείας γίνονται πόλεμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η προπαγάνδα και η συγκάλυψη της αλήθειας, είτε προέρχεται από τον θρησκευτικό φανατισμό είτε από τον πολιτικό φανατισμό είναι άκρως επικίνδυνη, γιατί διαποτίζουν τις μάζες με την αντίληψη ότι αυτοί κατέχουν την μοναδική αλήθεια και τις χειραγωγούν.
    Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα από την ιστορία, με τον Χίτλερ είχαμε εκατομμύρια νεκρούς, με τις σταυροφορίες και με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό τα ίδια,με τον Στάλιν πολλές χιλιάδες νεκρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ποιος δεν εχει βρεθει σε πραγματικη αναγκη κι εχει τρεξει μπροστα σε μια εικονα για βοηθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ....ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ G68 ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΩ G8!!! (ΓΙΑΤΙ AYTOI EΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ) ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ,,LIVE,, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η πνευματική ανεπάρκεια του νεοέλληνα, επηρεάζεται ελάχιστα από την θρησκεία, γιατί είναι πραγματικά ελάχιστοι αυτοί που πηγαίνουν στην εκκλησία και όσοι πηγαίνουν νομίζω ότι πηγαίνουν εντελώς για τυπικούς λόγους πλέον.
    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την ανεπάρκεια και ένας πολύ σοβαρός είναι και αυτός που αναφέρει ο 14/03/2011 9:58.Η συνάθροιση ατόμων στις καφετέρειες με τις ατέρμονες συζητήσεις για την μπάλα,το στοίχημα,τον τζόγο και το κουτσομπολιό είναι η πραγματική αποχαύνωση του νεοέλληνα, όπου αντί να κοιτάξει προβλήματα που αφορούν τον ίδιο και να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες κάθεται και σκέφτεται πως θα πλουτίσει ευκολότερα με τον τζόγο και ασχολείται με προβλήματα αλλών (π.χ ποδόσφαιρο) και το κουτσομπολιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Η θρησκεία είναι το όπιο του Λαού" !!!!!!
    Όσοι το παπαγαλίζουν σωστά, θα παίρνουν άριστα στο φροντιστήριο, φαντάζομαι.
    Ο χριστιανισμός αλλά και οι άλλες θρησκείες υπήρχαν πολύ πριν γεννηθεί η δική σου ιδεολογία κύριε "14 Μαρτίου 7:14 μμ" και συνεχίζουν να υπάρχουν τώρα που η πρακτική αυτής της ιδεολογίας πέθανε. (Να μην ξεχάσετε να της κάνετε και μια ωραία πολιτική κηδεία.)
    Ο καθένας θέλει να έχει και τον δικό του Θεό, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, για να εναποθέτει τις ελπίδες του. Πολύ σωστά! Άλλος θεοποιεί το Χρήμα, άλλος το Κόμμα κλπ. Δεν καταλαβαίνω σε τι σας ενοχλεί να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό της αγάπης, της ελπίδας και της συγχώρεσης.
    Και για να καταλάβετε καλύτερα, τώρα που έρχεται Πάσχα, μπείτε σε καμιά εκκλησία να ακούσετε λίγη από την εκκλησιαστική υμνογραφία να γαληνέψει λίγο και η καρδιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @8,28
    ...αποδεικνυοντας ετσι την ελλειψη εμπιστοσυνης που εχουν πολλοι ανθρωποι στον εαυτο τους και παραμυθιαζονται ποτε με εικονες και ποτε με προσευχες, προσπαθωντας ετσι να καλυψουν την ελλειψη αυτη.

    Η πλυση εγκεφαλου που εχει επιβληθει στον νεοελληνα, ειναι τετοια που τον κανει πραγματικα να παραλογιζετε. Εναν ανθρωπο που θα ισχυριστει πως ειδε καποιον αλλον να περπαταει στη θαλασσα, θα τον θεωρησει τρελλο. Θεωρει ομως τον εαυτο του λογικοτατο οταν πιστευει πως πριν απο καποια χρονια ενας αντρας, πεθανε, τον εθαψαν και μετα απο λιγες μερες σηκωθηκε και... εκοβε βολτες!

    Τα παραμυθια και οι συμβολισμοι ειναι απαραιτητα. Eκλαικευουν μυνηματα. Εξαπτουν την φαντασια, ψυχαγωγουν. Οταν ομως οι....παραμυθαδες θελουν να πεισουν για την ιστορικοτητα των παραμυθιων τους, τοτε εχουν κακκο σκοπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο G.68 ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΤΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ωραιααααα!!!!! απ την αρχη το ξερουμε δεν εχει τελος ο κυριος-κυρια...ας το κλεισουμε το θεμα επιτελους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι να το κλεισουμε. Ωραια δεν περναμε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια χαρά περνάμε, απ΄το να είμαστε μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπουμε κανένα τηλεριάλιτι ή την Πάνια ή καμιά κουτσομπολίστικη εκπομπή και να πάθουμε πνευματική καθήλωση και ανεπάρκεια, χίλιες φορές να είμαστε στο blog.

    AX ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ... ΧΑΡΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ....που ελληνοξεχνα οδυσεα γυρνα κοντα μας!!!καλο ταξιδι ρασουλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ φίλε 15 Μαρτίου 3,28μμ.
    Καταρχήν αυτό που αναφέρω ώς όπιο του Λαού την Θρησκεία δέν είναι δικιά μου ιδεολογία αλλά κάποιου άλλου. Ψάξε στο διαδύκτιο και θα δείς ποιός το έχει πεί.
    2ον. Που ακριβώς αναφέρω ότι με ενοχλεί η πίστη των ανθρώπων στο θεό της αγάπης όπως λέτε?
    3ον. Έχω μπεί πάρα πολλές φορές στην εκκλησία και όχι μόνο το πάσχα, για να ακούσω τις υμνογραφίες και να γαληνέψει η καρδιά μου.
    Βέβαια βλέποντας τόσους πολλούς να υποκρίνονται δέν κατάφερε η καρδιά μου να γαληνέψει.
    Άν διαβάσεις γράφω ότι άλλο Πίστη ( δέν ξέρω το λόγο αλλά η λέξη πίστη έχει κοπή από το σχόλιό μου) και άλλο η θρησκεία.
    Οι περισότεροι έχω δεί ότι είναι Θεοφοβούμενοι παρά Θεοσεβούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. του νιρο στου γδι...στουμπιετει;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υπάρχει Θεός αγαπητή Σπυριδούλα, άσχετα αν εμείς τον έχουν ξεχάσει. Μερικά χτυπήματα ή κάποιες δοκιμασίες ίσως μας κάνουν να τον ξαναθυμηθούμε.
    Περάσαμε όμορφα την συγκεκριμένη Κυριακή. Κατά την διάρκεια της λιτανείας ξεχάσαμε τα προβλήματα της καθημερινής ζωής και νιώσαμε ηρεμία και γαλήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε 16/3/11 10:08,
    Αν εσείς θέλετε να πιστεύετε ή όχι, να θρησκεύετε ή όχι κάντε το σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και τις προτεραιότητες. Το αν οι άλλοι υποκρίνονται ή όχι, ας είναι δικό τους θέμα. Μην τους χρησιμοπιούμε ως πρόφαση και δικαιολογία για την δική μας ανεπάρκεια.
    Υπάρχουν και τα καλά, φωτεινά παραδείγματα για όλα. Ας μην τα αγνοούμε για να έχουμε ένα καλό λόγο για κλάψα και μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α ρε Μαρξ εαν έβλεπες τους καπιταλιστές οπαδους σου στην Σκόπελο θα σου έπεφταν όλα τα μαλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι g68 ποιος σου ειπε οτι ειναι Νεοελληνες με Πνευματικη Ανεπαρκεια ?????? Βλεπω με λυπη μου οτι το τραβας πολυ το σχοινι, ειδικα εσυ. Προσπαθησες με ολες σου τις δυναμεις να σπηλωσεις την Αγια ημερα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας.Επιμενεις να γραφεις συνεχεια για να κανεις πλυση εγκεφαλου στη νεολαια.Το θεωρεις και κατορθωμα.Γιατι να κλεισουμε?? ωραια δεν περναμε????? λες για να συνεχισεις το κυρηγμα σου.Αν εισαι Αθεος δεν μας ενδιαφερει να μας το λες με καθε τροπο και μαλιστα κανεις καθαρο προσυλιτισμο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!!!! Δεν εχουμε αναγκη απ τα σαπια επιχειρηματα σου. Ακου εκει να λεει σκοταδισμος η Ορθοδοξια καιλογικοι οι αθεοι!!!Δεν πιστευα στη Σκοπελο να υπαρχουν ατομα με τετοιες ιδεες.Να λεει οτι ο Χριστιανισμος προσπαθει με πονηρια να περνα μηνυματα στους νεους κι οτι κρυβει πισω του χρημα κια εξουσια.Απο ποιους εισαι τοσο καλα διαβασμενος??Απ τους μαρτυρες του Ιαχωβα που τεινουν να εξαπλωθουν κι αυτοι στο δολιο το Νησι μας?????Απ αυτους μαλλον θα τα παιρνεις για να κανεις προσυλιτισμο, εκμεταλλευομενος την δυνατοτητα μεσω του BLOG.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ.!!! Λυπαμαι για τη σαπιλα που νοιωθω γυρω μου εντρομη, πως ξεφυγε ετσι ο κοσμος μακρυα απ την Εκκλησια.Κι εσυ αυτα που πιστευεις να τα κρατας για τον εαυτο σου . Ωστε αν και ομολογεις οτι εισαι αμμορφωτος, θελησες να παραπληροφορησεις τους νεους, πως τα βλεπεις εσυ τα πραγματα.Μας λες λιγο πολυ οτι πιστεουν στο Θεο,οσοι δεν εχουν εμπιστοσυνη στον εαυτο τους,δηλαδη εννοεις αδυναμα ατομα που οπως λες παραμυθιαζονται με προσευχες και εικονες ,για να καλυψουν την ελλειψη αυτη.Ο παραμυθας λοιπον που εχει κακο σκοπο εισαι μονο εσυ, που προσπαθεις με τον τροπο σου να παρασυρεις ειδικα νεαρα ατομα.ΠΑΙΔΙΑ, ΝΕΟΙ , προς Θεου μην επηρεαζεστε απο τετοια επικινδυνα ατομα !!!! Το τελευταιο που λεω και κλεινω ειναι οτι παντα στις δυσκολες στιγμες μου, δεχτηκα πλουσιοπαροχα την βοηθεια των ΑΓΙΩΝ και ειμαι απολυτως βεβαιη οτι οποιος τα βαζει με τους παπαδες, την Εκκλησια και την Χριστιανοσυνη, σιγουρα δεν θα εχει καλο τελος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @5,11

    "ΠΑΙΔΙΑ, ΝΕΟΙ , προς Θεου μην επηρεαζεστε απο τετοια επικινδυνα ατομα !!!! Το τελευταιο που λεω και κλεινω ειναι οτι παντα στις δυσκολες στιγμες μου, δεχτηκα πλουσιοπαροχα την βοηθεια των ΑΓΙΩΝ και ειμαι απολυτως βεβαιη οτι οποιος τα βαζει με τους παπαδες, την Εκκλησια και την Χριστιανοσυνη, σιγουρα δεν θα εχει καλο τελος !!!!!"
    Κήρυγμα αγάπης.........:)

    "Κι εσυ αυτα που πιστευεις να τα κρατας για τον εαυτο σου"
    Δημοκρατική ευαισθησία....:)

    "Απ αυτους μαλλον θα τα παιρνεις για να κανεις προσυλιτισμο, εκμεταλλευομενος την δυνατοτητα μεσω του BLOG"
    Αστυνομος Σαινης.......:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ελεος ρε παιδια!!!απ τη κυριακη δεν εχει τελος;οκαθενας μας ειναι ελευθερος να σκεφτετε να πιστευει να πρατει οπως θελει..αιωνες οι αντιπαραθεσεις αυτες δεν εβγαλαν πουθενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.