Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Στόχος η αύξηση της τουριστικής κίνησης

Με αφορμή την παρουσία της Σκοπέλου στις εκθέσεις της Βουλγαρίας και της Σερβίας, αλλά και την, εντός ολίγου, έναρξη της τουριστικής περιόδου, φίλος και συνεργάτης του blog γράφει:
Κεντρικός στόχος της Δημοτικής Αρχής αλλά και των επιχειρηματιών πρέπει νά 'ναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας. Δεν παράγουμε τίποτα άλλο εκτός από τον τουρισμό. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο πρέπει κατ' ελάχιστον να γίνουν:
1. H προβολή της μοναδικής φυσικής ομορφιάς του νησιού τόσο στο εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό, αφού γνωρίζουμε ότι...
ο τζίρος γίνεται κυρίως από τους Έλληνες.
2. Η δημιουργία φθηνών θαλασσίων δρομολογίων από επιλεγμένα λιμάνια.
3. Η πυκνή δρομολόγηση ταχύπλοου μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου ώστε να μεταφέρουμε κατά κάποιο τρόπο το αεροδρόμιο και στο νησί μας.
4. Ποιοτικά, καθαρά και φθηνά καταλύματα.
5. Ποιοτικό και λογικές τιμές σε φαγητό και καφέδες. Δεν επιτρέπεται τιμή καφέ 3-4 € όταν στο Μιλάνο ή στην Μαδρίτη είναι 2 €.
6. Ανάδειξη των αξιοθέατων και της ιστορίας του νησιού με οργανωμένες εκδρομές με ξεναγούς εθελοντές.
7. Κατανόηση των συμπολιτών μας στις απαιτήσεις των φιλοξενουμένων νέων στις υπερβάσεις των ωραρίων.
8. Καθημερινός πόλεμος για την καθαριότητα.
9. Δημιουργία τουριστικού γραφείου από εθελοντές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
10. Λιμενικές διευκολύνσεις και υπηρεσίες στους σκαφάτους.
11. Δημιουργία χώρων παρκαρίσματος. Να σκεφθούμε μήπως  στο υπάρχον parking να εισέρχονται αυτοκίνητα για ένα μήνα π.χ τον Αύγουστο με κάποιο μικρό εισιτήριο και να μην επιτρέπεται στην πλάκα και στο παλιό λιμάνι η στάθμευση.
12. Καλές και πυκνές χερσαίες συγκοινωνίες.
13. Προσπάθειες για την δημιουργία συνεδρίων σε επιλεγμένα ξενοδοχεία κυρίως κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.
14. Ρύθμιση του κυκλοφοριακού μέσα στο νησί αλλά και στη παραλία π.χ Τέλος τα μηχανάκια στα σοκάκια τις μεταμεσονύχτιες ώρες, τέλος η κίνηση ΙΧ μέσα στο νησί για κάποιες ώρες, αυστηρό ωράριο κίνησης των αυτοκινήτων τροφοδοσίας των καταστημάτων κλπ.
15. Πολιτιστικές εκδηλώσεις προβάλλοντας ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος μας αλλά και η πατρίδα μας.
16. Αξιοποίηση του υπάρχοντος κινηματογράφου.
17. Ορθολογική διαχείριση των χώρων κολυμβήσεως.
18. Περισσότερες γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες μας.
19. Να επιλυθεί η μετακίνηση των ταξιδιωτών από και προς τον Αγνώντα.
20. Να σταματήσει επί τέλους η πρυμνιοδέτηση του Πήγασου στη μπούκα του λιμανιού. Εκβάθυνση λοιπόν εδώ και τώρα.
Μπορεί να ξέχασα κάτι αλλά ιδού πεδίο συζήτησης και ιδεών.

18 σχόλια:

  1. Κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα μπορούσε να συμφωνήσει με όλες ή έστω με τις περισσότερες προτάσεις. Θα 'θελα όμως να βάλω λίγο ανάποδα τον προβληματισμό:
    Ο κάθε τουριστικός προορισμός, το κάθε νησί, αλλά και η τουριστική Ελλάδα σκέπτονται (δυστυχώς) με τον ίδιο τρόπο: Τι έχουμε, τι μπορούμε να προσφέρουμε, τι μπορούμε να βελτιώσουμε... Το αποτέλεσμα: H τουριστική κίνηση ελάχιστα μεταβάλλεται.
    Ας σκεφτούμε λοιπόν για πρώτη φορά ανάποδα.
    Ας πάρει ο καθένας μας τη θέση του υποψήφιου παραθεριστή και ας σκεφτεί τι θα ήθελε.
    Ας πάρουμε λοιπόν τη θέση του/της 25χρονου/-νης που θέλει να ταξιδέψει με την παρέα του/της, του ιδίας ηλικίας ζευγαριού, του 45χρονου/νης εργένη/-σας, του ιδίου ηλικίας οικογενειάρχη με τα παιδιά του, του ζευγαριού των 60ρηδων συνταξιούχων κλπ και ας καταγράψουμε τα "θέλω" τους.
    Όσα περισσότερα από τα "θέλω" τους μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε, τόσο περισσότερους θα προσελκύσουμε.
    Να είστε βέβαιοι ότι αν τα προσδιορίσουμε και αποφασίσουμε ότι μπορούμε να τους τα προσφέρουμε, τότε είναι πανεύκολο μέσα από την διαφημιστική προβολή να τους το περάσουμε και να τους πείσουμε ότι ΕΜΕΙΣ μπορούμε, καλύτερα από κάθε άλλον προορισμό, να τους προσφέρουμε τις διακοπές που θέλουν ή που ονειρεύονται.

    Τώρα όσον αφορά δύο από τις πιο πάνω προτάσεις, δηλ. αυτή με τις τιμές των καταλυμάτων και των ναύλων (επιβάτη & οχήματος), έχω να επισημάνω ότι είναι πράγματι κυρίαρχες αφού η πρώτη κίνηση που κάνει ο υποψήφιος ταξιδιώτης είναι να πάρει τηλέφωνο και να ρωτήσει πόσο κάνει το δωμάτιο και η δεύτερη πόσο το ναύλο (Δεν θα ρωτήσει ούτε για τον καφέ, ούτε για τον μουσακά). Και, δυστυχώς, ειδικά φέτος αν ακούσει τις περυσινές τιμές δωματίων ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ προς τα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο, αλλά και σχετικό.
    Είδα τη διαφήμιση για διακοπές στο Μπάνσκο και σκέφτηκα ότι εμείς εδώ δεν έχουμε κλειστές πισίνες, Σπα, Τζακούζι και Σάουνες για να τραβήξουμε τουρισμό που ξοδεύει πολλά χρήματα για τέτοιες πολυτέλειες...
    Πρέπει όμως με κάποιους άλλους τρόπους να τους ελκύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνιμη πρόσβαση του κοινού σε όλες τις παραλίες - 365/24/7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 21. Καλή και ευγενική συμπεριφορά από όλους μας και να μην τους βλέπουμε μόνο ως χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την καθαριότητα και την εν γένει εμφάνιση των καταστηματαρχών και των υπαλλήλων τους έχετε να παρατηρήσετε κάτι; Μήπως θα έπρεπε οι σερβιτόροι, οι βοηθοί, οι μαγειροι και υπάλληλοι κουζίνας να φορουν στολές και όχι μπλούζες, τζην και παντόφλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω και εγω με τους παραπανω.Το βασικοτερο για μενα ειναι οι τιμες(οχι για τα ναυλα,διοτι ειναι ονειρο απατηλο)-εξυπηρετιση καταστηματων-ευγενεια απο ολους μας,και καλυτερο οδικο δικτυο για ολοκληρο το νησι.(ακομα και σε αγροτικους δρομους,που οδηγουν σε παραλιες κ πισω απο το νησι).Και ειμαι σιγουρος οτι ο Δημος θα κανει το καλυτερο κ αυτος απο την μερια του(διαφιμιση κτλ.)Πιστευω οτι απο του χρονου θα φανουν καλυτερα αποτελεσματα,για το καλο ολων μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε και φίλοι δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και ενεργοί πολίτες, ας κάνουμε μια προσπάθεια για καθαρή θάλασσα και ακτές και επιτέλους ας ανοίξουν όλες οι κλειστές παραλίες του πανέμορφου νησιού μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν εισαγεις καφε απο το Μιλανο, δεν μπορεις να τον πουλας οσο και στο Μιλανο.Καλα για την Ισπανια δεν το συζηταω, τον χειροτερο καφε που θα πιεις στη Σκοπελο... ο καλυτερος στην Ισπανια. Οι τιμες στον καφε σε σχεση με αυτο που προσφερουμε ειναι καλες, κατι βεβαια που δεν ισχυει με τα εστιατορια και τις ταβερνες, εκει παιδια πεφτει πολυ ξυλο. Τι να πω, για τις τιμες, για τις μεριδες, για την ποιοτητα η για το προσωπικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα ποτε λοιπον θα παρουμε αυτο το νησι στα σοβαρα ΩΡΑΙΑτα βουνα μας ποις λεει το αντιθετο το ιδιο και οι παραλιες μας τα χωρια μας δεν φτανει μονο αυτο την δεκαετια 90 και 80
    οι τουριστες εκτος γι ολα αυτα ερχοτουσαν και για διασεδαση ψυχαγωγια ειτε αυτο λεγετε μπαρακι ειτε λεγετε club ειτε τα ωραια ρεμπεταδικα του τοτε ενταξει θα ξεναγηθει θα κανει μπανιο θα δει μουσεια ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΑΙΤΟΙ συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη και παλι καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεμίσαμε καταλύματα,από διασκέδαση μηδέν.
    Να έρθουν οι νέοι στην Σκόπελο,για να κάνουν τι, να κοιμούνται με τις κότες.
    Για διακοπές έρχονται βρε παιδιά,που είναι τα νυκτερινά κέντρα;
    Ένα έμεινε στο Λουτράκι και ο ιδιοκτήτης το κρατάει με τα νύχια και τα δόντια,οι καταγγελίες πέφτουν βροχή.Η μουσική ενοχλεί τα βράχια.
    Στο Κλήμα ένα αξιόλογο μαγαζί το "Συρτάκι"έκλεισε, γύρω ξεφύτρωσαν καταλύματα,ενοχλούσε και αυτό.Το μαγαζί προυπήρχε, ας μην έχτιζαν.
    Το παραλία του Έλιους,πάει το μπαράκι,θυμάμαι πήγαινα με τα παιδιά μου, όταν ήταν μικρά,λειτουργούσε όλη την ημέρα.Ζωή,κίνηση,νεολαία.Πάει και αυτό.
    Στη Σκόπελο,τέσσερα μαγαζιά στην περιοχή του "Κάστρου" ,έμεινε ένα.Μια περιοχή γεμάτη ζωή,κατάντησε ερημητήριο.
    Στη παραλία "Μηλιά" σήμερα μόνο μία καντίνα επί της παραλίας,έγινε κάποια μικρή διαμόρφωση,έβαλε ο άνθρωπος φυτά ενοχλούσαν και αυτά.Επίσης μόνο αναψυκτικά και μπύρες επιτρέπετε να πουλάει.Η μουσική απαγορεύεται.
    Πού είσαι,Βαγγέλη Ουρανίτσα,η παραλία γεμάτη ζωή,κόσμο,θαλάσσια σπόρ.Η επιτροπή κρίσεων για την αδειοδότηση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής,έκρινε ότι η κατάλληλη περιοχή είναι η άλλη πλευρά της παραλίας Μηλιά,δηλαδή τα βράχια.Πάνε και αυτά.Ανεγκέφαλοι άνθρωποι,καταστροφείς για τον τόπο,αλήθεια ποιών συμφέροντα εξυπηρετούσαν.
    Μπορώ να πώ και άλλα πολλά,ας μιλήσει όμως ο "Καζαντζάκης" γιατί ακόμη μιλάει και θα μιλάει αιώνια "Να αγαπάς την ευθύνη.Να λες:Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το υλικό καφές δεν είναι σημαντικό κόστος. Επομένως το να έρχεται από το Μιλάνο δεν είναι λόγος ακρίβειας... Μακάρι να πίναμε καφέ ποιότητας Ισπανίας στο νησί. Φαίνεται ότι ο σχολιαστής που προσπαθεί να δικαιολογήσει τη τιμή σερβιρίσματος του καφέ θα έχει καφετέρια. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ
    ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΙΩΘΑ ΑΝΕΤΑ....!!!!!ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΟΛΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΙ ΜΗΝ ΣΟΚΑΡΕΣΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΠΑΝΙΑ ΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ
    Υ.Γ. ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ κ.Γ.ΠΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η εποχη που τρωγατε με χρυσα κουταλια εχει περασει και δεν προκειται να ξαναερθει. τι μπορειτε και μπορουμε να κανουμε για να βελτιωθει γενικα η ζωη μας ? συγκρουση με το πολιτικο κατεστημενο. οσο εχουν αυτοι και το καρπουζι και το μαχαιρι το πολυ πολυ να προλαβετε να αρπαξετε κανενα κουκουτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΄Εχεις απόλυτο δίκιο "Τίγρη" στη Σκόπελο,δεν υπάρχει ευχαριστώ.Παράπονο επισκεπτών "Λες και μας κάνουν την χάρη και μας σερβίρουν"
    Δεν χρειάζονται ,σπά,τζακούζι,πισίνες,σωστή συμπεριφορά χρειάζεται και επαγγελματισμός.
    Κάθε χρόνο αναμοχλέβουμε τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ. ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ? ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΜΩΣ. ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΝΑΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΟΡΝΙΘΟΝΑ. ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΗΓΑΣΣΟΣ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓΝΩΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Αλοννησο γινονται τα ιδια και χειροτερα, μονο να κλαιγονται ξερουν οι μαγαζατορες. Kριμα για τα νησια μας. αναγκαζομαστε νεα παιδια να εγκαταλειπουμε τα ομορφα νησια μας, γηροκομεια τα κανατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Κ ΕΚΤΟΣ ΣΕΖΟΝ
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΕΡΥΣΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
    ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΙΜΕΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.