Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκή διάκριση του Γυμνασίου Σκιάθου

Το Γυμνάσιο Σκιάθου έλαβε μέρος σε διετές ευρωπαϊκό πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «e Twinning» και απέσπασε το 1o βραβείο στη Γαλλία, που ήταν η διοργανώτρια χώρα, και τιμήθηκε με την Σφραγίδα Ευρωπαϊκής Ποιότητας. Το πρόγραμμα ήταν στην αγγλική γλώσσα και είχε τίτλο «Νεραϊδοσκονισμένα παραμύθια».

Τα παραμύθια μιλάνε τη γλώσσα των παιδιών και είναι ο καλύτερος τρόπος για να κεντρίσει κανείς το ενδιαφέρον τους και να τα εμπλέξει στη μαθησιακή διαδικασία. Μέσω του έργου «Fairydusted Tales» οι μαθητές τεσσάρων χωρών (Ελλάδας, Γαλλίας, Ρουμανίας και Δημοκρατίας της Τσεχίας) συγκέντρωσαν παραδοσιακά παραμύθια από τις χώρες τους, έμαθαν τα βασικά χαρακτηριστικά των παραμυθιών και, τέλος, έγραψαν τα δικά τους παραμύθια. Αυτά τα παραμύθια εικονογραφήθηκαν και διακοσμήθηκαν από ζωγραφιές και σχέδια των ίδιων των μαθητών και όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε συμπεριλήφθηκε...
σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Fairydusted Tales» (Νεραϊδοσκονισμένες Ιστορίες).
Επιπλέον, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τα παραμύθια για να φτιάξουν τα δικά τους βίντεο ή αρχεία ήχου με αφηγήσεις, να τα μετατρέψουν σε ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), να διασκευάσουν και να δραματοποιήσουν κάποια από αυτά. Όλο αυτό το υλικό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου, σε χώρο ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο έργο (users.sch.gr/pbelogia).
Το έργο βραβεύθηκε με Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας που απονέμεται ως αναγνώριση των έργων eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, ανταποκρινόμενα σε μια σειρά από κριτήρια, που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Επίσης, το συγκεκριμένο έργο πήρε το πρώτο βραβείο στα Εθνικά βραβεία eTwinning της Γαλλίας 2011 και θα παρουσιαστεί από τη Γαλλική ομάδα στη Bουδαπέστη της Ουγγαρίας στη Διάσκεψη eTwinning 2011, ως ένα από τα αξιόλογα έργα της φετινής χρονιάς.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές!

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους τους! Μπορούν να γίνουν αφορμή ν' αλλάξουμε όλοι ρότα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.