Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ετοιμάζεται η Σκόπελος για τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας

Στη Γενική Συνέλευση του Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου (κλικ εδώ) συζητήθηκε μεταξύ άλλων η προετοιμασία του Ομίλου για την Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας που θα γίνει 6 -13 Αυγούστου στη Σκόπελο.
Παρουσιάστηκε επίσης το καλαίσθητο φυλλάδιο των αγώνων στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για τη Σκόπελο. Στο φυλλάδιο χαιρετίζουν τους αγώνες ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος του Ε.Α.Θ. Λάζαρος Τσαλίκης, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α.Θ. Βύρων Μπέλλος και φυσικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής.
Στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι μετά το αγκάλιασμα της διοργάνωσης από τον Δήμο Σκοπέλου και...
τον Ν.Ι.Κ.Ο.Σ., η Σκόπελος επιλέχθηκε σαν η προσφιλέστερη τοποθεσία.
Τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων θα υπάρχει από την ΕΡΤ.
Είπαν για τους αγώνες:
Πάνος Μπιτσαξής
Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού
«...Τόσο οι Διεθνείς διοργανώσεις Ανοικτής Θαλάσσης, όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που φέτος διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου, από τις 6-13 Αυγούστου 2011 και συνδιοργανώνεται με τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου, θα αναδείξουν το Αιγαίο σαν ένα πρωτεύοντα διεθνή θαλάσσιο στίβο και θα προβάλουν για άλλη μια φορά την χώρα μας αθλητικά, τουριστικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.
Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση και υλοποίησή τους και να τονίσω ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή, αλλά και στη γενικότερη ανάδειξη της Ιστιοπλοΐας ως ένα από τα σημαντικότερα Ελληνικά αθλήματα...»
Λάζαρος Τσαλίκης
Πρόεδρος Ε.Α.Θ.
«...Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που συνδέεται άρρηκτα, μέσα από την μακρόχρονη ιστορία της πατρίδας μας, με την ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Ιδιαίτερα στον τόπο διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2011, στη Σκόπελο και την ευρύτερη περιοχή του εθνικού θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων, τα ίχνη της μακραίωνης ναυτικής παράδοσης του έθνους μας είναι εμφανή. Αν και σίγουρα πολλά έχουν αλλάξει από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, η δραστηριότητα αυτή παραμένει ένας γνήσιος θεματοφύλακας της ιστορίας μας και ενός τρόπου αντιμετώπισης της ζωής που τείνει να χαθεί...»

Βύρων Μπέλλος
Πρόεδρος Ν.Ο.Α.Θ.
«...Οι δυο σημαντικές διοργανώσεις θα φιλοξενηθούν στο υπέροχο νησί της Σκοπέλου, σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου, ώστε να είναι προσβάσιμος προορισμός από όλους τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Οι ιστιοδρομίες θα περιλαμβάνουν όρτσα / πρύμα, κατασκευασμένες διαδρομές, inshore και offshore παραπλέοντας τόσο την Σκόπελο, όσο και τα υπόλοιπα νησιά των Β. Σποράδων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τον επίγειο αυτό τουριστικό και ιστιοπλοϊκό παράδεισο...»
Γεώργιος Μιχελής
Δήμαρχος Σκοπέλου
Ο Δήμος Σκοπέλου έχει την χαρά να φιλοξενήσει ένα κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός, το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον της ελληνικής ιστιοπλοϊκής κοινωνίας και θα προσελκύσει κορυφαίους ιστιοπλόους και ομάδες της χώρας στο όμορφο νησί μας. Είναι τιμή μας που αυτή η σημαντική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί εδώ, σε ένα νησί που αγαπά τη θάλασσα και το δείχνει με κάθε δυνατό τρόπο.
Η τοπική κοινωνία ανυπομονεί να αγκαλιάσει τους ιστιοπλόους και να σας κάνει να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας, απολαμβάνοντας τον θαλάσσιο στίβο και τις ομορφιές του νησιού, τα αξιοθέατά του, τις παραλίες, την τοπική κουζίνα, τη νυχτερινή διασκέδαση που για τη διοργάνωση θα συνδέσουμε με ειδικές εκδηλώσεις.
Το λιμάνι μας, με επάρκεια  θέσεων και όλες τις παροχές, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα αγωνιζόμενα και συνοδά σκάφη, άρα δεν μένει κάτι άλλο από το να προγραμματίσετε φέτος τις διακοπές σας για τις 6-13 Αυγούστου στη Σκόπελο.

1 σχόλιο:

  1. Προσοχή στη σωστή΄προετοιμασία και οργάνωση για να πετύχουμε σαυτή τη πρωτοβουλία για την οποία αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον ΝΙΚΟΣ. Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα. Ολοι όμως μαζί για να αποδείξουμε οτι είμαστε έτοιμοι και αξίζουμε για ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.