Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Έρχεται ο Γαρύφαλλος!

Χωρίς αυτά τα σκαριά το πέλαγος θα ειναι πιο φτωχό
Από μακριά φάνηκε το όμορφο ξύλινο σκαρί.
-Είναι ο Γαρύφαλλος, πάμε να δούμε τί ψάρια φέρνει, με προέτρεψαν.
Οι μπακαλιάροι λαχταριστοί και οι σκορπίνες να χορεύουν στο τελάρο ολοζώντανες. Ωραίες εικόνες, μα ο νους μου έμεινε στο καΐκι. Πόσο καιρό θα το βλέπουμε στο πέλαγος, αναρωτήθηκα. Είχα ακούσει πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν Αλόννησο, από ψαράδες ότι «το κράτος μας πληρώνει για να κόψουμε τα καϊκια μας».
-Γιατί; ρώτησα.
-Λένε για να σταματήσει η υπεραλιεία(!) ώστε να μην τελειώσουν τα ψάρια... «Σωτηρία», δηλαδή των ψαριών με τη δική μας θυσία! Σιγά-σιγά εξαφανίζεται το επάγγελμα του παραδοσιακού παράκτιου ψαρά...

1 σχόλιο:

  1. Να εξαφανιστούν όλοι οι παράκτιοι ψαράδες, μόνο οι μηχανότρατες και τα γρι-γρι να βασιλεύουν και να πλουτίζουν οι καραβοκύρηδες δίνοντας ένα κομμάτι ψωμί στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και όταν θα έχουν σηκώσει όλα τα ψάρια και το βυθό μαζί, να δω μετά τι θα τρώμε, κατεψυγμένα εισαγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.