Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Καταδικάζεται η επίθεση στη Λιβύη...

...από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου
Ψήφισμα – πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκης Συσπείρωσης» κ. Μανώλης Ραμαντάνης και ζήτησε από το σώμα να το εγκρίνει. Το ψήφισμα έλεγε τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταδικάζει την επίθεση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Λιβύη και τον πόλεμο που εξαπέλυσαν, με πρόσχημα το "ανθρωπιστικό ενδιαφέρον" τους για το λαό της. Τα ίδια προσχήματα χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν...
την εισβολή στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και το βομβαρδισμό και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Πίσω από όλα αυτά κρύβονται τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της περιοχής, που τους ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας. Είναι δικαίωμα κάθε λαού να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής της ζωής του και να λύνει μόνος του τα προβλήματα του. Άλλωστε μέχρι πρότινος συναλλάσσονταν με τον Καντάφι και τον στήριζαν.
Ο πόλεμος αυτός εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα για τη χώρα μας, λόγω των νατοϊκών βάσεων που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές. Η συμμετοχή της χώρας μας στοιχίζει εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα σε μια εποχή Δ.Ν.Τ. και σκληρών μέτρων για το λαό, που τελικά θα πληρώσει, και αποτελεί τη χαριστική βολή για το ελληνικό τουρισμό.
ΖΗΤΑΜΕ:
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.
-ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ
Σκόπελος 24\3\11»
Τελικά, μετά από συζήτηση και πρόταση του Δημάρχου, το Δ.Σ. ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταδικάζει την επίθεση στη Λιβύη, αναγνωρίζοντας ότι κάθε λαός πρέπει να επιλύει μόνος τα προβλήματά του.»

12 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΠΟΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ,ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΟ 1991,ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΤΟ 1993,ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ 1995, ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ 1999,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 2001,ΙΡΑΚ 2003.ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΙΡΑΝ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΧΟΣΕ ΑΘΝΑΡ ΚΑΙ Ε.Ε,ΤΩΡΑ ΛΙΒΥΗ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταδικάζει την επίθεση στη Λιβύη, αναγνωρίζοντας ότι κάθε λαός πρέπει να επιλύει μόνος τα προβλήματά του.»

    Κανενας λαος δεν ειναι ξεκομενος απο τους αλλους. Ουτε τα προβληματα του.
    Οταν ο γειτονας μου, κανει στο σπιτι πειραματα με πυρηνικη ενεργεια, δεν ειναι προβλημα που απασχολει αυτον και την οικογενεια του. Οταν ο αλλος γειτονας βιαζει τα παιδια του και το ξερω, δεν θα θεωρησω πως ειναι προβλημα που θα πρεπει να απασχολει μονον τα παιδια και την γυναικα του. Φωναζω την αστυνομια....

    Δεν ειδα καμμια διαμαρτυρια απο οποιονδηποτε για την σφαγη Λιβυων απο τον Κανταφι.Παλαιοτερα δεν ειδα καμιά διαμαρτυρια για εναν αλλο δικτατορα. Τον Μιλοσεβιτς. Υπαρχει μια υποκειμενικοτητα στην αντιμετωπιση των σφαγων.....

    Να θυμισω πως την συγκεκριμενη επεμβαση την ζητησαν οι ιδιοι οι Λιβυοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Λιβύη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 πόλοι. Ο ένας του Καντάφι και ο άλλος των αντικαθεστωτικών. Η "κατά λάθος" παρερμηνεία κυρίως απ'τα ΜΜΕ είναι ότι οι αντικαθεστωτικοί είναι ο λαός της Λιβύης- ΟΧΙ - μπορεί μια μικρή μερίδα του αλλά όχι όλος ο λαός. Οι αντικαθεστωτικοί είναι πρώην κανταφικοί που θέλησαν να πάρουν την εξουσία. Για να επιβάλουν ένα ακόμη κανταφικό καθεστώς με άλλο όνομα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γαλλία αναγνώρισε το "Εθνικό Συμβούλιο" των αντικαθεστωτικών...
    Ο ΟΗΕ τώρα επικαλείται την ανθρωπιά για να "σώσει" το Λιβυκό λαό. Πώς; Πετώντας στα κεφάλια τους βόμβες και σφαγιάζοντας αμάχους. Οι Αμερικάνοι- Γάλλοι δεν θέλουν όμως μόνο τα πετρέλαια αλλά και να ελέγχουν πολιτικά, οικονομικά και γεω-στρατηγικά τη χώρα.
    Αυτοί που μας επέβαλαν τα οικονομικά μέτρα και μας ρίχνουν σιγά-σιγά στην πείνα, στην ανεργία και την εξαθλίωση, είναι οι ίδιοι που σφαγιάζουν τώρα το λιβυκό λαό.
    Εμείς οφείλουμε με κάθε τρόπο να είμαστε αλληλέγγυοι στο ΛΑΟ της Λιβύης οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν τις βόμβες των Αμερικανο-γάλλων. Πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του λαού της. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου και να αφήσουμε το λιβυκό λαό να λύσει μόνος τα προβλήματά του - οι λαοί ΔΕΝ έχουν ανάγκη από "προστάτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμη για να αποφευχθούν τυχόν παρανοήσεις... Η γνώμη μου είναι ότι ο λιβυκός λαός δεν είναι ούτε με τον Καντάφι, ούτε με τους αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο κύριο μέλημά του τώρα είναι να εναντιωθούν στη σφαγή τους από τους ιμπεριαλιστές οι οποίοι λένε ότι σφαγιάζοντας τους, τους σώζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα δισεκατομμύρια έχει δικά του ο Καντάφι και ποιό είναι το κατα κεφαλήν εισόδημα στη Λιβύη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ ότι "οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες" όπως επίσης συμφωνώ ότι "οφείλουμε με κάθε τρόπο να είμαστε αλληλέγγυοι στο ΛΑΟ της Λιβύης".Όταν ο λαός της Λιβύης ζεί μέσα στην εξαθλίωση σε καθεστώς τρόμου και σφαγιάζεται καθημερινά από τις δυνάμεις του Καντάφι, δεν νομίζετε ότι κάτι πρέπει να γίνει και να είμαστε αλληλέγγυοι σ΄αυτόν τον ΛΑΟ? Τι προτείνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 5 ΜΗΝΕΣ Η Ε.Ε ΤΩΝ 27 ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΕΣ ΕΝΑΓΓΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ,ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΜΟΝΩΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ.ΞΑΦΝΙΚΑ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ? ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελλαδα. 2050μχ. Εδω και 30 χρονια, μετα την χρεοκοπια και τις κοινωνικες ταραχες που δημιουργησε, ο συνταγματαρχης Νικολοπουλος ειναι ο απολυτος αρχοντας της χωρας.

    Υστερα απο χρονια απολυταρχισμου και ανελευθεριας, ο ελληνικος λαος επαναστατει. Ο Νικολοπουλος εξαπολυει εναντιων των εξεγερμενων πολιτων τον στρατο και την αεροπορια. Χιλιαδες τα θυμματα.

    Η διεθνης κοινοτητα, με προεξεχοντα τα αριστερα κομματα, ζητα να μην γινει καμμια επεμβαση στην Ελλαδα, διοτι αυτο σημαινει παρεμβαση στα εσωτερικα του κρατους. Θα τα βρουν μονοι τους.....Πως σας ακουγεται αυτο;

    Μερικοι ξεχνουν πως αν αυτα που λενε ισχυαν και το 1800μχ, τοτε θα μιλαγαμε αλλη γλωσσα και θα ειχαμε αλλη σημαια. Εκτος αν η ναυμαχια του Ναβαρινο κερδηθηκε απο....σκοπελιτες ναυτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι εξεγέρσεις των αραβικών λαών έγιναν γιατί ήταν αναπόφευκτες. Όταν ένας λαός ολόκληρος πεινάει, όταν η ανεργία χτυπάει κόκκινο και γενικά όταν ένας λαός ζει εξαθλιωμένα και κυρίως κάτω από καθεστώτα τα οποία για χρόνια ολόκληρα του στερούν βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες τότε είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο αυτός ο λαός να αντιδράσει!!
    Σ'αυτούς τους λαούς οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι. Αλληλέγγυοι στον αγώνα τους ενάντια στην πείνα, την ανεργία , την εξαθλίωση. Στον αγώνα τους για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
    Τί κάνουμε όμως όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παίρνει την απόφαση να μακελέψει λαούς στο όνομα της «ανθρωπιάς»(!!);;;
    Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και σ'αυτήν την περίπτωση. Πώς;
    Να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους. Να απαιτήσουμε να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου που τις χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι για ανεφοδιασμό και για να στέλνουν τα βομβαρδιστικά τους!!
    Να απαιτήσουμε να μην εμπλακεί η χώρα στη σφαγή των Λιβύων και να σταματήσει επέμβαση των Αμερικανο-Ευρωπαίων ιμπεριαλιστων! Γιατί; Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από κανέναν «προστάτη»! Και ειδικά από τέτοιου είδους προστάτες που τους σφαγιάζουν για να… τους προστατέψουν! Και γιατί να τα απαιτήσουμε όλα αυτά; Γιατί για όλα αυτά που παλεύουν αυτοί και τους σκοτώνουν, είναι όλα αυτά που οι δολοφόνοι τους μας στερούν!! Γιατί οι δολοφόνοι ιμπεριαλιστές που σκοτώνουν αθώους στη Λιβύη είναι οι ίδιοι στους οποίους η χώρα είναι εξαρτημένη. Αυτοί που μας επιβάλουν τα οικονομικά μέτρα και μας ρίχνουν σιγά-σιγά στην εξαθλίωση. Γιατί αυτούς δεν τους νοιάζει που φτάσαμε στα όρια της επιβίωσης αλλά τους νοιάζει πώς να βγάλουν περισσότερα!! Και μάλλον μερικοί ξεχνάνε πως η χώρα μας απ’τα γεννοφάσκια της ήταν ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ!
    Ουτοπικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι ο λαός θα βγει στους δρόμους και θα διεκδικήσει. ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Λιβυη, δεν ζητανε τροφιμα κι αλληλεγυη με διαδηλωσεις. Στρατιωτικη υποστηριξη ζητανε για να αντιμετωπισουν τα οπλα του Κανταφι....

    Αυτο ζηταν, αλλα τα αριστερα κομματα της Ελλαδας τους το αρνουνται. Ουσιαστικα, μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας, τους το αρνουνται γιατι ισχυει το: του εχθρου μου ( Δυση ) ο εχθρος (Κανταφι) ειναι συμμαχος και φιλος.

    Δεκαρα δεν δινει σχεδον κανεις για τις σφαγες απο αυτους που προτεινουν ψηφισματα. Απλαθελουν η ομαδα τους( ιδεοληψια) να κερδιζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τόσα χρόνια γιατί δεν είμασταν αλλυλέγγυοι στον εξαθλιωμένο ΛΑΟ της Λιβύης και δεν κάναμε κάτι για αυτούς, δεν ξέραμε τι περνούσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιός είπε ότι δεν ήμασταν; Ήμασταν αλλά ήταν στο χέρι τους να αντιδράσουν. Τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να πάρουμε τα όπλα και να πάμε στη Λιβύη να διώξουμε τον Καντάφι; Αυτό μάλλον είναι καουμποϊλίκι... Απλά τώρα το ζήτημα της αλληλεγγύης τίθεται επιτακτικά. Τους ρίχνουν βόμβες στα κεφάλια μόνο και μόνο για να ελέγχουν την περιοχή - απ'όλες τις απόψεις.
    Όσο για το τί ζητάνε οι Λίβυοι: Να ξεκαθαρίσουν με την όποια μορφή του καθεστώτος Καντάφι ΜΟΝΟΙ τους -χωρίς καμιά "βοήθεια".

    όπου "βοήθεια"=βόμβες Αμερικανο-Ευρωπαίων που μακελεύουν αμάχους

    (φυσικά οι απόψεις μου είναι υποκειμενικές- είναι έτσι όπως βλέπω εγώ τα πράγματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.