Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Bazaar στην παραλία Σκοπέλου | Τι υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, τι απάντα η κ. Λαμπρόγιαννη


Σε έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία προχώρησαν καταστηματάρχες της Σκοπέλου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι από την ημέρα έναρξης του bazaar, το οποίο, σημειωτέον, πραγματοποιείται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα όποια κέρδη του θα δαπανηθούν για στειρώσεις κατοικίδιων συμπολιτών μας, μειώθηκαν οι εισπράξεις τους από 40 - 50%.

Η καταγγελία - διαμαρτυρία Καταστηματαρχών της Σκοπέλου έχει ως εξής:

«Σαν επιχειρηματίες της Σκοπέλου καταγγέλλουμε ότι στήθηκαν παρανόμως αντίσκηνα στο χώρο μεταξύ Barramares και Δημοτικού Καφενείου.

Ενώ δόθηκε άδεια στη Φιλοζωική στο όνομα της Νατάσας για bazaar τοπικών προϊόντων κλπ, επινοικιάστηκε ο χώρος αυτός σε μία ιδιωτική εταιρία που εμπορεύεται ανταγωνιστικά προϊόντα με τις επιχειρήσεις μας.

Επίσης, η αυθαίρετη εγκατάσταση δεν τηρεί τους κανονισμούς κατά της καταπολέμησης του covid-19 και αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σας παρακαλούμε να ελέγξετε τη νομιμότητα των αδειών αυτών το συντομότερο δυνατόν, διότι έχουμε έννομο συμφέρον.

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Με εκτίμηση

Επιχειρηματίες της Σκοπέλου»

(Ακολουθούν υπογραφές)

Η απάντηση

Η κ. Λαμπρόγιαννη Αναστασία, εκπρόσωπος της «SKOPELOS [ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΖΩΟΦΙΛΙΑ] ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», απαντώντας στα παραπάνω μας είπε:


«Καταρχήν οι παγωδες οι οποίες στήθηκαν μεταξύ του δημοτικού καφενείου και της καφετέριας Barramares, στήθηκαν με ομόφωνη απόφαση και άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο χώρος δεν έχει επινοικιαστεί σε καμία ιδιωτική εταιρία, όπως αναφέρεται στην καταγγελία και όλοι όσοι βρίσκονται στο χώρο προσφέρουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ εργασία στη φιλοζωική Σκοπέλου. Τα περίπτερα ανά 2 έχουν πυροσβεστήρες όπως ορίζει ο νόμος.

Ελεγχθήκαμε επανειλημμένα από αρμόδιους φορείς και βρεθήκαμε απολύτως νόμιμοι. Δε νομίζω ότι η κίνηση αυτή εκπροσωπεί την πλειοψηφία των καταστημάτων της Σκοπέλου, μιας και έχουμε βιώσει την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση πολλών επιχειρηματιών του νησιού. Απλά θα πρέπει οι 15-20  καταστηματάρχες (αν είναι και τόσοι) να συνειδητοποιήσουν ότι οι εθελοντές που ήρθαν στο νησί για το bazaar στηρίζουν την τοπική οικονομία διαμένοντας σε ξενοδοχεία της Σκοπέλου, τρώγοντας στα καταστήματα εστίασης, διασκεδάζοντας στα νυχτερινά καταστήματα του νησιού... Αρα θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του νησιού και με τις ενέργειές του δεν στηρίζουν το φιλοζωικό έργο του Stray care skopelos, μιας και τα έσοδα αυτά, σύμφωνα και με το δελτίο Τύπου που είχαμε δημοσιεύσει (κλικ ΕΔΩ) θα δαπανηθούν για στειρώσεις κατοικίδιων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στειρώσουν το ζώο τους.

Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων ζώων, καθώς το 80% αυτών προέρχονται από ανεπιθύμητες γέννες ζώων ιδιωτών. Το stray care έχει υπό την προστασία του ήδη πολύ μεγάλο αριθμό ζώων και αδυνατεί να αναλάβει αλλά. Ο φορέας έχει συμβάλλει, όσο αυτό είναι εφικτό, στην καλή εικόνα του νησιού ως προς τους τουρίστες επισκέπτες, καθώς έχει περιθάλψει εκατοντάδες αδέσποτα ζώα, όπως και έχει πραγματοποιήσει αρκετές υιοθεσίες.

Επίσης θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο θεσμός των Εκθέσεων υπάρχει εδώ και δεκαετίες σε όλα τα μέρη του κόσμου και αναδεικνύει κάθε φορά τον τόπο.

Με εκτίμηση

Αναστασία Κωνσταντίνου Λαμπρόγιαννη

SKOPELOS [ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΖΩΟΦΙΛΙΑ] ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

Τί είχε προηγηθεί

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Σκοπέλου στην σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε εισηγηθεί τη  δωρεάν παραχώρηση χρήσης υπαίθριου χώρου μεταξύ «Barramares» και Σωματείου οικοδόμων, για το χρονικό διάστημα από 23 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου, όπου θα πωλούνται μικροαντικείμενα, όπως τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ και συσκευασμένα βρώσιμα είδη (παστέλι, ξηροί καρποί κλπ).

Ο επικεφαλής της παράταξης "Σκόπελος, όλοι μαζί" κ. Δ. Ευσταθίου είχε αναφέρει ότι, «εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βοηθηθεί ο Σύλλογος της κ. Λαμπρόγιαννη, να τοποθετηθεί το κιόσκι στο χώρο που έχετε επιλέξει και όσον αφορά το μπαζάρ, αν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και δεν θίγονται επαγγελματικές ομάδες από αυτό το μπαζάρ, εμείς λέμε ναι, με αυτή την προϋπόθεση...» και ο κ. Βασ. Ρόδιος από την Λαϊκή Συσπείρωση είχε πει ότι «στηρίζουμε το έργο του φιλοζωικού, θεωρούμε ότι τα ποσά που δίνονται, είναι γελοία και πρέπει να αυξηθούν γιατί τα κόστη είναι τεράστια, επίσης δεν το συζητάμε για το θέμα του περιπτέρου, πρέπει να υπάρχει περίπτερο, πρέπει να γίνει άμεσα, για ενημέρωση όλων των κατοίκων και των τουριστών που επισκέπτονται τη Σκόπελο, όσον αφορά το θέμα του μπαζάρ, δεν γνωρίζω αν χρειάζεται πρώτα απόφαση της κοινότητας, όσον αφορά τα γειτονικά καταστήματα, έχετε κάνει διαβούλευση; 0α έπρεπε μάλλον να γίνει και  αυτό. Δεν ξέρω αν αυτές τις δέκα ημέρες πρέπει να είναι σε αυτό το χώρο, μήπως έπρεπε να υπάρξει και αλλού, δεν είναι μόνο η Σκόπελος, υπάρχει η Γλώσσα, το Έλιος, μήπως και εκεί έπρεπε να υπάρξει παρουσία.

Η απόφαση

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης  υπαίθριου χώρου μεταξύ δημοτικού καφενείου και «Barramares», για το χρονικό διάστημα από 23 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου,  όπου θα πωλούνται μικροαντικείμενα, όπως τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ και συσκευασμένα βρώσιμα είδη (παστέλι, ξηροί καρποί κλπ).

Κάθε δαπάνη που θα αφορά τη χρήση του παραχωρούμενου χώρου θα βαρύνει την εταιρία SKOPELOS ΑΜΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

97ΜΝΩ1Δ-Τ4Λ (1) by George Poulios on Scribd


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.