Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Αναζητείται η Bella, η Εθελόντρια!

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τον “Ορφέα” θυμάμαι την Ingrid Pintgen και την Bella

Λεζάντα εποχής [2012]: Η είσοδος του "Ορφέα", η οποία κοσμείται από το έργο της φίλης Ingrid Pintgen και απεικονίζει την Bella με το χέρι απλωμένο να ζητάει χρήματα από τους "αρμόδιους" για περισσότερο Πολιτισμό... Δεν φταίει η κρίση, όπως υποστηρίζουν αρκετοί και άλλοι τόσοι το πιστεύουν, που ρημάζουν τα πάντα στον πολιτισμό μας, αλλά ότι ανέκαθεν η εξουσία θεωρεί τον Πολιτισμό εχθρό της!

Το 2012 η Ολλανδή ζωγράφος και κεραμοποιός Ingrid Pintgen συμμετέχοντας ενεργά στην εθελοντική ομάδα εκείνης της εποχής του Δήμoυ Σκοπέλου φιλοτέχνησε ειδικά για τον “Ορφέα” και δώρησε την Bella την εθελόντρια, με το χέρι απλωμένο να ζητάει χρήματα από τους "αρμόδιους" για περισσότερο Πολιτισμό... Η Bella παρέμεινε στον χώρο του “Ορφέα”  5-6 χρόνια και κάποια στιγμή χάθηκε..! Την πήρε κάποιος για να την προστατέψει και ξέχασε ότι την έχει, την πέταξαν στα σκουπίδια γιατί «ποιός ασχολείται τώρα με πίνακες και ζωγραφιές», είναι κάπου αλλού; Ποιος ξέρει;

Η Ingrid Pintgen είναι μέλος του γερμανικού σωματείου καλλιτεχνών Berufsverband bildender Kunstler και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 ατομικές εκθέσεις σε Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Ελλάδα.

Η Ίνγκριντ γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Σπούδασε μπαλέτο και παιδαγωγική χορού και εργάστηκε σε θέατρα στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Σπούδασε εικαστικά στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Καλών Τεχνών. Έμεινε προσωρινά στην Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και στην Ελλάδα και δουλεψε για περισσότερα από 35 χρόνια ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης.

Είναι μέλος του “Berufsverband Bildende Kuenstler” (Οργανισμός Επαγγελματιών Καλλιτεχνών) και έχει κάνει περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις με κεραμικά και ζωγραφική. Επίσης, έχει διδάξει την τέχνη της κεραμικής και της ζωγραφικής για πολλά χρόνια. Επισκεπτόταν το νησί της Σκοπέλου για περισσότερα από 30 χρόνια, το αγάπησε και έμεινε μόνιμα σε αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.