Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

StrayCare Skopelos: Απαντήσεις σε αίολες, αβάσιμες, αυθαίρετες και συκοφαντικές κατηγορίες

Ως νόμιμη εκπρόσωπος της μοναδικής φιλοζωικής ένωσης της Σκοπέλου, που λειτουργεί νόμιμα από το 2011 με καταστατικό και ΑΦΜ, ο σκοπός της οποίας είναι κοινωφελής - μη κερδοσκοπικός και συνίσταται στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη δημοσιοποίηση δράσεων και ιδεών που συμβάλλουν στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην προαγωγή του Πολιτισμού με έμφαση σε δράσεις που αφορούν τη Ζωοφιλία και στη διάσωση ζώων συντροφιάς και λοιπών οικόσιτων ή αγρίων ζώων, καλούμαι μετά λύπης μου, για άλλη μια φορά να απαντήσω σε αίολες, αβάσιμες, αυθαίρετες και συκοφαντικές κατηγορίες, αναφορικά με το παζάρι που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στο νησί μας. 

Ενημερώνω λοιπόν, ότι το παζάρι λειτουργεί με νόμιμη άδεια που εδόθη με ομόφωνη Απόφαση από το αρμόδιο όργανο, ήτοι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου, το οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, αφού τηρήθηκε η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία. Καθ΄όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, πληρούνταν και πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και η δράση μας είναι καθ΄όλα σύννομη, γεγονός που διαπιστώθηκε από επιτόπιο έλεγχο των αρμοδίων Υπηρεσιών. 

Πολλοί εκ των συμπολιτών μας, χαιρέτισαν με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθ΄όσον όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να προβούν στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη, ενώ παράλληλα παρέχεται ενημέρωση για τη δράση μας, τη δυνατότητα να υιοθετηθεί  κάποιο αδέσποτο ζώο και για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού. 

Κατ΄αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες του νησιού μας και με την προσπάθεια περιορισμού του ανεξέλεγκτου αριθμού ζώων (τα οποία ως γνωστόν στη συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχονται από ανεπιθύμητες γέννες δεσποζόμενων) συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας εικόνας πολιτισμού του τόπου μας απέναντι στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας (οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν παραπονεθεί για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων), που αποτελούν και τον πυρήνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. 

Περαιτέρω, τα οφέλη πολλαπλασιάζονται, καθ΄όσον τα άτομα που συμμετέχουν στο μπαζααρ είναι όλοι εθελοντές που έμαθαν για τη δράση μας από τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις που διοργανώνονται στο Σύνταγμα όπου διαφημίζεται το νησί μας και  προσήλθαν στη Σκόπελο με τις οικογένειές τους, ή φιλικά τους πρόσωπα, προσπορίζοντας στο νησί έσοδα κατά την παραμονή τους, χωρίς οποιοδήποτε ίδιον όφελος, ορμώμενοι αποκλειστικά και μόνο από τα φιλοζωικά τους αισθήματα και την αναγνώριση του αγώνα που συντελείται χάρη στη δράση μας τα τελευταία χρόνια. 

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει γνωστό προς όλους, ότι προ της έναρξης του παζαριού, απευθυνθήκαμε στο Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου «Η Γλωσσιώτισσα», προκειμένου να τον φιλοξενήσουμε στο χώρο μας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, ο οποίος όμως, αφού μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αρνήθηκε για λόγους έλλειψης χρόνου. 

Επιπροσθέτως, καλέσαμε σε διάλογο και προσκαλέσαμε δύο από τους καταστηματάρχες οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως προ της έναρξης λειτουργίας του παζαριού, να συμμετέχουν με τα εμπορεύματά τους στη διοργάνωση, χωρίς ουδεμία δική τους συμμετοχή στα έξοδα, οι οποίοι όμως απέρριψαν την πρότασή μας. 


Πρέπει όμως να καταστεί προς όλους γνωστό, ότι η συμπαθής κατά τα λοιπά τάξη των εμπόρων, μέρος της οποίας διαμαρτύρεται, ουδέποτε ανταποκρίθηκε σε έκκληση βοήθειας για τη διάσωση ή την προσωρινή περίθαλψη ζώων που ευρίσκονταν σε κατάσταση ανάγκης, καίτοι έγιναν επανειλημμένα δημόσιες εκκλήσεις. Επίσης, ουδέποτε και με οιονδήποτε τρόπο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα κάποια από τις δράσεις μας. 

Αντιθέτως, κάποιοι εξ αυτών, διαμαρτύρονται για την εικόνα των αδέσποτων ζώων όταν περιφέρονται εξαθλιωμένα, εγκαταλελειμμένα, ή άρρωστα στο χώρο τους και απευθύνονται σε εμάς κάθε φορά που βρίσκουν ασθενή, χτυπημένα ή πεταμένα στους κάδους ζώα, χωρίς όμως να αναρωτηθούν με ποια μέσα και με ποιον τρόπο εμείς οι εθελοντές καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε στις τόσες εκκλήσεις, καταβάλλοντας από το υστέρημά μας και στερούμενοι χρόνο από τις οικογένειές μας  προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο και ευαίσθητο αυτό έργο.

Η φιλοζωία, ο εθελοντισμός και η προσφορά σε ανυπεράσπιστα πλάσματα που βρίσκονται συχνά υπό διωγμόν, βασανίζονται και πεθαίνουν στους δρόμους ή στους κάδους σκουπιδιών αβοήθητα, αφορά όλους μας. Περαιτέρω είναι στάση ζωής και ένδειξη πολιτισμού που επιτυγχάνεται με καθημερινούς αγώνες, στερήσεις και ψυχικό κόστος και όχι με ευχολόγια, μετάθεση ευθυνών και δημοσιοποίηση δηλώσεων περί ευαισθησίας και ενδιαφέροντος που όμως μένει στα «χαρτιά». 

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθειά μας, που μόνο επωφελής είναι προς τους Σκοπελίτες και ευχαριστούμε θερμά όσους μέχρι σήμερα χαιρέτισαν αυτή την πρωτοβουλία με ευαισθησία και ενθουσιασμό. 

Με εκτίμηση

Αναστασία Κωνσταντίνου Λαμπρόγιαννη

StrayCare Skopelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.