Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Σχετικά με την Οικογένεια Κράουτς και τη μικρή Λυδία στην Αλόννησο

Επικοινωνώ με την εφημερίδα σας, τις Βόρειες Σποράδες, σχετικά με κάτι που είναι επίκαιρο σε μία από τις περιοχές που καλύπτετε, την Αλόννησο.

Ακούσαμε πριν μερικές μέρες από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι οι κάτοικοι της Αλοννήσου είναι στο πλάϊ της οικογένειας Κράουτς, όσον αφορά τη φροντίδα της μικρής Λυδίας.

Μερικές φορές η συμπαράσταση που χρειάζεται μία οικογένεια, ειδικά σε "πολύκροτες" περιπτώσεις σαν αυτή, δεν είναι ούτε οικονομικές, ούτε καν ψυχολογικές.

Βλέπουμε κάθε μέρα σε κανάλια πανελλαδικής τηλεοπτικής εμβέλειας βίντεο με τη γιαγιά της Λυδίας να κρατάει το μωρό στη βεράντα του σπιτιού τους, η οποία θα καταλήξει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) να είναι όμηρος μέσα στο ίδιο της το σπίτι. 

Τι κάνουν για αυτό οι κάτοικοι της Αλοννήσου;

Απολύτως τίποτα!

Ίσως μία εφημερίδα σαν τη δική σας πρέπει να το θίξει το θέμα και να ασχοληθεί. 

Δε θέλω να προτρέψω σε πράξεις βίας, αλλά αν είχαν αίσθημα ευθύνης οι κάτοικοι της Αλοννήσου και ήθελαν να βοηθήσουν, θα έβρισκαν τους παπαράτσι και θα τους έστελναν πίσω από εκεί που ήρθαν. Παραδειγματικά, για να λάβουν το μήνυμα και οι επόμενοι επίδοξοι παπαράτσι. 

Ούτε ο κύριος δήμαρχος δεν έχει μέχρι τώρα δείξει ότι έχει τα κότσια να βγει σε μία τηλεόραση και να δηλώσει ότι δεν τους θέλουν στο νησί τους, είναι ανεπιθύμητοι και ότι θα ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες αν προβληθούν άλλα στιγμιότυπα σε τηλεοπτικά κανάλια -αυτό θα σήμαινε υποστήριξη! 

Κύριε Βαφίνη, με όλο το σεβασμό για το ρόλο σας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επικοινωνήσετε με όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και να τα παρακαλέσετε/ζητήσετε εντόνως (όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα σας) να μην αποδεχτούν άλλο υλικό που να δείχνει την κατοικία της οικογένειας Κράουτς ή το μωρό. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε την υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Ελλάδας σε αυτό το σκοπό.

Ίσως χρειαστεί να στείλετε και γράμμα επίσημο για ασφαλιστικά μέτρα, μέσω δικηγόρου, και προς τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και προς τη χαζοφυλλάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Daily Mail -μία επικοινωνία με την Πρεσβεία την Ελληνική στο Λονδίνο (πληροφορίες στο mfa.gr) ίσως βοηθούσε να βρείτε το πώς γίνεται αυτό στην Αγγλία. Η Πρεσβεία βέβαια μπορεί να μη βοηθήσει (δεν έχουν την καλύτερη φήμη για βοήθεια στον κόσμο εδώ πάνω). Σε αυτή την περίπτωση, επειδή δε λέω μεγάλα λόγια και προτίθεμαι πραγματικά να βοηθήσω όπως μπορώ, αν έχετε λογαριασμό facebook, είμαι ένας από τους admin σε σελίδα με σχεδόν 16,000 μέλη στο Ηνωμένο Βασίλειο (ονομάζεται "Έλληνες στη Μεγάλη Βρετανία"). Mπορώ να σας αποδεχτώ είτε εγώ είτε κάποιος άλλος από τους 4 admin στο γκρουπ (εσάς ή κάποιον πληρεξούσιό σας, αλλά αν παρουσιαζόσασταν και εσείς στη συζήτηση και δηλώνατε ότι είστε ο Δήμαρχος Αλοννήσου σίγουρα θα αποκτούσε ακόμα περισσότερη βαρύτητα η δημοσίευσή σας στο γκρουπ) να ζητήσετε/ζητήσει πληροφορίες από τους εδώ υπάρχοντες Έλληνες δικηγόρους για τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό είναι σχετικά χρήσιμη πληροφορία, γιατί σε ένα θέμα τέτοιων διαστάσεων, σας εγγυώμαι ότι θα βρείτε υποστήριξη από τους εδώ Έλληνες του εξωτερικού (μεταξύ αυτών είμαι και εγώ, έχοντας ζήσει στο ΗΒ σχεδόν 23 χρόνια). 

Ίσως χρειαστεί και να δώσετε και κάποιες συνεντεύξεις σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για να βοηθήσετε προς αυτό το σκοπό, να δηλώσετε ξεκάθαρα στο γυαλί ότι δε θα αποδεχτείτε άλλους παπαράτσι και θα λάβετε μέτρα για τα κανάλια/εφημερίδες που προχωρούν σε δημοσίευση τέτοιου υλικού. Ίσως χρειαστούν και κάποια χρήματα για ένα δικηγόρο από την πλευρά του Δήμου που θα αναλάμβανε τη δράση που χρειάζεται -δεν ξέρω αν μπορείτε να ζητήσετε τη συνεισφορά του δικηγόρου της οικογένειας Κράουτς, κύριου Χαρμάνη, στη διαδικασία.

Αλλά με αυτόν τον τρόπο, θα αποδείξετε πραγματικά ότι νοιάζεστε για την οικογένεια αυτή, θα δείξει ακόμα και ένας σχετικά μικρός δήμος όπως ο δικός σας ανθρωπιά! 

Αν δε γίνει αυτό και συνεχιστεί η ιστορία με επίδοξους παπαράτσι ανά τα χρόνια, πρώτα απ' όλα σίγουρα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι και η μικρή Λυδία θα μάθει τι συνέβη με τη μητέρα της με τον κατάλληλο τρόπο, ο οποίος είναι επιστημονικά ενδεδειγμένος για τέτοιες περιπτώσεις. Αν συμβεί αυτό, συνυπεύθυνη για το οποιοδήποτε κακό θα έχει γίνει σε ένα μικρό κορίτσι θα είναι ολόκληρη η κοινωνία της Αλοννήσου. 

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση, 

Με εκτίμηση, 

Γεώργιος Ανυφαντής

ΥΓ:  Κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ μη θεωρηθεί ότι οποιοδήποτε από τα παραπάνω μου σχόλια έχει πολιτικό χαρακτήρα, δεν πρόσκειμαι σε κανένα κόμμα, δε με νοιάζει αν είστε κόκκινος, πράσινος, μπλε ή μωβ με κίτρινες βούλες στην πολιτική σας υποστήριξη, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει κάτι σωστό για ένα παιδάκι που δε φταίει σε τίποτα για τον, καταφανώς πια, μ---άκα πατέρα του. Ζητώ συγγνώμη αν σε οποιοδήποτε σημείο ο λόγος μου δεν είναι πρέπων, δεν έχω σίγουρα κάτι προσωπικό μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.