Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ "Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο"

Τίτλοι τέλους για το επιτυχημένο 3ο Φεστιβάλ "Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο" το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στον Μάρκο Βαμβακάρη.


Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, τελευταία ημέρα και αφού είχε προηγηθεί το μεσημέρι στο Δημοτικό Καφενείο μουσικό αφιέρωμα στον Μάρκο (κλικ) με τη συμμετοχή των Κώστα Καλαφάτη (μπαγλαμάς), Βασίλη Κορακάκη (μπουζούκι), Θοδωρή Μέρμηγκα (κιθάρα) Ανδρέα Δέλιου (μπουζούκι) και η ορχήστρα "Εν χορδαίς και οργάνοις" - Η μεγάλη του Μάρκου σχολή [Λαυρέντης Στρατής, Θεόφιλος Ζερβός, Δημήτρης Χατζηανδρέου, Αλεξ. Χαλαβάζης], το βράδυ στην εμβληματική Παναγίτσα του Πύργου η Λαϊκή Ορχήστρα Νέων Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου αποτελούμενη από τους μαθητές του Κώστα Καλαφάτη Γαλατσάνο Δημήτρη, Γρυπιώτη  Βασίλη, Θλιβερό Απόστολο, Θλιβερό Γεράσιμο, Σιναΐτη Κωνσταντίνο, Σκλάβο Λευτέρη και Σπύρου Ρήγα, έπαιξαν γνωστά τραγούδια του τιμώμενου συνθέτη.

Έκπληξη η παρουσία του σκηνοθέτη Νίκου Σκαρέντζου στην προβολή της ταινίας του "Μάρκος", η οποία προβλήθηκε στη λήξη του Φεστιβάλ κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου... Η έκπληξη όχι ως προς την παρουσία του στο Φεστιβάλ, αλλά ότι οι διοργανωτές ξέχασαν(!) να το αναφέρουν...!

Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία του Νίκου Σκαρέντζου "Μάρκος", με την οποία ο σκηνοθέτης συμμετείχε στο 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ...

[...]

Mια παρέα μουσικών ταξιδεύουν στη Σύρο για να συμμετάσχουν σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη. Παράλληλα με αυτό το ταξίδι, συνθέτες, μουσικολόγοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη σημαντική κληρονομιά του μουσικού στον 21ο αιώνα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την επιρροή του Μάρκου στο σύγχρονο ηχοτοπίο της Ευρώπης. [...]
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.