Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Για την κατάληψη - μπάχαλο στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βότση Αλοννήσου


Πριν 5 περίπου χρόνια στην Αλόννησο με μεγάλες τυμπανοκρουσίες παραδόθηκε στους κατοίκους του νησιού το Αλιεύτικό Καταφύγιο από τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.

Θεωρήσαμε τότε οι επαγγελματίες αλιείς ότι επιτέλους αποκτήσαμε ένα ασφαλές καταφύγιο για να ελλιμενίζουμε τα σκάφη μας όλο το χρόνο, αποσυμφορίσαμε με την αποχώρησή μας το κεντρικό λιμάνι στο Πατητήρι και μεταφερθήκαμε οικειοθελώς στο Αλιευτικό Καταφύγιο στη Βότση.


Σήμερα, μετά από 5 χρόνια, στο αλιευτικό καταφύγιο ανεξέλεγκτα και με τις “ευλογίες” Δήμου και Λιμενικής Αρχής, ελλιμενίζονται κάθε λογής σκάφη αναψυχής, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά ή επαγγελματικά ενοικιαζόμενα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τα σκάφη των επαγγελματιών ψαράδων. Επιπλέον τα τουριστικά σκάφη δεν δένουν όλα στην προβλήτα, αφού πολλά από αυτά αράζουν και φουντάρουν στο κέντρο και τις άκρες όλης της λεκάνης του λιμένα ανεξέλγκτα, με αποτέλεσμα πρώτον να δημιουργείται θέμα ασφάλειας των εισερχομέμων και εξερχομένων από το λιμάνι,  δεύτερον να μπλέκονται με τις άγκυρες των υπολοίπων σκαφών και τρίτον, ιδιαίτερα τα τουριστικά κότερα και τα σκάφη αναψυχής να ελλιμενίζονται στο αλιευτικό καταφύγιο Βότσης για να αποφύγουν το αντίτιμο που πληρώνουν όταν δέσουν στο Πατητήρι.

Για όλα τα παραπάνω δεν ασκείται κανένας έλεγχος ούτε από το Λιμεναρχείο, ούτε από τον Δήμο Αλοννήσου, με αποτέλεσμα εμείς οι επαγγελματίες αλιείς να μην βρίσκουμε χώρο για τα σκάφη μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως αλιευτικό καταφύγιο για να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες ψαράδες του νησιού και αντί αυτού, από την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών επικρατεί ένα μπάχαλο, που μόνο το σκοπό της δημιουργίας του αλιευτικού καταφυγίου δεν εξυπηρετεί.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για τα παραπάνω δεν έχει λάβει γνώση η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.

Ελπίζουμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού να προβούν στις νόμιμες ενέργειες, προς αποκατάσταση της τάξης και λύση του προβλήματος.

Ψαράς της Αλοννήσου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.