Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο | ...πάμε για φινάλε!

Τελευταία ημέρα σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου, του φεστιβάλ με τίτλο «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» αφιερωμένο στον "πατριάρχη του Ρεμπέτικου" Μάρκο Βαμβακάρη και με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλη την Ελλαδα και τη Σκόπελο.

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Καφενείο στην παραλία Σκοπέλου θα απολαύσουμε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη από τους μουσικούς Βασίλη Κορακάκη, Θοδωρή Μέρμηγκα, Βαγγέλη Κοχύλη, Χρήστο Κοσμά και Κώστα Καλαφάτη, ενώ το βράδυ στις 20.30 στην Παναγίτσα του Πύργου αφιέρωμα στον Μάρκο από τη νέα γενιά οργανοπαιχτών από την Σκόπελο, προβολή της ταινίας του Νίκου Σκαρέντζου "Μάρκος" και λήξη του φεστιβάλ.

Καλαφάτης, Κοχύλης, Κοσμάς και «Εν χορδαίς και οργάνοις»


Απολαυστική βραδιά η 3η ημέρα του Φεστιβάλ με τα δύο σχήματα που ανέβηκαν στη σκηνή να αποσπούν το χειροκρότημα. Η αρχή έγινε από τους "δικούς μας" Βαγγέλη Κοχύλη (τραγούδι, μπουζούκι), Κώστα Καλαφάτη (τραγούδι, μπαγλαμά) και Χρήστο Κοσμά (τραγούδι, κιθάρα) οι οποίοι με άψογες εκτελέσεις έστειλαν στα αφτιά των ακροατών αυθεντικό ρεμπέτικο ήχο.

 "Εν χορδαίς και οργάνοις" - Η μεγάλη του Μάρκου σχολή | Λαυρέντης Στρατής, Θεόφιλος Ζερβός, Δημήτρης Χατζηανδρέου, Αλεξ. Χαλαβάζης και Εβελίνα Αγγέλου.

Η συνέχεια ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα με την Ορχήστρα "Εν χορδαίς και οργάνοις" του Αρίστου Βαμβακούση από την Σύρο και quest την ερμηνεύτρια Εβελίνα Αγγέλου, σύζυγο του Στέλιου Βαμβακάρη, που είχε προσκληθεί τιμητικά στο φετινό Φεστιβάλ από τον Κώστα Καλαφάτη.
Κώστας Καλαφάτης

Χρήστος Κοσμάς

Βαγγέλης Κοχύλης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.