Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο Αθλητικός Όμιλος Σκοπέλου στους προκριματικούς αγώνες Πάλης Υποταγής

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης ανακοίνωσε ότι στις 15 Μάιου 2011 στο Κλειστό Στάδιο Ζωφριάς Νομού Αττικής θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες Πάλης Υποταγής (Grappling) ανδρών, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Grappling της FILA που θα διεξαχθεί από 9 μέχρι 12 Ιουνίου 2011 στην Ουκρανία.
Οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις πιστοποιημένες από την FILA παλαίστρες, σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της και στόχος των αγώνων αυτών είναι να αναδειχθούν οι καλύτεροι αθλητές...
της χώρας και να συσταθεί η καλύτερη δυνατή εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό και μετέπειτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Στο τμήμα Πάλης Υποταγής που έχει συσταθεί στον Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου από φέτος, έχει γίνει καλή και πολύ σκληρή δουλειά και στα προκριματικά για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα λάβει μέρος ο παλαιστής Παρασχάκης Χριστόδουλος.
Η προετοιμασία του συνεχίζεται εντατικά από τον εκπαιδευτή Kick box-Grappling-MMA κ. Βασιλείου στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκοπέλου.

9 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτό βρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολεμική τέχνη. Κάτι σαν kick boxing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνη ομοιότητα της Πάλης Υποταγής με το Kick Boxing είναι πως είναι και τα δυο πολεμικές τέχνες παιδιά..
    Η Πάλη Υποταγής (Grappling) είναι μια μίξη πολεμικών τεχνών, που περιλαμβάνει τεχνικές από την Ελληνορωμαϊκή και Ελευθέρα Πάλη, το αρχαιοελληνικό Παγκράτιο, την Ιαπωνική Πάλη (ΤΖΟΎΝΤΟ), το JIU JITSU, το BRAZILIAN JIU JITSU καθώς και το Ρώσικο SAMBO.
    Χρησιμοποιεί ρίψεις και ανατροπές των προαναφερθέντων αθλημάτων πάλης και συνεχίζεται η πάλη στο έδαφος από τους αθλητές, έως ότου ένας εκ των δύο επιφέρει κάποια τελειωτική λαβή στον άλλον, αναγκάζοντας τον να δηλώσει εγκατάλειψη του αγώνα.
    Το γεγονός ότι η εξουδετέρωση του αντιπάλου γίνεται με λαβές και όχι με κτυπήματα (όπως το Kick Boxing) και επειδή ο αντίπαλος μπορεί να εγκαταλείψει προτού υποστεί βλάβη, καθιστά την πάλη υποταγής ασφαλέστερη στην προπόνηση, σε σχέση με άλλα αθλήματα επαφής. Για τον ίδιο λόγο οι αθλητές μπορούν να γυμνάζονται με 100% επαφή.
    Οι αθλούμενοι σε αυτήν αναπτύσουν μεγάλη φυσική δύναμη και αντοχή.
    Αυτό το στοιχείο σε συνδιασμό με την γνώση των τεχνικών, καθιστούν την Πάλη Υποταγής, εκτός των αγωνιστικών και αθλητικών της πλεονεκτημάτων, καταπληκτική αυτοάμυνα.
    Με εκτίμηση Μάνος Βασιλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάθηκε το Παγκράτιο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αθλητισμός δεν χάνεται ποτέ, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει. Και αθλήματα όπως το Grappling έχουν πολύ βαθιές ρίζες στην ιστορία τους.
    Το 2000 π.Χ. στην αρχαία Αίγυπτο γινόντουσαν τελετουργικοί αγώνες πάλης υποταγής και μάλιστα οι πληροφορίες από τις παραστάσεις σε τάφους στην τοποθεσία Beni Hasan, είναι συγκινητικά αποκαλυπτικές!
    Επίσης στην αρχαία Ελλάδα οι πληροφορίες γύρω από το Παγκράτιο δείχνουν ότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που όρισαν τις αρχές, τους κανονισμούς, την τεχνογνωσία και την βράβευση των νικητών, των αγώνων μάχης υποταγής, μέσω του παγκρατίου αθλήματος.
    Πληροφορίες και μαρτυρίες για αγώνες πάλης υποταγής κυρίως , αλλά και μάχης υποταγής υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα και καλο μηνα σε ολους τους αναγαγνωστες της εφημεριδας.
    Ειμαι και εγω ενα απο τα ατομα της ομαδας παλης υποταγης και θελω και εγω απο την μερια μου να πω πως γινεται μια πολυ καλη και αξιολογη δουλεια απο τον προπονητη μας.Ευελπιστω να ερθουν να δοκιμασουν και αλλα ατομα το συγκεκριμενο αθλημα γιατι πιστευω πως η Σκοπελος εχει πολλα γερα παιδια που σιγουρα στην πορεια με αποφαστικοτητα καιθεληση θα αναδειχτουν σε μεγαλους αθλητες.Ειναι ευκαιρια τωρα που υπαρχει ενας δασκαλος μεσα στα χερια μας με πολυ καλες γνωσεις να αφησουμε την ευκαιρια να παει χαμενη.
    Καλη επιτυχια και στον φιλο μου Χρηστο Παρασχακη.

    Ξηροχειμωνας Σωτηρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά και μπορούν να γίνουν τέτοιοι αγώνες στην Σκόπελο, με δεδομένο ότι η προσπάθεια αυτή Θα ευδοκιμήσει και θα δημιουργηθεί υποδομή στην Σκόπελο για να τους υποδεχθεί.
    Υπάρχει μεγάλη διάθεση για προσφορά από εμένα ως εκπαιδευτή, ο Α.Ο. Σκοπέλου με μεγάλη μου χαρά προσπαθεί και συνδράμει όσο μπορεί στην διοικητική μέριμνα-υλικά και ήδη από αυτό το καλοκαίρι θα με επισκεφτούν φίλοι εκπαιδευτές και αθλητές από όλη την Ελλάδα για να προπονηθούν μαζί μας. Ένα σεμινάριο σχετικά είναι στην σκέψη μου.
    Με εκτίμηση Μάνος Βασιλείου - Εκπαιδευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ ΤΖΩΡΤΖΗΣ2 Μαΐου 2011 στις 4:10 μ.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ Α.Ο.ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΒΛΟΓΚΕΡΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΥΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΤΕΡΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.