Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Σκοπέλου

Συμπολίτισσες - Συμπολίτες,
Έχει ολοκληρωθεί ήδη, η γενική απογραφή κτιρίων – κατοικιών, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό ιστό της χώρας.
Από 10 έως 24 Μαΐου, πρόκειται να διεξαχθεί η απογραφή πληθυσμού, με σκοπό την καταγραφή δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, καθώς και στοιχείων που αφορούν στη σύνθεση των νοικοκυριών και στις συνθήκες στέγασής τους.
Συμπολίτισσες - Συμπολίτες,
Σε αυτή την απογραφή, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να απογραφούμε στον τόπο κατοικίας μας. Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεδομένου ότι οι πόροι του Δήμου μας εξαρτώνται αποκλειστικά από το σύνολο των κατοίκων που θα απογραφούν, όλοι οι κάτοικοι της Σκοπέλου πρέπει να δηλώσουμε ως μόνιμο τόπο διαμονής μας την Σκόπελο.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη από το 2010, υπήρξε μια σημαντική μείωση της τάξης του 35% περίπου στην κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο μας και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2011. Επίσης, με την ισχύ του «Καλλικράτη» μεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλαπλές αρμοδιότητες χωρίς να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους, η ανάγκη καταγραφής του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας, γίνεται υποχρέωση.

Από 10 έως 24 Μαΐου, απογραφόμαστε στην Σκόπελο:
• Για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων των παιδιών μας (αφού το σύνολο των θεμάτων της παιδείας μεταφέρεται στο Δήμο).
Για την πληρέστερη – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας – κοινωνική πολιτική (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνική Υπηρεσία).
Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Μιχελής