Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Στην προπόνηση grappling

Στην προπόνηση του τμήματος Πάλης Υποταγής (Grappling) που έχει συσταθεί στον Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου βρεθήκαμε σήμερα για να δούμε από κοντά τις τεχνικές του αθλήματος. Μέχρι στιγμής προπονούνται 7 αθλητές με τις οδηγίες του εκπαιδευτή Kick box – Grappling - MMA κ. Βασιλείου, στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκοπέλου.

Μεταξύ των αθλητών που προπονούνται καθημερινά είναι και ο παλαιστής Παρασχάκης Χριστόδουλος, ο οποίος θα συμμετάσχει στις 15 Μαΐου στους προκριματικούς αγώνες για την σύσταση εθνικής ομάδας, που θα λάβει μέρος...
στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Grappling της FILA που θα διεξαχθεί από 9 μέχρι 12 Ιουνίου 2011 στην Ουκρανία.
Τί είναι το Grappling
Η Πάλη Υποταγής (Grappling) είναι μια μίξη πολεμικών τεχνών, που περιλαμβάνει τεχνικές από την Ελληνορωμαϊκή και Ελευθέρα Πάλη, το αρχαιοελληνικό Παγκράτιο, την Ιαπωνική Πάλη (ΤΖΟΥΝΤΟ), το JIU JITSU, το BRAZILIAN JIU JITSU καθώς και το Ρώσικο SAMBO. 
Χρησιμοποιεί ρίψεις και ανατροπές των προαναφερθέντων αθλημάτων πάλης και συνεχίζεται η πάλη στο έδαφος από τους αθλητές, έως ότου ένας εκ των δύο επιφέρει κάποια τελειωτική λαβή στον άλλον, αναγκάζοντας τον να δηλώσει εγκατάλειψη του αγώνα.
Το γεγονός ότι η εξουδετέρωση του αντιπάλου γίνεται με λαβές και όχι με κτυπήματα (όπως το Kick Boxing) και επειδή ο αντίπαλος μπορεί να εγκαταλείψει προτού υποστεί βλάβη, καθιστά την πάλη υποταγής ασφαλέστερη στην προπόνηση, σε σχέση με άλλα αθλήματα επαφής. Για τον ίδιο λόγο οι αθλητές μπορούν να γυμνάζονται με 100% επαφή.
 Οι αθλούμενοι σε αυτήν αναπτύσσουν μεγάλη φυσική δύναμη και αντοχή. 
Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με την γνώση των τεχνικών, καθιστούν την Πάλη Υποταγής, εκτός των αγωνιστικών και αθλητικών της πλεονεκτημάτων, καταπληκτική αυτοάμυνα.






3 σχόλια:

  1. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.Η ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΟ ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ''ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ?'' ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...!!!ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι δεν φτάνουν μόνο τα συγχαρητήρια μας στον Δάσκαλο, αλλά θα πρέπει όλοι μας με τον τροπο του ο καθένας να συμβάλουμε στο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που εγώ έχω σαν εκπαιδευτής να πω αφού σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, είναι πως τον αθλητισμό πρέπει να τον αγκαλιάσει περισσότερο η Σκόπελος, όποια μορφή κι αν αυτός έχει.
    Πρέπει οι γονείς να εμφυσήσουν την ιδέα του αθλητικού ιδεώδους στα παιδιά τους, να ενδιαφερθούν για αυτά περισσότερο, να τα παροτρύνουν να λάβουν ενεργά μέρος στον αθλητισμό, είτε αυτός έχει την μορφή του ποδοσφαίρου, είτε του Βόλεϊ, είτε του μπάσκετ, είτε του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, είτε του ΚΙΚ-ΜΠΟΞΙΝΓΚ, είτε της Πάλης Υποταγής.
    Ορμώμενος από το αυτό ρεπορτάζ, θέλω να θυμίσω, πως τόσο εγώ, όσο και ο παλαιστής Παρασχάκης Χριστόδουλος, είμαστε ξένοι, υπηρετούμαι στο Λιμεναρχείο και η πιθανότητα της οριστικής απουσίας μας από το νησί, είναι πιθανή σε βάθος χρόνου.
    Αν δεν υπάρξουν γονείς να ωθήσουν τα παιδιά τους στον υγιή αθλητισμό, νέοι με όρεξη να μάθουν, να προπονηθούν, να τους βοηθήσουμε να πάρουν πτυχίο ώστε να μπορεί να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στο νησί, πολύ φοβάμαι πως οι επιλογές των νέων του τόσο όμορφου τόπου σας, θα ξαναγίνουν οδυνηρά περιορισμένες, με όλα τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει.
    Με εκτίμηση, Μάνος Βασιλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.