Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έσο έτοιμος…

Σύσκεψη έγινε την Τετάρτη στο δημαρχείο Σκοπέλου με θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση πιθανού σεισμού και τον συντονισμό πυροσβεστικής, λιμενικού, αστυνομίας και δήμου για την αντιμετώπιση της δημιουργηθείσας εκείνη τη στιγμή κατάστασης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου, οι δύο αντιδήμαρχοι Πατσής Γ. και Βαφίνης Ν., οι δημοτικοί σύμβουλοι Τσουκαλάς Δ. και Μελαχροινάκης Ηλ., ο δασάρχης Παπαγιάννης Αθ., ο υποπυραγός Καραμίτζας Ευ., ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου Μπλαντής Χαρ. και εκπρόσωπος από το λιμεναρχείο Σκοπέλου.
Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Βασιλούδης ο οποίος είπε «τον σεισμό της 9ης Μαρτίου πολλοί δεν τον κατάλαβαν... κανείς δεν ανησύχησε, μέχρι που έγιναν οι δηλώσεις του σεισμολόγου κ. Άκη Τσελέντη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι περιμένουμε σεισμό μεταξύ Σκοπέλου και Ευβοίας περίπου 6 R το επόμενο εξαήμερο. Από εκείνη την ώρα πολλοί Σκοπελίτες με κάλεσαν στο τηλέφωνο και με ρωτούσαν ανήσυχοι τί πρόκειται να συμβεί. Επικοινώνησα με τον κ. Άκη Τσελέντη και με τον καθηγητή κ. Κώστα Μακρόπουλο, πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και άκουσα δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Μία ανησυχητική και μία καθησυχαστική. Ο κ. Τσελέντης μου είπε πως επιμένει στις δηλώσεις του και ότι είναι πεπεισμένος, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ότι θα γίνει σεισμός το επόμενο εξαήμερο. Είμαι της άποψης -μου είπε ο κ. Τσελέντης- ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος... Το καλό είναι ότι ο σεισμός θα γίνει στη θάλασσα και σε μεγάλο βάθος, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις υπάρχει περίπτωση κάποιου μικρού τσουνάμι…
Μετά από αυτή τη συνομιλία επικοινώνησα με τον καθηγητή κ. Μακρόπουλο ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και να μην δίνουμε σημασία σε τέτοιες εκτιμήσεις. Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο σεισμογράφων σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και στη Σκόπελο και δεν έχουμε τέτοια ένδειξη.»
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για την καλύτερη λειτουργία του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου σε περίπτωση σεισμού.
Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, κατά την επίσημη πολιτεία, αλλά θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, αφού ζούμε σε μία χώρα με μεγάλη σεισμικότητα, ανέφεραν οι παριστάμενοι.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τεχνικά και οργανωτικά θέματα που αφορούν δράσεις σε περίπτωση σεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.