Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Zητούν εγκαίρως δρομολόγια


Με επιστολή προς τον κ. Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο Δ.Σ. της Hellenic Seaways, η οποία κοινοποιείται στους: κα Λούκα Κατσέλη, Υπουργό Οικονομίας, Ανταγω/τας και Ναυτιλίας, κα Άντζελα Γκερέκου, Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κατσάρη, Γενική Εμπορική Διεύθυνση HSW και κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, Δήμαρχο Σκιάθου, η Διασυλλογική Επιτροπή Σκιάθου ζητά τον έγκαιρο προγραμματισμό δρομολογίων καλοκαιρινής περιόδου 2010.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στη δρομολόγηση των πλοίων και ταχυπλόων της HSW στηρίζεται τα τελευταία χρόνια, ως επί το πλείστον, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας αλλά και των Βορείων Σποράδων γενικότερα με τη χερσαία Ελλάδα. Πιστεύουμε στην εγκυρότητα και συνέπεια της εταιρείας σας, καθώς επίσης και στην αμοιβαιότητα που χαρακτηρίζει τη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, εφόσον αυτή τη περίοδο προγραμματίζετε τα καλοκαιρινά δρομολόγια, να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
- Τη δρομολόγηση ενός Flying Cat από το Μάιο έως τον Οκτώβριο για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου αφενός να εξυπηρετείται απρόσκοπτα ο μεγάλος όγκος επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα και αφετέρου να αποφεύγονται οι συχνές ματαιώσεις λόγω κακοκαιρίας, εάν δρομολογήσετε μικρότερο ταχύπλοο.
Να επισημάνουμε, ότι θα βοηθούσε στην απόκτηση ακριβούς εικόνας των πωλήσεων αυτής της σύνδεσης, η άμεση οριστικοποίηση και η διαφήμιση του συγκεκριμένου δρομολογίου εγκαίρως, καθώς και η σταθερότητα ενός προγράμματος για δύο τουλάχιστον χρόνια, ώστε να μπορούν οι Βορειοελλαδίτες Τουριστικοί Πράκτορες να οργανώνουν groups, αλλά και οι μεμονωμένοι επιβάτες να μπορούν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους. Συνήθως είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση που έως τον Ιούνιο δε γνωρίζουμε με βεβαιότητα την ύπαρξή του.
- Στη σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τον Άγιο Κωνσταντίνο, που καλύπτει την επικοινωνία με την Αθήνα, από όπου έχουμε έως σήμερα και τον μεγαλύτερο αριθμό Εσωτερικού Τουρισμού και μεγάλο ποσοστό της τροφοδοσίας των νησιών, είναι ανάγκη εκτός του ταχυπλόου να έχουμε συχνότερα δρομολόγια με πλοίο FB.
Αντιλαμβάνεστε ότι, λόγω και της ταινίας που πρόσφατα γυρίστηκε, η Σκιάθος καθώς και τα άλλα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στον Ελληνικό χώρο και κάθε δυνατότητα σύνδεσης θα αγκαλιαστεί θετικά.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ευελπιστούμε στην ουσιαστική ανταπόκρισή σας.»

Σ.Σ. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες της εφημερίδας, κατά την θερινή περίοδο το Εxpress Skiathos θα κάνει το δρομολόγιο Βόρειες Σποράδες - Άγιος Κωνσταντίνος και το Express Pigasos θα εξυπηρετεί τη γραμμή Βόρειες Σποράδες - Βόλος.

3 σχόλια:

  1. Η δημιουργία υδατοδρομίων για την κίνηση υδροπλάνων θα συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων σύνδεσης του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων με την υπόλοιπη Ελλάδα.
    Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πλωτές εξέδρες στα τρία νησιά. Στο εξωτερικό η οριστική αδειοδότηση των υδατοδρομίων γίνεται εντός 70 ημερών.
    Τα υδροπλάνα έχουν και άλλους ρόλους: Μπορούν να συμβάλλουν στην πυρανίχνευση, στην περιορισμένη ρίψη νερού σε εστία φωτιάς, καθώς και στη διακομιδή ασθενών από τα νησιά, σε επείγουσες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο!!! G.G. Τα σχόλια σου έχουν ουσία και περιεχόμενο.Είσαι παράδειγμα προς μίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ κυρία Καρβέλη.
    Το blogging είναι διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.