Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

καπ. ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Ένας αυτοδημιούργητος και ικανότατος
Σκιαθίτης επιχειρηματίας


Το πλοίο είναι 12.700 τόνους, κοιμίζει 700 επιβάτες, έχει πρωτόκολο επιβατών για 1.200 άτομα και χωράει 265 αυτοκίνητα. Το όνομά του θα είναι «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και υπολογίζουμε τέλος Μαρτίου να έχει δρομολογηθεί στη γραμμή του η οποία θα είναι Δυράχειο Αλβανίας - Ραβέννα Ιταλίας.


Είχαμε γράψει και στο παρελθόν ότι είναι κρίμα αυτός ο τόπος να «ξερνάει» τα παιδιά του, να τα απογοητεύει, να απομακρύνονται και να προοδεύουν σε άλλους τόπους τη στιγμή που τα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Και όταν μάλιστα αυτά τα παιδιά είναι ικανότατα, μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν όπως στην περίπτωση του καπετάν–Τάσου που εκτός από το επιχειρηματικό δαιμόνιο διαθέτει και την ανάλογη ευαισθησία ως άνθρωπος. 
Ο καπετάν–Τάσος Πασχάλης είναι ένας αυτοδημιούργητος και ικανότατος Σκιαθίτης επιχειρηματίας. Έμπειρος στα ναυτιλιακά, θέλησε κάποτε να βοηθήσει τον τόπο του, τη Σκιάθο, το μόνο που εισέπραξε όμως, ήταν απογοήτευση, αλλά ποτέ δεν έπαψε να αγαπάει το νησί του. Από μικρό παιδί θυμάται να υφίσταται το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά των Β. Σποράδων, καθώς όποτε ήθελε να φύγει δεν υπήρχαν βαπόρια.

Πληροφορηθήκαμε την κατακόρυφη άνοδο και την πρόοδο του Σκιαθίτη επιχειρηματία και Προέδρου της εταιρείας που αυτή τη στιγμή διοικεί και ζητήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τις δραστηριότητές του καθώς εκτός από τη ναυτιλία εξαπλώνονται και στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
«Βόρειες Σποράδες»: Που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή η εταιρεία σας κ. Πασχάλη;
Τάσος Πασχάλης: Η εταιρεία μας όπως ήδη γνωρίζετε, διαθέτει δύο ferry-boats  δρομολογημένα το ένα στο Παλέρμο  Ιταλίας-Μάλτα-Τυνησία  και το άλλο στο   Αλικάντε Ισπανίας- Αλγέρι. Προσφάτως αποκτήσαμε ένα ακόμα ferry-boat μεγαλύτερο από τ’ άλλα, το οποίο πρόκειται τον Απρίλιο του 2010 να ξεκινήσει δρομολόγια στην Αδριατική θάλασσα. Το νέο καμάρι της εταιρείας μας  είναι ένα επιβατικό οχηματαγωγό μήκους εκατόν τριάντα μέτρων, πλήρως ανακαινισμένο και υπερσύγχρονο.
«Β.Σ.»: Εκτός από τον στόλο σας που συνεχώς μεγαλώνει και το ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, πληροφορηθήκαμε το δυναμικό σας ξεκίνημα και στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Τ. Πασχάλης: Εκτός από το χώρο της ακτοπλοΐας, η εταιρεία μας δραστηριοποιείται και στον ξενοδοχειακό χώρο. Έχουμε ήδη αγοράσει δύο ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες ανακαινίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η μία βρίσκεται στο Τολό, διαθέτει εβδομήντα δωμάτια, πισίνα, ταβέρνα, αίθουσα συνεδριάσεων και parking και η άλλη βρίσκεται στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, διαθέτει εξήντα δωμάτια, δέκα σουίτες, ελικοδρόμιο, δύο πισίνες, ταβέρνα και parking. Και οι δύο μονάδες είναι δίπλα στη θάλασσα και είναι τεσσάρων αστέρων. Πιστεύουμε ότι μέχρι την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν θα είμαστε έτοιμοι για πλήρη λειτουργία και στα δύο ξενοδοχεία μας.
«Β.Σ.»: Θα δρομολογήσετε στο μέλλον κάποιο πλοίο στην περιοχή των Σποράδων;
Τ. Πασχάλης: Πριν αρκετά χρόνια και επειδή κατάγομαι από την Σκιάθο, προσπάθησα να μεταφέρω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στην περιοχή των Σποράδων. Δοκιμαστικά, δρομολόγησα στην περιοχή ένα ferry-boat το οποίο θεωρούσα ότι είχαν ανάγκη τα νησιά των Σποράδων, αλλά η αντιμετώπιση που είχα από τους συμπατριώτες μου Σκιαθίτες ήταν απογοητευτική, πράγμα που με πίκρανε πάρα πολύ. Συνειδητά δεν υποστήριξαν το συγκεκριμένο καράβι με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστώ να το απομακρύνω από την περιοχή. Αντιθέτως οι κάτοικοι της Σκοπέλου και της Γλώσσας με υποστήριξαν πολύ και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια γι’ αυτό. Οπότε η απάντηση στην ερώτησή σας είναι ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να δρομολογήσουμε ξανά κάποιο βαπόρι της εταιρείας μας στην περιοχή αυτή.

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.